Hallogame 2014

Hallogame 2014
Hallogame 2014

Preikestolen Gamers viser enda en gang sin kreativitet denne høsten. Denne fredagen var det nemlig Hallogame 2014. Alle spillere kom som seg selv og nye spill skulle tas velkommen med en ekte ‘hallo’. Halvparten av spillere var kvinner, noe som kan betraktes som unikum i det mannsdominerte PG. De andre to som møtte var for øvrig menn.

Kveldens første nye spill var Concordia. Hollender serverte de enkle reglene og hele meningen med spillet. Ved første øyekast får man inntrykket at kolonisering blir det viktigste her, men man må gjøre mer for å vinne. Mange veier til Rom blir svært passende her. I løpet av spillet spiller man ut kort som genererer en handling (kolonisere, handle varer, produsere varer, kjøpe nye kort, få nye kolonister på brettet og ta opp alle utspilte kort). Dette virker enkelt, men spillet viser raskt at man egentlig trenger de meste, særlig i starten. Men poenget med spillet er å få

Concordia
Concordia

mest mulig (like) gudekort som gir poeng på slutten. Så kan man få poeng for antall provinser, antall kolonister, antall forskjellige produksjonbygg etc. Noe i spillet minnet om Imperial som er fra samme forfatter. I løpet av spillet har man mer enn nok til å holde styr på egne saker at det ikke alltid er så lett å følge med hva andre holder med/samler. Tross noe tekst på kortene og mange vanskelige valg fløt spillet godt. Spesielt interessant var diplomatkortet som kopierer handlingen til en annen spiller. Kate, Black Ant, Siri og Hollender brukte dette kortet med omhu. Etter noen runder med mye kolonisering ble de første kortene kjøpt. Hermed får man flere valg og en mulig satsing (avhengig av guden). Det ble mye prat rundt bordet, men turene kom fort (er det allerede min tur?). Da de siste kortene ble kjøpt fulgte en siste runde for alle

Jevn sluttscore!
Jevn sluttscore!

unntatt Siri som hadde fått 7 poeng for sitt avsluttende trekk. Så begynte tellingen som skule vise seg til å være ganske jevnt.

1.Siri106 2.Hollender 105 3.Black Ant 94 4.Kate 93

Black Ant etterlyste noen større handouts for poengtellingen og ville spille Concordia på kort sikt igjen. Hollender tar oppgaven med gode handouts.

Neste spill var Istanbul. Kim hadde spillet med seg til PG sist onsdag. Black Ant

Istanbul ble godt likt av Hallogamers!
Istanbul ble godt likt av Hallogamers!

hadde fått en opplæring, mens vi andre hadde spilt det før. Black Ant satset fra starten av på moskebrikker (ekstra terningskast og 5.assistent). Hollender solgte varer og gikk så til juveleren for å kjøpe rubiner. Kate og Siri investerte i kjerrene sine og møtte senere også Black Ant der. Hollender gjorde ingenting med kjerren sin, bort sett fra å fylle den og selge varene, før turen gikk til juveleren igjen. Black Ant omsatte sine varer hos Sultanen og fikk så rubiner. Mens Kate og Siri hadde begynt å reise rundt med en stor kjerre i baseren, avsluttet Hollender spillet med en siste rubin hos Sultanen. Black Ant endte 2 rubiner bak, mens damene shoppet ting enn rubiner denne gangen.

1.Hollender 5 2.Black Ant 3 3.Siri+Kate 2

Istanbul spilles kjapt og er enkelt å lære. Alt er oversiktlig og fargerikt. Når det gjelder kompleksitet og kort spilletid minner spillet om Sankt Petersburg. Istanbul ble godt likt av alle Hallogamere og vil nok komme oftere på bordet.

Hallogame 2014 var et av mange helgespillingen i PG denne høsten. Håper det blir starten av en tradisjon! Nå bare noen få dager igjen til Main Event (etter en onsdag med mer spilling).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: