Monstre og andre kramerspill

Godt spillbord i Villa Kaoleena
Godt spillbord i Villa Kaoleena

Villa Kaoleena var igjen tilbake på PG-kartet, og PGerne gikk mann av huse for å få med seg denne begivenheten. Hele 7 spillere hadde møtt opp, og mens vi ventet på alle tok vi 2 runder med the City. Kaoleena hadde aldri spilt før, og klarte å jobbe seg fra en klar sisteplass til en knepen 2. plass i runde 2. God innsats!

The City er en meget god starter hvor en virkelig får kjenne på det å få igang poengmotoren!

Da alle var på plass delte vi inn i 2 lag, et space og et sjølag. Sjølaget bestående av Sveinmain, Vegard, Black ant og Hollender tok en tur til Nauticus, et Kramerspill fra 2013. Reglene satt løst i hjernebarken, men med god hjelp av Kaoleena så kom vi oss i gang. I Nauticus skal det bygges båter med seil som igjen kan skipe varer og selvsagt tjene poeng. 8 ulike handlinger kan velges og den som velger først får en fordel, mens de andre kan selvsagt bruke handlingen.

Lettere å bygge båter i 2014 enn på 1600 tallet...
Lettere å bygge båter i 2014 enn på 1600 tallet…

En må bygge skråg, mast, seil og kjøpe varer som alle koster penger hvis de ikke er gratis, og så kan en få poeng, selge varer og få varer fra depoet ut i shipyarden. Mye å holde styr på men en kan heldigvis tenke mens andre handler. Vegard prøvde tidlig å bygge master før båter, men skal en bygge båt er det en

fordel med skrog først. Store båter gir mest poeng, mens små båter blir fortere ferdig, og for hver mast på ferdig båt får en en bonushandling som igjen kan gjøre det lettere å bygge større båter senere. Men med kun 5 runder er det begrenset hva en rekker å bygge, og uferdige båter gir nesten ingen poeng. Vegard satset på varelager, Hollender på store båter, Sveinmain satset også på de nest største båtene, mens Black ant ikke hadde fått med seg at størrelsen på båtene telte i det hele tatt… Likevel klarte Black ant å karre til seg en 2. plass. Sveinmain (regelleseren) tok en klar førsteplass, mens Vegard tok nesten en like klar sisteplass denne gangen, selv med en sterk sluttspurt.

 

Hvilket monster skal jeg kjøpe?!?
Hvilket monster skal jeg kjøpe?!?

Nauticus er godt likt av Sveinmain og Black ant som synes spillet har mye å by på av utfordringer, tenking og taktiske valg. Spilletiden var 2,5 timer noe som er litt i lengste laget, men så var det en del knoting med reglene som en slipper neste gang…

 

I spaceavdelingen satt Marog, Pift og Kaoleena. De rakk alle en runde Race for the Galaxy og Thunderstone, begge godt likt av samtlige. Tror alle var glade for å sitte på rett bord med rett spill denne kvelden. Men det er alltid fordelen når det spilles på mer en ett bord!

 

En hyggelig kveld var over. Håper det ikke blir for lenge til Villa Kaoleena igjen åpner sine dører for PG…

 

Gata asfalteres, betal kr. 250 pr hus eller 1250 pr. Villa Kaoleena...
Gata asfalteres, betal kr. 250 pr hus eller 1250 pr. Villa Kaoleena…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: