Siste mandag…foreløpig

Vakkert, stemningsfullt eller forvirrende. meningene var delte.
Vakkert, stemningsfullt eller forvirrende. meningene var delte.

Fem spillere hadde funnet veien til Jørpelands svar på Slakterihuset, Frivillighetssentralen. Vårt eneste spillrom uten fast sortiment. De medbrakte spillene gav stort sett plass til bare 4 spillere (et kjent problem). Hollender hadde tatt med seg El Capitan som rommet inntil 5 spillere og ingen hadde prøvd det før. Sveinmain er alltid klar for sin yndlingsforfatter når det gjelder brettspill,

Konsentrasjon er påkrevd når hver gullmynt teller.
Konsentrasjon er påkrevd når hver gullmynt teller.

nemlig Kramer. El Capitan er et innflytelsesspill hvor man reiser mellom byer, bygger lagerhus og festninger der og har god kontakt med baken for å få lån. Alt koster penger før man får noe tilbake etter hver av de tre rundene. Den første runden fikk alle føle hvordan det var å være fattig. Banken hjalp godt, men lån koster også penger. Man fikk penger for majoriteten eller halvparten for en annen plass. I tillegg fikk man penger for festninger. Etter utbetalingen måtte lån betales tilbake eller forlenges mot høyere rente. Det ble lite penger igjen til spillerne etter den førsten runden. Følelsen av at man spilte mer mot spillet enn mot de andre spillere tok litt overhånd. Heldigvis kom det bedre kår etter runde 2

Tett bebyggelse og hard kamp om plassene.
Tett bebyggelse og hard kamp om plassene.

hvor Peter fikk god inntekt for spredning og Sveinmain og Hollender for majoriteter. Når nye lagerhus blir bygget, kan andre bli stengt og er det ut av spillet så lenge de ikke blir åpnet igjen. Den siste runden bar preg av hard konkurranse og mange slåss om den siste sjansen på majoritet. Vegard møtte mange motstandere og mistet mange majoriterer. Så ble det telling og mange tippet Hollender som vinner, men det var noen som hadde scoret mye bedre. Peter fikk 60 gull som spredningsbonus og ytterlige 15 for hus i alle byer. Pift fulgte på kort avstand. Peter jublet, men alltid skarpsynte Sveinmain oppdaget at Peter hadde bygget 4 hus på rad som er ulovlig. Dermed fikk Peter noe fratrekk, men Pift nektet å vinne på uærlig måte. Peter beholdt ledelsen og vant. Det var delte meninger om spillet og dets utseende. Noen syntes brettet var fint, mens andre pekte på mye forvirring. El Capitan var et helt greit spill, men der finnes det mange av. Får se om det vil komme igjen på bordet. Peter er i hvert fall klar.

El Capitan
El Capitan

1.Peter 172 2.Pift 153 3.Hollender 147 4.Sveinmain 138 5.Vegard 91

Så ble det et lite PG-råd hvor vi diskuterte den framtidige spilldagen. Foreløpig faller valget på onsdager, men det blir flere fredager i tillegg framover.

Festlige kort!
Festlige kort!

Som avslutter kom Figaro på bordet. Mye plaging og hevngjerrig atferd i dette spillet. Pift trakk ikke det lengste strået og vant.

Sluttscore!
Sluttscore!

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: