Grottekveld – lenge siden sist

Endelig var det duket for en kveld i Grotten igjen. Meget lenge siden sist samling der nede og hele 7 spillere tok turen denne onsdagen.

Rampage
Rampage

Sveinmain hadde rigget opp sin nyvinning fra Coolstuffgames, Rampage. Vegard, Black ant og

Trompetspilleren Black Ant har en klar fordel når man skal blåse om bygninger.
Trompetspilleren Black Ant har en klar fordel når man skal blåse om bygninger.

Kate ville prøve dette brettspillet som er ulikt alt annet noen hadde spilt. 4 dinosauriser kjemper om å rive ned en by, og å spise flest mulig mennesker i byen. For å få dette til kan de forflytte seg, hoppe opp på bygninger, kaste busser på bygningene eller prøve å blåse de over ende. Det med blåsing/spytting var lettere sagt enn gjort! Kate slet mest innledningsvis, mens vi andre samlet inn mennesker(meeples) i magen. Problemet var at en ikke fikk poeng før en hadde 6 ulike farger i magen, og det var ikke enkelt. Alle lå an til max ett sett hver, da Sveinmain spilte sitt ene hemmelige spesialkort som gav han de 3 fargene han manglet til å lage 3 sett. Litt urettferdig kanskje, men i dette spillet er alle vinnere da underholdningsverdien er meget stor. 1. Sveinmain49, 2. Black ant 30, 3. Vegard 17, 4. Kate 14.

Rampage var en opplevelse for alle, men er mer en lek en ett spill. Likevel er det litt taktikk, og utfordring nok til at

Rampage er ikke noe for stive spillere. Her viser Vegard at en bøyelig rygg gjør det lettere å knipse.
Rampage er ikke noe for stive spillere. Her viser Vegard at en bøyelig rygg gjør det lettere å knipse.

dette garantert kommer på bordet igjen.

Vakkert og tematisk spill!
Vakkert og tematisk spill!

Pift, Hollender og Saulius (som gjorde comeback!) startet med Carcassonne. Et

Ingen ramponerte bedre enn Sveinmain!
Ingen ramponerte bedre enn Sveinmain!

meget sjeldent spill i PG-sammenheng. Spillet har en  rask mekanisme (trekke brikke og evt sette ut en mann)  og dermed er det over før man aner det. Pift hadde mange ubrukte menn på slutten. Saulius og Hollender fikk en del bonuspoeng for bøndene sine, men Hollender hadde nettopp vært Carcassonne og fikk slik en lett seier.

Carcassonne
Carcassonne

1.Hollender 117 2.Pift 90 3. Saulius 66

Sluttscoren med Saulius (rød) en runde bak.
Sluttscoren med Saulius (rød) en runde bak.

Neste spill ble Russian Railroads. Pift og Saulius hadde ikke spilt det før, mens Hollender hadde blitt ganske rutinert. Begge nykommere fikk reglene og tips. Saulius starte best og ved hjelp av industri fikk han mange poeng. Pift og Hollender satset mest på ingeniører og hadde en hard kamp om å bli startspiller. Hollender bygget Transsibir gradvis ut. Dette gav lite poeng i

Russian Railroads trenger plass.
Russian Railroads trenger plass.

starten, men da de hvite segmentene kom inn i spillet overtok han ledelsen fra Saulius. Pift hadde kommet på etterskudd, men fikk enIMG_2583 god siste runde og påpekte at man må spille dette spillet noen ganger for å ta de rette valgene tidlig i spillet. Hollender vant denne treningsrunden, men vil møte mer

Spillerbrettet i Expedition Northwest Passage
Spillerbrettet i Expedition Northwest Passage

motstand når alle satser på Transsibir-linjen.

1.Hollender 347 2.Saulius 316 3.Pift 287

Sveinmain hadde også forberedt enda en nyvinning denne kvelden Expedition: Northwest passage. I 1854 forsvant Franklin på en polekspedisjon for å oppdage norvestpassasjen med 2 skip og 133 mann. Sveinmain, Black ant, Vegard og Kate var alle sendt ut for å lete etter Franklin, oppdage nye passasjer, inuitter, øyer, varder, eskimoer og selvsagt etterlatenskaper etter Franklin. På veien hadde de en båt, en slede og 7 mann.

Skygger over islandskapet.
Skygger over islandskapet.

Problemet, og den spesielle mekanikken i spillet, er at isen forandrer seg fra runde til runde. Båten fryser etter hvert inn i isødet, og alle må ut på sleder for å komme seg til Norvestpassasjen. Så er kunsten å komme tilbake til båten før isen smelter såpass at sledebruk ikke er mulig. Sveinmain gikk sin egen vei, mens de andre jaget i flokk. En pen poengsum lå

Det var hardt å forholde seg til frost og vinter. Vanskelige valg hver runde.
Det var hardt å forholde seg til frost og vinter. Vanskelige valg hver runde.

å ventet på den første til norvestpassasjen, men underveis var det fristende å oppdage en inuitt eller varde og det tar tid, men gir poeng. Samtidig må kartet lages og terrenget passe. Det var vel eneste ulempen med spillet, da det ble litt fomling med brikkene. Men på slutten hadde i allefall Vegard knekt koden og laget den ene øya etter den andre som gav gode poeng. Men Black ant hadde vært først til Norvestpassasjen og oppdaget mye underveis. Kate kjørte fort IMG_2582hjem, mens Sveinmain ble sist halvveis. Det ble et kappløp mellom Vegard og Black ant på slutten, hvor Ant trakk det lengste strået. Alle kom seg hjem til Grønland og ingen frøs fast i isen denne gangen. 1. Black ant 62, 2. Vegard 57, 3. Sveinmain 51, 4. Kate 34.

Expedistion; Northwest passage var et helt greit spill med en artig mekanisme som bød på litt utfordring. Spillet minner litt om the Cave, bare annerledes. Likte temaet godt selv om spilletiden ble litt lang med 4 førstegangsreisende i isødet.

Kvelden var over og alle kunne forlate grotten, gå ut i isødet, og kjøre hjem på hver sin slede….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: