Euforiske tilstander

Rosenkönig
Rosenkönig

Frivillighetssentralen er sentral for sjakk, og Takras var forberedt denne gangen og tok med seg et 2-mannsspill som ikke er sjakk. Rosenkönig er en gammel klassiker for 2, som kombinerer taktikk og korttrekking med litt flaks og sannsynlighetsberegning. Kortene man får bestemmer hvordan man kan flytte kronen. Der kronen lander havner en av dine brikker – hvis det er ledig. Når alle brikkene er brukt opp er spillet over, og man får poeng ut fra sammenhengende regioner med egne brikker. Enkelt spill, men ikke lett å vinne. Vegard gjorde en knusende seier – men den kunne vært helt motsatt hvis bare én brikke hadde vært snudd. 1. Vegard, 2. Takras

Ventespill til Sveinmain returns
Ventespill til Sveinmain returns

Port Royal kom igjen på bordet, faktisk etter neste spill Euphoria, men likevel ble det avsluttet først. Sveinmain hadde et ærend å hente noen på ferja, så da ble det pause og tid til å spille Port Royal. Black Ant har full kontroll på dette spillet og sanker inn mange poeng. Vegard er stikk motsatt og havnet i en uheldig piratbølge uten inntekt. Dette er ikke et spill du vil ha Peter på din høyre side i. 1. Black Ant 12, 2. Takras 9, 3. Peter 5, 4. Vegard 4

Tilsynelatende rotete brett i Euphoria
Tilsynelatende rotete brett i Euphoria

Men, hovedretten Euphoria: Build a better dystopia fristet litt, kanskje mest på grunn av tittelen. Brettet er ganske rotete og kaotisk, men etter hvert som man spiller så begynner brikkene å falle på plass. Likevel var det flere ganger vi gjorde andre ting enn det vi burde gjort, fordi vi rett og slett ikke så den andre muligheten. Men premisset ligner på Alien Frontiers. På din tur setter du ut en terning på brettet for å gjøre en handling. Eller flere terninger om du har flere med samme valør. Men vi må være forsiktige her. Terningene representerer våre arbeidere som lever i en dystopisk by. De må ikke få såpass med kunnskap at de skjønner at de lever under dårlige kår. Hvis summen av terningene pluss generell kunnskapsnivå dine arbeidere har blit for høyt, så stikker en av arbeiderne dine av. Sveinmain fikk dette flere ganger, ofte med iherdige forsøk fra andre spillere.

Pift kom innom og sjekket spillet vårt.
Pift kom innom og sjekket spillet vårt.

Når du setter ut en arbeider så er den trygg. Valøren dens gjelder ikke. Men når noen andre gjør den samme handlingen, får du tilbake terningen og må trille den. Med 5 spillere er det hele 4 stk som har anledning til å dytte tilbake terninger fra deg. Og Sveinmain med 1 terning er ikke så farlig. Men når det er en 6-er og neste terning er en 5-er, blir det fort veldig, veldig skummelt. Mange morsomme situasjoner rundt denne mekanismen, en ganske snedig mekanisme, som også sørger for fin flyt i spillet. Hvis du er tom for terninger, må du stå over turen din og trekke tilbake noen terninger.

Sluttstillingen
Sluttstillingen

Sveinmain hadde god ledelse, men mens han var borte på biltur så fant vi ut at han hadde jukset. Altså, vi lette etter regler som viste seg å være noe vi hadde spilt feil. Men det korrigerte vi på så snart han var tilbake. Underveis var det ikke lett å se hvem som kom til å vinne, men mot slutten var det plutselig 3 som var nær en seier. Vegard trengte bare en liten ting, Black Ant trengte 2 runder og Takras trengte bare å få turen sin igjen. Men det skjedde ikke. Vegard klarte å gjøre det han trengte på turen sin og avsluttet spillet. 1. Vegard, 2. Black Ant, 3. Takras, 4. Sveinmain, 5. Peter

Etterpå ble det en ny runde Port Royal, med 5 spillere. Vegard klarte igjen å forbli blakk denne runden, men hadde selskap av Takras som led samme sjebne. Så spillet får ingen top-score på denne måten. Men dette spillet har ingen garantert vinner. Black Ant avsluttet runden med sine 12 poeng og ekspedisjon, noe som åpnet for en siste og avgjørende runde. Peter hadde overflod av penger, men holdt forsiktig på dem, mens Sveinmain tok råsjanser med båtene og tjente godt på det. Aller siste runde ble startet med Sveinmain som klarte å gå til 13 poeng! Ant hadde ikke sjanse, og kortene i midten var utilgjengelige eller unyttige. Og i aller siste trekk tar Peter og gjør det utrolige og hopper opp til 14 poeng! Fantastisk avslutning. 1. Peter 14, 2. Sveinmain 13, 3. Black Ant 12, 4. Vegard 6, 5. Takras 5

La Boca er en hjernetrimsmaskin
La Boca er en hjernetrimsmaskin

Aller sist var La Boca. Et spill som minner om Ubongo, men du må være 2 spillere. Du må se på din side, og samarbeide med partneren din som ser på strukturen fra andre siden. Tilsammen må dere flytte rundt på klosser slik at de passer et mønster på et kort. Av og til skal klosser være helt skjult, men du må bruke dem! Tiden går, og poengene avhenger av hvor fort dere gjør det. Alle skal spille med alle hele 2 ganger, og det blir bare én vinner. Et kult spill som fikk delte meninger denne kvelden. 1. Vegard 36, 2. Sveinmain 34, 3. Takras 33, 4. Peter 31

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: