Petter the winner!

For første gang var det shortsvær i Grotten, sees nede til venstre i bildet!
For første gang var det shortsvær i Grotten, sees til venstre midt i bildet!

Sommer på Jørpeland denne mandagen hindret ikke mange fra å ta turen til Grotten, og med fintelling var vi 5 spillere. Og mens vi ventet på potensielle etternølere tok vi oss en runde Bang – the dice game. Her skulle sheriffen(Petter) og deputyen(Sveinmain) vinne om sheriffen overlevde til slutt, mens Renegaden(Peter) vant hvis han var igjen til slutt og drepte sheriffen. Ellers vant outlawsene Kjell Henrik og Pift. Men alle hadde hemmelige roller så hvem som var hvem var ikke lå sett å se ved første øyekast. Det ble mye god skyting og samtidig prøve å unngå indianeroverfall. Petter sheriff klarte 2 ganger å kvitte seg med sine indianerpiler. Peter Outlaw ble eliminert først da han yppet seg mot alle. Sveinmain prøvde å være sheriffens hjelpende hånd, men ble kjapt overmannet av outlawsene. Dermed var det sheriffen alene mot 2 outlaws og det gikk som det måtte gå. 1. Pift og Kjell Henrik, 3. Petter, 4. Sveinmain, 5. Peter.

Bang – the dice game er et utrolig kjekt og engasjerende spill, mye, mye bedre enn orginalen. Spilletiden er på ca. 15 minutter og duellspillet får frem det beste og værste i folk.

I fravær av Saulius var det Kjell Henrik som måtte passe på at ingen(Peter) jukset!
I fravær av Saulius var det Kjell Henrik som måtte passe på at ingen(Peter) jukset!
Kortkaos! Men litt system likevel da hver togvogn i blidet har 2 passasjerer...
Kortkaos! Men litt system likevel da hver togvogn i blidet har 2 passasjerer…

Sveinmain tok frem en nykommer etter å ha vært i Warzawa – Letnisko. Toget kommer fra Warzawa på 30-tallet. På toget er det studenter, rikinger og middelklassen. I ekte worker placement stil må en hente kundene på toget, innkvartere de og kjøpe tomter og hus til å ta imot kundene på vei til ditt ferieparadis. Reglene var litt dårlig lest og oversatt, men vi fikk det til å fungere på et vis. Det ble mange harde kamper om mest prestisje for å bli leder for feriekolonien, og Petter viste stor kløkt med å bygge ut og hele veien ha flest og best hoteller. Pift gav han kamp helt til døra, mens vi andre måtte unngå sisteplassen. Etter en dramatisk telling og febrilsk lesing i regelheftet av Pift ble Petter kåret til vinner, sin første seier i PG – imponerende!!! 1. Petter 54, 2. Pift 51, 3. Kjell Henrik 44, 4. Sveinmain 41, 5. Peter 39.

3 fulle hoteller, og et ledig samt en bil tom for bensin klare til nye turister
3 fulle hoteller, og et ledig samt en bil tom for bensin klare til nye turister

Letnisko fløt greit, og eneste aberet var litt dårlig oversatte regler, og spilletid. Spilletid oppgitt til 30-45 minutter, mens vi brukte ca. 1,5 timer med 5 spillere. Vet ikke om det kommer på bordet igjen, men dårlig var det ikke(selv om Peter gav dårlig score fordi han kom sist (4)).

Petter hadde vært på handletur til Outland i Stavanger, og med seg i sekken hadde han Bohnanza. Sveinmain hadde spilt det et par ganger tidligere for 5-10 år siden, og med 10 minutter regellesing var vi klare til bønneproduksjon. Spillet er enkelt – spill ditt fremste bønnekort og legg det i åkeren din som består av 2 rader. Har du lik bønne fra før i åkeren skjer det ingenting, har du full åker og ikke lik bønne må du høste en av de mest sannsynlig uten å få poeng. Så kommer det 2 kort opp du kan gi bort, forhandle om å få bønner som passer til din åker fra de andre spillerne. Når forhandlingene er over må disse bønnene legges i åkeren din. Har du nok like bønner tjener du penger, og med 3 penger kan du få en 3. åkerrad, og alt blir litt lettere. Så trekker du 3 kort og det er nestemann sin tur. Forhandlingene ble mer og mer kreativ etterhvert som spillerne ble varme i trøya, og gavmildheten ble større og større hvis en selv kunne få noen fordeler. Etter stokken var igjennom 3 runder var det tid for telling. Alle hadde en god bunke med penger, og den rikeste ble denne gangen: 1. Peter 24 p, 2. Petter 21, 3. Sveinmain 19, 4. Pift 16.

Seiersvante Petter samlet den lengste rekken med bønner, men det holdt ikke helt inn denne gangen...
Seiersvante Petter samlet den lengste rekken med bønner, men det holdt ikke helt inn denne gangen…

Bohnanza – et av de populære spillene med flest utvideler slo også godt an i PG. Selv synes jeg spillet tar litt lang tid(opp mot en time), men likte konseptet med morsomme bønner og forhandlinger.

Pift fornøyd etter at banken endelig hadde litt penger!
Pift fornøyd etter at banken endelig hadde litt penger!

Som en avslutter tok vi en runde Splendor. Petter som trodde han kunne spillet fikk seg en liten aha-opplevelse. Men vi andre ringrever gav hverandre god motstand. Det var faktisk lite sabotasje denne gangen, og alle konsentrerte seg om sitt. Peter hadde vel nesten alle de gule jokerbrikkene, og i perioder var banken skåltom og ingen ville levere noe i fra seg. Pift lurte på om spillet var dødt, men det løsnet såpass at Sveinmain klarte å avslutte en runde før Peter. Men som tidligere er det ikke alltid den som nesten avslutter som får 2. plassen… 1. Sveinmain 16, 2. Pift 12, 3. Peter 11, 4. Petter 7.

Splendor er alltid kjekt å avslutte en god spillkveld med – så også denne gangen. Jevnt og spennende parti igjen, noe som gjør vinnergleden enda større. 8 i snitt er mer enn godkjent!!!

En kjekk sommerkveld var over – og kanskje blir det flere fremover om ikke godværet får oss på andre sommerlige tanker…

Vinnerhånda - det blir alltid stillere og stillere rundt bordet desto mer en nærmer seg magiske 15 poeng
Vinnerhånda – det blir alltid stillere og stillere rundt bordet desto mer en nærmer seg magiske 15 poeng

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: