Galakser og Handel

Oscar er ferdig og følger med på Hollenders bygging.
Hollender juniors og spillsamlingen til Takras går ofte godt i lag. Galaxy Trucker er intet unntak, og Oscar ble fort veldig glad i dette artige lille spillet. Det er et eldre spill som har vært fraværende fra PG (kanskje pga tema?), men som tilbyr mange hektiske og artige minutter. Spillet går på tid, men det er spillerne som bestemmer tempoet. Det lønner seg ikke alltid å bli først ferdig, spesielt ikke om du har det dårligste romskipet. Alle har hvert sitt brett med plass til brikker. Brikkene ligger med bildesiden ned i en bunke midt på bordet. Du skal bruke bitene til å bygge et romskip. Du vil trenge motor, våpen, sovekvarter, batterier, lagringsplass og skjold. Stort sett er alt like viktig. Men alt må henge lovlig sammen.
Når tiden er ute begynner romferden. Asteroider, pirater, smuglere, tomrom og andre ting truer romskipene og kan ødelegge det litt etter litt. Det handler om å komme først frem – men også frem i det hele tatt! Den med mest penger vinner. Men det først etter tre runder.
Romskip en av gangene
Men, en nykommer på bordet er Port Royal. Et spill fra Pegasus Spiele. Dette har fått en del blest på Boardgamegeek, sikkert grunnet god markedsføring? Spillet består av en bunke kort. Den ene siden av kortene har bildet av en mynt og resten er bilder av personer eller skip. Det handler selvsagt om å få flest poeng, men måten spillet gjøres på er ganske underfundig. På din tur kan du trekke ett og ett kort fra trekkbunken, så lenge du vil. Hvis du ikke stopper, vil du etter hvert møte på to skip av identisk farge. Da er turen din øyeblikkelig over! Hvis du velger å stoppe før det skjer, kan du kjøpe et av kortene. Hvis det er et skip, så får du penger i stedet. Pengene er kortene selv, som du trekker fra bunken. Det er aldri lov å se på pengekortene, for ingen skal vite med sikkerhet hva som har gått og ikke gått. Det fungerer bra. Når du har tatt et kort, kan alle andre kjøpe et kort fra det som ligger fremme, sålenge de betaler deg en penge for å gjøre det.
Spillet er kjapt å lære, og det er ofte ikke lett å vite om man skal gå videre eller ikke. Det er spesielt viktig å se på hva nestemann kommer til å gjøre eller ei. Spillet går til en har kommet til 12 poeng og har klart minst en ekspedisjon. Men det er ingen garanti for at du vinner.
Port Royal

For å gjøre en tidlig kveld avsluttet vi med Mr. Jack Pocket. Man kan argumentere om dette er bedre enn sin storebror eller ei, men undertegnede liker det bedre. Valgene varierer fra runde til runde, og det er alltid en liten nøtt å finne ut hva som er lurt og ikke. Et meget kjekt spill for 2, i en eske som ikke har plass til mer innhold. Perfekt å ta med på reise.

Hollender er Mr. Jack!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: