Orker og drager i PG

Kjøp et kort, sett ut brikker og flytt. Enkelt, men likevel så vanskelig...
Kjøp et kort, sett ut brikker og flytt. Enkelt, men likevel så vanskelig…

Igjen mandag, og igjen de 4 samme spillerne som mandagen før, men skal en spille de samme spillene? Nei, i PG skal en selvsagt ikke gjøre det! Grotten skulle bli oppsøkt av oker og drager denne mandagen, men før det måtte en spille noe skikkelig!

Mens vi ventet på potensielle etternølere tok Sveinmain frem Imperium, eller 8 minutes empire som det også heter. Kjell Henrik, Saulius og Petter var klare til dyst. Her skal en kontrollere områder i en verden med hjelp av kuber, samtidig som en skal score poeng på kort. Ikke mange valgene, men likevel forvirrende nok. Men noen tok poenget bedre enn andre og Kjell Henrik fikk til noen gode områder på kartet som var tynt befolket og kontrollerte disse. Vi andre sloss om smulene og Saulius ble offer for sabotasje. Kjell Henrik vant det hele 1. Kjell Henrik 12, 2. Saulius 10, 3. Petter 9, 3. Sveinmain 9.

Imperium er en flott starter, og ett lett spill å komme inni for de fleste. Likevel komplisert og utfordrende nok og ikke minst kjapt å spille!!!

Vakre farger hvor sydhavsatollen Mangrovia sakte men sikkert blir bosatt.
Vakre farger hvor sydhavsatollen Mangrovia sakte men sikkert blir bosatt.
God Grottestemning!!!
God Grottestemning!!!

Ingen andre dukket opp og for å holde spillinga passe avansert kom Mangrovia, av nordmannen Eilif Svensson, frem fra hylla. I Mangrovia skal en sette hytter ut på landområder, men en må ha riktig beløp og ikke minst riktig byggetillatelse, og her hjelper det ikke å kjenne de på byggesakskontoret for ingenting går igjennom kontrollen;-) En kan også få skatter (julekuler) opp av en pose som gir fra 2-6 poeng. Gode regler forklarer det hele! Så startet byggingen Sveinmain satset på å bygge billige hytter og heller bygge mange. Saulius satset på de dyre, Petter i middelklassen, mens Kjell Henrik satset på julekulene. I Mangrovia er det viktig at en ikke får monopol på å trekke skatter fra posen, så Sveinmain og Saulius utfordret Kjell Henrik på dette området. Dermed var det begrenset antall skatter han klarte å få ut av posen, men likevel hadde han flest når spillet ebbet mot slutten. Sveinmain valgte å avslutte spillet mens alle andre fortsatt hadde 2 hytter hver som de ikke Mangroviahadde bygd. Men ville det holde til seier? Saulius var best på innflytelse på landområder som gir poeng de 2 som har mest, men likevel var det skattene til Kjell Henrik som ble utslagsgivende og han vant i et forholdsvis tett felt. 1. Kjell Henrik 72, 2. Sveinmain 62, 3. Saulius 60, 4. Petter 56.

Mangrovia var igjen en kjekk opplevelse å spille. En spillopplevelse på 9 fra samtlige viser at alle hadde det kjekt. Passe avansert, men oversiktlig og mange veier til rom gjør dette veldig spillbart. Anbefales!!!

Som en avslutter tok Kjell Henrik frem Simurgh, et dragespill inspirert av japansk mytologi av noe slag. Worker placement hvor en skal plassere ut brikker få fordeler som igjen kan gi flere fordeler og evt seierspoeng. Men hvor får en tak i kjøtt? Saulius hadde løsningen på det da han måtte holde seg oppdatert på Paradise hotel på 4G, men ellers i spillet var det kjøttmangel. Ikke ulikt Paradise hotel ble det rift om de få kjøttstykkene som dukket opp, da kjøtt var en viktig ingrediens til å få andre gode fordeler i spillet. De andre råstoffene kunne enkelt skaffes, selv om det ville ta noe tid.

Enormt brett i dette Worker Placement spillet.
Enormt brett i dette Worker Placement spillet.

Drager og menn med spyd sprang rundt på brettet og etter 1,5 timer hvor vi spilte kortversonen var det hele over. Saulius som passet på at Kjell Henrik ikke jukset klarte å dra seieren i land, mens Petter hadde tidenes poengraid, men det var ikke nok denne gangen. 1. Saulius 48p, 2. Sveinmain 44p, 3. Petter 35p, og Kjell Henrik 30 p.

Simurgh hadde enormt mange parametre, men tydelige symboler og regler gjorde dette spillbart. 7,6 på snittrating, sier ikke alt da dette spillet garantert blir bedre av flere gjennomspillinger og fullverson, som jeg gleder meg til å teste!!!

En hyggelig kveld var over, så får vi se om de 4 samme dukker opp neste mandag, eller om det kommer noen «nye» fjes. Time will show…

Ingen simple trefigurer i dette spillet!
Ingen simple trefigurer i dette spillet!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: