Nw Amsterdam

Imperium
Imperium

Etter nesten hver helg med PG, er det nesten glemt at det blir også spilt på ukedager. Denne gangen hadde Vegard invitert gjengen hjem til seg. Som en ekte oppvarmer kom det norskproduserte Imperium på bordet. I et høyt tempo sprer spillerne sine menn på brettet med som mål å få majoritet og så mest mulig poeng. Vegard kunne ikke vinne lenger og stoppet da Sveinmain som sekundært mål. Hollender hadde fulgt Pift-strategien (okkupere liten øy og få tre poeng der) vant med 11 poeng, rett før Pift med 10. Resten hadde 9 eller mindre.

Som hovedrett fant Sveinmain fram en av favorittene sine, nemlig

Nieuw Amsterdam (alle var fortsatt fornøyd).
Nieuw Amsterdam (alle var fortsatt fornøyd).

Nieuw Amsterdam. Reglene var litt rustne og dermed kom spillet tregt i gang. Tross en god forklaring var det bare en som spilte fra starten av, mens resten figurerte som statister. Vegard hadde en enorm medvind og scoret poeng for alt han gjorde. Uansett utfallet av auksjon sanket han på en imponerende måte stadig vekk. Langt bak Vegard var striden langt tettere, eller bedre sagt frustasjonsnivået! Hollender hadde mange ressurser og penger, men klarte ikke å sette disse om i poeng. Likevel kom det

Til og mesteren selv kan bli frustrert i Nieuw Amsterdam når man mangler den ene ressursen! Neste gang heller funkensclag?
Til og mesteren selv kan bli frustrert i Nieuw Amsterdam når man mangler den ene ressursen! Neste gang heller funkensclag?

enorme mengde med sukking og stønning fra spillets eier som spilte mest mot seg selv denne gangen. Hele to runder på rad stemte ikke rekkefølgen i handlingene og manglet han en viktig ressurs. Dermed ble det som i Le Havre når man ikke har nok mat. Men vi må ikke glemme vinneren for det ble Vegard som tok årets mest imponerende seier! Nesten 40 poeng bak Vegard havnet Robert som «best of the rest«. Pift klarte å holde både taperne Sveinmain og Hollender bak seg. Nieuw Amsterdam var ikke et vanskelig spill, men det var vanskelig å få motoren i gang denne gangen.

1.Vegard 2.Robert 3.Pift 4.Sveinmain 5.Hollender

Vegards knusende seier!
Vegards knusende seier!

Til slutt ble det spilt Time Line; Inventions. Sveinmain gjettet best og fikk så en liten plaster på såret, men han vil komme sterkt tilbake ved neste anledning. Vegard kan kose seg med seieren i hvert fall til han kommer hjem igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: