Utespilling med funkenschlag

Funkenschlag; et spill for unge og gamle, for sittende og stående!
Funkenschlag; et spill for unge og gamle, for sittende og stående!

2.pinsedag er som regel en dag som holder mange spillere hjemme, men Black Ant hadde lokket noen spillere til sin ute-arena eller bryggeri-terrasse. Hans datter kjedet seg og ville gjerne være med. Dermed ble det tre ringrever og en ung prinsesse. Det var ingen med aversjoner mot spill i grønne esker, slik at valget var lett. Black Ant forklarte reglene til Cecilie, mens Hollender og Peter satte opp spillet. Funkenschlag beveget seg denne gangen til USA hvor vi spilte med de fire østlige provinser. Det ble den vanlige knivingen om plassene og det var mange forsøk på å sperre andre inne den første perioden. Sentralene ble auksjonert på en rolig måte helt til de store sentralene kom og som varer ut spillet. Cecilie stakk av med den første 5-er kullsentral. Hollender fikk en 6-sentral ganske billig, men han fant raskt ut at det kunne bli kullmangel da Peter kjøpte opp det meste av kullet. Hollender kunne nesten ikke bruke denne sentralen, men hadde heldigvis andre sentraler som kunne gi strøm til 8 byer.

Hard kamp om plassene.
Hard kamp om plassene.

Cecilie presset prisen opp flere ganger og gav alle erfarne spillere god motstand. Hollender valgte å ikke bygge i stufe 3 og kunne så bli sist. Den neste runden gikk sentralene til høye summer. Råvarene ble hamstret og markedet sprengt. Hollender kjøpte bare en uran til 5 og kunne

Slutt-situasjon
Slutt-situasjon

bruke resten av pengene til 6 byer, slik at han kom på 17 byer. Black Ant og Peter hadde bedre produksjonskapasitet (17) og trodde det ville komme en runde til og tømte markedet. Som siste mann kunne Hollender bygge først og kom dermed på 17 byer og hadde strøm til 16. Peter og Black Ant sukket og kunne bygge lite da de hadde satset alt på en runde til. Cecilie hadde kost seg, men ville

Vinnende sentraler i kveld!
Vinnende sentraler i kveld!

nå kose seg med film. Det ble den vanlige analysen om hva som hadde hendt hvis man hadde kjøpt eller bygget annerledes. Funkenschlag er med den rette besetningen et fantastisk spill.

1.Hollender 16 2.Peter 15 3.Black Ant 12 4.Cecilie 10

Peter gikk hjem og Takras kom fra Sola BSK som hadde stengt lokalene tidlig. Med en god halv time falt valget på St Petersburg. De første rundene gikk ganske likt, men så brukte Hollender penger til blå bygg som gav mange poeng. Takras og Black

Fulltreffer!
Fulltreffer!

Ant forsøkte å bruke conservatorium til å få flere adelsmenn, men begge hadde grønne kort på hånd og da blir ressursene knappe. De siste to rundene økte Hollender forspranget sitt og hadde på slutten også flest adelsmenn (9). Utklassingsseier!

1.Hollender 123 2.Black Ant 74 3.Takras 55

Ølet smakte svært godt igjen! Regner med at det blir mer utespilling hos Black Ant framover på mandager.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: