Rekruttkveld i Grotten

Alltid litt "trollsk" stemning i Grotten
De nye rekruttene er på plass klar til å vinne flymarkedet i Europa

Sjelden har 2 nye spillere dukket opp på en gang, men så skjedde denne kvelden i Grotten. Petter hadde lenge vært interessert i litt god spilling, og han tok med seg sin wingman Raymond, og med Sveinmain, Robert og Vegard var vi 5 spillere denne kvelden. Robert hadde et ønske om å spille Airlines Europa, og så ble det.

Her skal en utvikle flyselskaper og samtidig kjøpe aksjer i disse. Airlines Europa er en videreutvikling av Union Paciffic, et spill Sveinmain kvittet seg med for mange år siden av ren frustrasjon. Airlines er mye, mye bedre og fungerer meget godt også med 5 spillere. Nykommerne slet litt med taktikken, ikke så rart da drevne PG-gutter ikke gir ved dørene(annet enn når de spiller med konene sine).

Flytraffikken blir tettere og tettere
Flytraffikken blir tettere og tettere
Hvem blir den nye Bjørn Kjos?
Hvem blir den nye Bjørn Kjos? Jo det ble lookaliken Robert!

Robert fikk brukbart med aksjer i alle selskaper, mens Vegard kontrollerte de verdiløse, og han måtte pushe godt for å få opp verdien i disse. Raymond med Ticket to ride erfaring prøvde, mens Petter ble den rikeste rundt bordet. Sveinmain satset på Airlines Europaaksjer, men måtte ofre mye for å få disse. Til slutt ble det Robert som fikk mest eller nest mest i alle de store selskapene og kunne fly inn i solnedgangen.

1.Robert, 2. Sveinmain, 3. Vegard, 4. Raymond, 5. Petter.

Airlines er et godt spill, men det tar også litt tid. Men kun 4 forskjellige valg gjør dette til er overkommelig spill også for de som ikke har spilt før. Et greit «gateway» spill!!!

Godt det ikke er terning med i spillet!!!
Godt det ikke er terning med i spillet!!!

Nykommerne gikk hjem og drevne PG-gutta tok frem en gammel klassiker – RA!

RAEt auksjonsspill for 3 – funker det? Ja, RA er vel det mest legendariske auksjonsspillet som finnes, og mulig et av de første skikkelig gode som kom på markedet fra spilldesigneren Reiner Knizias storhetstid! Veldig godt balansert, og likevel brutalt. Det fikk Sveinmain erfare, da han gang på gang ikke klarte å «time» sine bud, og bød stadig for tidlig eller for sent. Han tapte med glans, mens Robert seilte ned nilen i solnedgangen i en sivkurv. 1. Robert, 2. Vegard, 3. Sveinmain

Klokken var enda ikke passert midnatt, så hvorfor ikke ta en runde til? Så sagt som gjort. Denne gangen hadde Sveinmain marginene på sin side, samtidig som Roberts vinnerstrategi virkelig hadde snudd. Og dermed ble det Sveinmain som kunne seile avgårde i sivkurven denne gangen. 1 Sveinmain, 2. Vegard, 3. Robert.

En kjekk kveld var omme. Håper ikke nykommerne ble skremt av nivået i PG? Håper virkelig å se de igjen rundt spillbordet om ikke lenge…

Vinnerbrettet 2. runde
Vinnerbrettet 2. runde

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: