Kims Essenkveld!

The best Castlecrusher in town!
The best Castlecrusher in town!

PG hadde ikke bare en utsendt medarbeider i Essen. Kim hadde også vært der. Men han hadde ikke kofferten full av spill, men sko! Likevel hadde han plass til et par spill som han gjerne ville dele med oss andre gutta i PG. Første spill var  Castle Crush! En større monsterhit i Japan enn Trine Rein. Her skal alle bygge opp hver sin borg, og prøve å knuse borgen til motspilleren samt slå ned generalen og kongen som alle hadde en av hver. Til det brukers en klubbelignende gjenstand som svinges mot den en vil knuse. Så enkelt, men likevel så vanskelig. Det ble fort høy stemning i spillet da klubba havnet utenom treffområdet. Etter 2 runder med knusing var det gjennoppbygging, så var det påan igjen. Underveis var det poeng for gjennoppbygging og poeng for knusing. Spesielt når kongen eller generalen ble tatt av klubba, da de gav høy score. Vegard var den som var flinkest til å ødelegge, og vant enkelt. 1. Vegard 102, 2. Black ant 94, 3. Sveinmain og Kim begge 82.

Castle Crush! var morsomt, raskt og annerledes det meste en har spilt, og stenmingen rundt bordet ble høy, noe som ikke alltid er noen ulempe.

Et travelt marked i Istanbuls gater og streder
Et travelt marked i Istanbuls gater og streder

Neste sko opp av kofferten var Istanbul, Kennerspiel des jahres 2014. Her har en 16 områder å flytte seg i mellom og de inneholder alt fra postkontor til moske. Forflytningsmetoden er fiffig og må prøves, og en besøker disse plassene for å håve inn penger eller ressurser og andre fordeler. Underveis i spillet kan en håve inn diamanter og førstemann til 5 diamanter har vunnet. Mye kaos og forvirring preget første gjennomspilling, likevel fløt de godt avgårde og alle prøvde så godt de kunne å samle diamanter og varer. De første diamantene er billigst, og så blir det dyrere og dyrere. Vegard og Kim ble ferdige samme runde, men Vegard hadde mest penger og vant. 1. Vegard 5, 2. Kim 5, 3. Sveinmain 3, 4. Black ant 3 diamanter.

Dette gikk veldig fort, og nå som vi trodde vi endelig hadde forstått det, og med et par regeloppdateringer ville vi ha revansje. Nå gikk det mye bedre og sanking av ressurser og diamanter ble enda mer effektivt. Sveinmain lå godt an, men måtte gi tapt på mållinja for Black ant. 1. Black ant 5, 2. Sveinmain 5, 3. Kim 4 og Vegard 3 diamanter.

Istanbul var et overraskende hurtig spill som gikk unna på en drøy halvtime. Spilletiden føltes mye lengre og det er et godt tegn. Vi spilte fortsatt med en liten feil, men likt for alle! Et spill som ble godt mottatt, og havner på bordet igjen – garantert!

Workshoputgaven fungerte utmerket i dette enkle kjappe spillet
Workshoputgaven fungerte utmerket i dette enkle kjappe spillet

Sveinmain hadde også forberedt en Essen-nyhet, nemlig Workshoputgaven av Dicke Dämonen, eller fete demoner som det heter på norsk, et €15 spill på Essen. De 4 elementene representert med hver sin farget ring skal erobres av demoner og spøkelser som trekkes opp av en bag og plasseres i henhold til farge på tråden, og den som gjetter hvilken farge som får majoritet/mest poeng på brettet vinner. Så her var det bare å kombinere strikkegarn og Clans + en bag, så har en et brukbart spill, syntes iallefall noen! Black ant gikk tidlig ut og proklamerte at rød kom til å vinne, Kim hev seg på blå, mens Vegard satset på at spøkelsene skulle vinne over verden. Sveinmain rakk aldri og satse på farge før en brikke ikke kunne plasseres og spillet var over. 1. Black ant 15 poeng, 2. Vegard 7 poeng, 3. Kim 5 poeng og Sveinmain tok en Jan Teigen!

Dicke Däemonen var lett å lage, kjapt og kanskje lett å like. Morsomt å ha prøvd det i allefall, og et annerledes spill en mye annet der ute.

Gamlisene gikk hjem og vi ungdommen tok en runde Roma. I dette spillet skal en ha bygninger og gladiatorer som kjemper mot hvrandre i litt tautrekkingsstil. Eneste ulempen var at tautrekkingen varte litt lenge. Sveinmain prøvde å bygge opp, og Vegard brøt ned og høstet poeng.

Sjefsgladiator Vegard sender Sveinmain til løvene.
Sjefsgladiator Vegard sender Sveinmain til løvene.

Sveinmain prøvde igjen å bygge opp, men Vegard brøt ned igjen. Etterhvert var han alt for sterk og klarte å stjele alle seierspoengene til Sveinmain som derfor tapte. Hadde han ikke gjort det måtte vi spilt en stund til for å tømme banken for seierspoeng i et spill som allerede hadde vart for lenge.

Roma tok tid, men var et greit spill når en er 2 mann og mangler andre gode alternativ…

Kjekt Kim tok turen over og presenterte Essennyheter. Kanskje dukker det opp flere Essenfarere neste onsdag? Hvem vet?? Hvis det ikke blir spilling før det…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: