hva, har kona bursdag?

Taj mahaler over hele fjøla
Taj mahaler over hele fjøla

Allerede når PCen ble slått på denne morgenen, lå det en melding fra Saulius. Jeg kommer i kveld, var hans klare budskap. Derfor satt vi 5 stk i Grotten denne kvelden og ventet og ventet. Tiden ble brukt til høytlesning fra Strandbuen – lokalavisa på Jørpeland hvor Black ant hadde skrevet et glimrende innlegg om våre nabokommuner. Men hvor ble han av. En telefon måtte til. I andre enden hørtes en slukøret Saulius fortelle lavt at han ikke kunne komme likevel – kona hadde bursdag:-)

Eske med ekte bilde, en kuriositet, men det er ikke Black ant selv om han vant...
Eske med ekte bilde, en kuriositet, som Black ant vant…

En god latter etterpå falt valget på Taj Mahal – et av de bedre brettspill der ute for 5 personer. 2 av 5 trakk seg i første runde, og dermed fikk Black ant en flying start med hele 3 innflytelser. Etter 4 runder lå Sveinmain sist med hele ett poeng etter å ha tapt mange jevne harde dueller, mens andre kom billigere fra det. Etterhvert ble Vegard en hardtslående duellant, hvor Peter fikk tap på tap. Ant hadde en god teft på å treffe de rette duellene, mens Pift trakk seg i de rette øyeblikk, og hadde også god hjelp av 2+ kortet i mange runder før noen andre tok det. Det er hele 12 provinser som det skal bygges i, og det ble mange harde dueller, hvor det var om å gjøre å ikke gi seg før en likevel måtte, alt for sent selvsagt, med dertil en runde eller 2 til å bygge seg opp igjen. Til slutt ble det hele en duell mellom Pift og Black ant, da Vegard fikk motorstopp de siste 2-3 rundene. Peter og Sveinmain kjempet om å unngå sisteplassen, noe Sveinmain klarte ved å bygge i Taj Mahal siste runde og innkasserte 4 poeng ekstra for det byggverket. Etter opptelling ble det Black ant som trakk det lengste strået, selv om spenningen varte helt inn – iallefall for noen av de rundt bordet… 1. Black ant 39, 2. Pift 37, 3. Vegard 33, 4. Sveinmain 29, 5. Peter 26.

Et laaangt spill, men hvor mye? 20-50cm, 50-70,70-100, over 100? Her er det bare å satse
Et laaangt spill, men hvor mye? 20-50cm, 50-70,70-100, over 100? Her er det bare å satse…

Taj Mahal var igjen en kjekk opplevelse, med mye dueller og interaksjon. Spilletid på 90 minutter er heller ikke avskrekkende.

Vi måtte ha noe raskt med 5 personer, og Fauna er Peters favoritt, og en god motvekt etter mye duellering i Taj Mahal. Her var det bare å satse på vekt, lengde og halelengde samt hvor de forskjellige dyrene kom fra. Selvsagt kjørte vi på det vanskeligste brettet, med dertil større utfordringer. Davidshjorten – i hvilke 2 plasser på jorda fantes den? Ikke alltid like lett… Likevel var det Peter som seilte sakte men sikkert i fra de andre, selv om det var jevnere denne gangen enn på lenge. Men ingen kunne gjøre noe med Peter denne gangen heller. 1. Peter 115, 2. Sveinmain 100, 3. Black ant 92, 4. Vegard 86, 5. Pift et godt stykke bak, men hadde vi glemt en telling eller to på han?!?.

En kjekk kveld i Grotten var over i rett tid denne gangen også, da flere skulle tidlig opp neste morgen. Ny sjanser og muligheter neste onsdag.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: