Oldies, but goodies?

Vakkert brett over øyriket Santa Cruz
Vakkert brett over øyriket Santa Cruz

Sveinmain rådte igjen grunnen alene i huset, og etter mange frafall, fikk han napp hos Hollender og Knut som ville komme bort å spille litt. Hollender ble med ned i Grotten og fylte baggen med spill. Først ute var Santa Cruz. Et år siden forrige gjennomspilling og kun prøvd et par ganger i PG. Litt rustne regler til tross, vi seilte alle inn til øya, og satte opp fyrtårn, hytte eller kirke, som alle gav poeng. Fyrtårn mest, men de gir ikke bonuspoeng utover i spillet. Alle hadde vi ulike bevegelseskort, og vi måtte spille disse kortene og bygge der vi kom, eller spille hemmelige oppdragskort, som alle scoret på. Da er det en fordel å spille disse tidlig slik at kun du får fordelen.

Santa Knut, Cruzet til seier!
Santa Knut, Cruzet til seier!

Det er her mye av taktikken ligger i spillet, men det er lagt inn en fiffig vri. Ved halvspilt omgang, skal den som ligger sist velge bevegelseskort av de tilgjengelige bunkene vi brukte i starten. I tillegg skulle en trekke et oppdragskort og velge vekk et enten av de en allerede hadde brukt, eller det nye. Så var det en ny runde med 7 bevegelseskort og 3 oppdragskort, og den som hadde mest poeng vant. Det begynte jevnt, før Knut seg sakte men sikkert i fra. Sveinmain og Hollender knivet om 2. plassen, mens Knut konsoliderte og vant fortjent. 1. Knut, 2. Sveinmain, 3. Hollender.

Santa Cruz er et behagelig spill hvor utfordringene er sånn passe. Uten at hjernen slites ut på noen måte så innehar spille mange gode strategiske valg.

Ikke i nærheten av Kongeparken, fornøyelsesparken vi bygde!
Ikke i nærheten av Kongeparken, fornøyelsesparken vi bygde!

Hollender hadde hørt om den mislykkede Coney Island spillingen vår, hvor Black ant samlet på feil type aviser. En skal aldri avskrive et spill før en har spilt det 2 ganger minst, så hvorfor ikke gi det en 2. opinion. Her skulle vi alle bygge en fornøyelsespark og alle startet med en dollar, et poeng og en brikke.

Hvem får bygd Kålormen først, Hollender eller Knut?
Hvem får bygd Kålormen først, Hollender eller Knut?

Brikker er elementære i spillet, og gjør at en kan bygge. Spillet har faktisk en fiffig scoringsmekanisme, jo flere brikker en får ut på brettet jo flere brikker, penger og poeng får du. Men det er helt til noen bygger f. eks en berg og dalbane over dine brikker. Du får da noen poeng, men plutselig er du tilbake igjen med et poeng, en dollar og en brikke. Da tar det tid å bygge seg opp igjen. Knut opplevde dette da han ble litt ivrig på byggingen tidlig. Dermed ledet han, men han brukte lang tid på å få opp dampen igjen. I mellomtiden hadde Sveinmain og Hollender passert han på poengstigen, og samtidig hadde de større inntekt enn Knut. Hollender fikk i gang en poengmaskin på slutten og ingen kunne stoppe han, da han seilte inn til 60 poeng og seier. 1. Hollender, 2. Sveinmain, 3. Knut.

Coney Island ble igjen bare sånn passe likt. Ikke et elendig spill, men heller ingen perle. Legg igjen en kommentar om hvorfor du skal få spillet, og spillet blir kanskje ditt:-)

Hollender the Clown vant som han ville!
Hollender the Clown vant som han ville!

Flere i PG hadde benyttet seg av Amazon sitt tilbud på Kingdom Builder og anskaffet seg spillet, mest fordi det ble årets spill i 2012, uten at noen har likt det noe særlig. Men plasten ble sprettet og vi måtte gi det et nytt forsøk. Her gjaldt det å bygge etter beste evne i første runde var det om å gjøre å unngå å få små

Ikke verdens vakreste spill, men blir bedre og vakrere jo mer en spiller!
Ikke verdens vakreste spill, men blir bedre og vakrere jo mer en spiller!

bosettinger da din største telte mest poeng. Knut var den som kom heldigst fra det og klarte å banke oss andre denne gangen. 1. Knut, 2. Hollender, 3. Sveinmain.

Hvorfor ikke prøve en gang til, dette var jo moro?!? Jo alle ville gi det et nytt forsøk. Denne gangen med innflytelse på de 4 forskjellige brettdelene som største poengsanker, samt 1. poeng pr. 2 hus i den største bosettingen. Bosettingene samlet seg, og Knut og Hollender klarte å forbinde nesten alle sine. Sveinmain spredte sine mer og satset på majoritet og nest mest i de områdene han ikke hadde flest.

Knut vant da han bygde sitt Knutby!
Knut vant da han bygde sitt Knutby!

Det viste seg å holde i denne runden til tross for at han ikke hadde samlet alle sine bostettinger. 1. Sveinmain, 2. Hollender, 3. Knut.

Kingdombuilder var kjapt og engasjerende, og blir mer og mer moro des mer en spiller det. Må prøves igjen ved neste korsvei, og funket meget godt med 3 spillere.

Sveinmain fikk en etterlengtet seier i siste spill for kvelden!!!
Sveinmain fikk en etterlengtet seier i siste spill for kvelden!!!

Sveinmain pustet lettet ut etter siste Kingdom Builder, for da hadde alle vunnet noe denne kvelden, og forhåpentligvis sove godt:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: