Amerigo med mer

Harde valg i Amerigo!
Harde valg i Amerigo!

To dager før PGs store happening, okotoberfesten, var det ikke mange spillere som

Handlingsbrettet i Amerigo
Handlingsbrettet i Amerigo

kunne komme. Men spilling blir det alltid i PG. Peter og Pift hadde funnet veien til Holland House. Som kjent er Pift ikke særlig glad i trioer, men fruen i huset reddet ham og kunne være med da Amerigo kom på bordet. Alle hadde spilt det før, men en kort regeloppfriskning gjorde ingen skade. Med en piratstyrke på allerede 4 den første runden, valgte Siri å ta kanoner, mens Hollender og Pift valgte å seile. Peter tok et overraskende skritt og flyttet seg fra siste posisjon til første med hele 7 steg. Peter hadde dermed mulighet til å sperre Hollender på en stor øy, men da byggemuligheten kom ble det bare 4 byggebrikker. Dermed måtte Peter endre planen sin og kunne Hollender ta noen kostbare handelsvarer på den aktuelle øya. Pift startet å bygge på den største øya og brukte flittig de nøytrale bygninger der. I tillegg passet han godt på at ingen andre kunne bygge der. Hollender kunne kjøpe handelsvarer på markedet med to ekstra tidlig i spillet og kunne så samle mange like varer. Peter mistet sin startspillerposisjon etter hvert og kunne da ikke lenger bygge først og velge de meste attraktive handelsvarer først. Alle valgte sine egne strategier for å sanke mest mulig poeng. Pift hadde bygget best og hadde monopol på sin store øy. Peter påførte andre hard piratskade. Siri var på mange øyer (ifm med en bonusbrikke som gav 1 poeng per hus). Det var kun Siri som kunne forebygge piratskade. Pift mistet hhv 8 og 10 poeng. Hollender satset ikke på kanoner

De fleste øyene er oppdaget og sivilisert når spillet nærmer seg slutten.
De fleste øyene er oppdaget og sivilisert når spillet nærmer seg slutten.

lenger siden han kunne halvere skaden med en brun brikke. Hver runde mistet han 5 poeng, men kunne samtidig bruke den kanonfasen til andre formål. Spillet gikk etter ca 2 timer mot slutten. Pift ledet foran Siri og Peter. Hollender lå et godt stykke bak, men så kom tellingen. Hollender hadde 57 poeng for sine handelsbrikker og overtok så ledelsen. Men så kom de andre poengene. Siri gikk jublende forbi

Hollender fikk mange poeng for sine handelsvarer.
Hollender fikk mange poeng for sine handelsvarer.

Hollender med sine 30 poeng (2×15) på utvikling og en bonusbrikke, men så hadde Hollender en +7 poeng brikke og kunne ta seieren likevel noen få poeng foran Siri og Peter. Pift endte et lite stykke bak, men hadde kost seg likevel med et godt spill hvor man alltid har følelsen at man kan gjøre noe fornuftig!

1.Hollender 148 2.Siri 143 3.Peter 139 4.Pift117

Elgen er løs
Elgen er løs

Til slutt på det spilt og testet to kortspill (se bildene). Elgen er løs passer er et luftig spill med

Veldig kjekt! Årets filler?
Veldig kjekt! Årets filler?

en del morsomme momenter. NOX ble likt veldig godt denne kvelden. Enkle regler, lett mekanisme og utfordrende valg gjør dette til kortspill som vil lett finne veien tilbake i PG!

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: