Sveinmains MidWinter VII

Oppvarming på Tauferga med Heck Meck
PG på vei til Haugesund med  Heck Meck

Aldri før har Preikestolen Gamers hatt 9 stk på brettspillfestivalen MidWinter i Haugesund, men i år hadde altså såpass mange tatt turen. Hvorfor? Jo fordi det er Norges desidert beste brettspillfestival, selvsagt. Så også dette året! Jeg ankom med spillbaggen min 6. MidWinter på rad fredag kl. 19, men fant ikke plass til innholdet da spillbordet som var 15-20 meter langt var fullstappet med spill. Da var det bare å komme i gang:

Første spill ut var Wilderness, med Pift, Torgeir, og Terje

Førstemann igjennom brettet uten å bli spist eller dø av utmattelse har vunnet!
Førstemann igjennom brettet uten å bli spist eller dø av utmattelse har vunnet!

som er en Die hard MidWinter også med sitt 6. år tilstede. Har siklet litt etter dette spillet, og i det vi begynner knote med regelheftet kommer Hoppi, eller frøken Hop som hun også kan kalles oss til unnsetning. Et par drops senere hadde hun forklart oss alt og vi kunne sette i gang. Fantastisk service! Spillopplevelsen sto til en 7 av 10 på skalaen, da temaet er utrolig stilig, hvor du skal overleve i villmarken og komme deg på tvers av spillbrettet først uten å bli spist av ulv, bjørn, eller dø av utmattelse underveis.

Hard kortlesing blant de som ikke har vært i London før...
Hard kortlesing blant de som ikke har vært i London før…

Pift ble skiftet ut med Saulius, og vi var klare for London. Jeg og Saulius hadde spilt før mens de andre 2 slet med kort og symboler, kjøring og bygging av byer. Men for meg og Saulius var London en kjekk opplevelse igjen da jeg nok aldri blir lei av det spillet. Men er det aller, aller best med 3 spillere?!? Kun 9 av 10 på skalaen på grunn av 1.reisguttene.

Så var det på tide å introdusere for Terje og Torgeir det jeg

Hvor er kongen i Tokyo?
Hvor er kongen i Tokyo?

vil si ble en av årets 2 slagere på MidWinter: King of Tokyo. Denne gangen var vi en gjeng av den eldre garde som spilte spillet, og selv om det er kjekt ble ikke mottakelsen like entusiastisk som hos juniorene neste dag. Men spillet har noe i seg som gjør det unikt spesielt blant de yngre. 7/10 på skalaen mens det fikk lavere score blant T-ene.

T-ene ville ikke ha revansje og Sveinmain fant frem No thanks, uprøvd av samtlige 5 andre rundt bordet. 3-7 står det på eska, men kun 55 chips og alle skal ha 11. Dermed ble det supplert med 11 kuber fra King of Tokyo og vi var i gang. Werner fikk vel ny High-score i dette spillet hvor det er om å gjøre å få Low-

MidWinter - Thanks!
MidWinter – Thanks!

score. Men det ble såpass godt mottatt at vi tok likegodt en ny runde når alle hadde skjønt det. Denne gangen fikk Werner sin søte revansje og tok rotta på oss andre med sin Low-score.

Trains - på vei til Haugesund stasjon!
Trains – på vei til Haugesund stasjon!

T-ene tok kvelden og Lars Morten intoduserte meg og Black ant til Trains. I mitt Dominionhode ble det litt kluss, men likevel klarte jeg å henge med i svingene selv om Lars Morten kjøpte det ene lokomotivet dyrere enn det andre. Det så lenge ut som han var med i barneskirenn, men da poengtellingen kom var det Ant som tok seieren, og det ble mye jevnere enn fryktet. Score 8/10.

På tide å ta kvelden 02.30, da det kommer en kveld i morgen også.

 

 

Den som ikke får plass til all søpla si får minuspoeng!
Den som ikke får plass til all søpla si får minuspoeng!

Lørdag: Jeg og Black ant kom oss på plass kl. 11, og denne dagen skulle også Main Jr. bli med på moroa. Det var hans 4. år på MidWinter og i de foregående årene hadde han stort sett kun spilt spill med far. Skulle det bli slik denne gangen også? Vi begynte i allefall med Roskis, årets spill i følge Brettspillguiden 2013. Peter fra PG ble med og en annen gutt på Main jr’s alder. Roskis hvor du skal stable søppel i ei søppelbøtte skaper god stemning da søpla til slutt raser over kanten på bøtta. I tillegg er det en del taktiske disposisjoner du må gjøre som gjør det interessant. 8/10.

Så ble det dagens 1. 2. og 3. runde King of Tokyo.

Barnas desiderte største favoritt!
King of Tokyo:Barnas desiderte største favoritt!

Flere juniorer kom til etter hvert og de fant hverandre ganske så fort, mens jeg forklarte reglene. Ungene var helt gira, og det var moro og se de spille. Selv om jeg spilte for fullt så var døden unngåelig. 10/10 med barn!

Barnespillturnering ble annonsert. Main Jr. var meldt på og da han og de andre entret turneringsrommet kunne jeg endelig spille noe skikkelig. Snowdonia har jeg siklet etter et års tid, og da Ingar ville bli med å spille sammen Frode var jeg happy. Akkurat da vi var i gang, dukket Main Jr. opp ferdigspilt etter 20 minutter, og jeg som akkurat hadde startet et 2 timersprosjekt. Svett, svett. Prøvde å lokke med det ene og det andre, men han skulle spille med far. Fant heldigvis igjen et par av juniorene som han hadde spilt med tidligere og fikk de til å spørre om han ville bli med de, og det lyktes. Dermed ble det Snowdonia for alle pengene. Kjekt, men litt tørt og avansert spill som vi misforsto reglene på. 6/10.

Vikingene og Einar Hansen kom fra Avaldsnes...
Vikingene og Einar Hansen kom fra Avaldsnes…

Main Jr. var godt i gang, så hvorfor ikke teste Gluck auf, eller Coal Baron som det heter. Har bestilt spillet på Outland, men hvorfor ikke teste det her. Geir Harald sto som læremester, og sparte oss for en halvtimes knoting i regelheftet. Tusen takk! Pift, Ant og Per ville også bli med. Satset alt på gruver i

Enda mere King of Tokyo. Juniorene ble aldri lei!
Enda mere King of Tokyo. Juniorene ble aldri lei!

siste telling, men glemte at en måtte tømme de for å få flertall. Likevel et meget godt spill. 8/10.

King of Tokyo-turnering. Jeg hadde meldt på både Main Sr. og Main Jr. Skjønte raskt at jeg var den gamleste gutten i feltet da stort sett unger hadde meldt seg på dette. Likevel tapte jeg raskt og brutalt etter å ha spilt med noen forsiktige jenter. Main Jr. var kun en energikube fra å nå finalen. 7/10.

Terje hadde ankommet igjen og ville spille Vikings. Den andre slageren på årets MidWinter. Tror jeg så det konstant i spill på forskjellige bord. Godt det skal komme i reprint i 2014. Peter ble med og forklarte reglene. Et kjekt og interessant spill med en passe lang spilletid. 8/10.

Sendte Main Jr. hjem med Terje men da jeg hadde best tid kom jeg i et vakum da alle var opptatt på alle bord. Redningen ble at noen trakk seg på 7 Wonders og trengte en innhopper. Tydeligvis 2 nykommere rundt bordet, og når vi spilte med City og Leaders expantion ble det Slow Wonders i stedet for 7 Wonders. Liker 7 Wonders best som det er da er det et 8/10 spill. Med 2 ekstra utvidelser øker spilletiden uten at spillegleden går tilsvarende opp. 3/10.

Qwixx kan fint kombineres med Eclipzzzze.....zzzzz
Qwixx kan fint kombineres med Eclipzzzze…..zzzzz

Per og kona hadde satt opp Pirate vs. pirate, et hardt og

Fantastisk spill med barnslig layout!
Fantastisk spill med barnslig layout!

brutalt 3mannsspill. Spillet har barnslige trekk, men var dypere enn som så selv om terningen har litt å si. Mye backstabbing og psykologi gjorde at vi likegodt spilte 2 runder med dette. 9/10 og mye bedre enn Ninja vs. Ninja!

Preikestolen Gamers har en tradisjon på at en spiller Eclipse på lørdags kveld. Jeg har til nå styrt unna det, men denne gangen skulle jeg driste meg med. Jeg ble den svarte rasen, med minst penger og innflytelse fra starten. Prøvde desperat å øke inntekten men trakk feil hexagoner uten inntekt og dermed ble jeg parkert med kun 2 handlinger hver runde da jeg ikke hadde råd til flere. De andre hadde sikkert 7! Dermed ble det Eclipzzzzzzz…… i stedet. 2/10. Ble såpass mye dødtid på meg at jeg rakk Qwixx x2 med Ingmar og Peter 6/10, samt Trans Europa 7/10 med Alice, Peter og Linn mens jeg spilte Ezzzzzzzlipzzzzzzzzzzzzzz. Fikk likevel en 2. plass i Eclipse, men ikke spør meg hvordan.

03.30 var det på tide å gå hjem, da det er en ny dag i morgen…

Bøtta er full - snart på tide å gå hjem...
Bøtta er full – snart på tide å gå hjem…

Søndag, og nok en gang på plass kl. 11. Terje og Terje Jr. hadde også ankommet og dermed startet vi med Roskis. Sammen Nomad-Ivan fikk vi en kjekk omgang, såpass kjekk at Terje gav spillet 10/10. Tipper han har det ihende snart!

Neste spill ble Blitz, hvor Terje Jr. banket oss voksne i støvlene. Blitz er kjekt i korte sesjoner. 8/10.

Barna spilte på egenhånd og Terje liker Dominion. Ant var ledig og da introduserte vi Trains for han før premieutdelingen. Denne gangen fikk jeg mer togfølelsen og fikk vekk Dominionfølelsen noe som var herlig. Mye mer naturlig å bygge tog i Japan enn å være en ridder i middelalderen. Spillet økte på ratingen min til 9/10.

NM vinner Qwirkle - Alice NM vinner Spillfest - Einar (En pokal mangler...)
NM vinner Qwirkle – Alice
NM vinner Spillfest – Einar
(En pokal mangler…)

Så var det bare å nyte en time med Einar Hansen-show samt kort, lang og ikke minst svensk applaus. Flere i Preikestolen Gamers prøvde seg på NM i Qwirkle, uten at noen kom nærmere enn semifinale denne gangen heller. Selv sto jeg over de fleste turneringene for å få tid til å spille alle spillene jeg har nevnt over. Vil takke alle i MidWinter komiteen nok en gang for et knirkefritt arrangement. En utrolig service og gjestfrihet skal en lete lenge etter. Et mer åpent, romslig og inkluderende arrangement finnes ikke. Ingen over, ingen ved siden – MidWinter ruler – nok en gang 10/10 på skalaen. Vil avslutte med bildet av en verdig NM-mester i Qwirkle, som får pokal av Einar! Egentlig burde det vært 2 pokaler i bildet, en til hver av de. En NM-vinner i Qwirkle  og en NM vinner i Brettspillfestival. Tusen takk, og vi kommer garantert tilbake til Slakthuset neste MidWinter, både meg, PG og ikke minst Main Jr som virkelig ble bitt av basillen:-)

4 kommentarer til «Sveinmains MidWinter VII»

  1. Utrolig hyggelig å lese disse oppsummeringene dine Svein, gleder meg til å spille med dere til neste år 🙂

  2. Knall oppsummering, Svein! Jeg backer den 100%! Neste gang skal jeg sørge for at mine juniorer får innlemmet din junior i spillklanen deres. Jeg hadde med to stk i år kun, men jeg så dem knapt nok verken lørdag eller søndag for de var opptatt med spilling med andre… Før jeg vet ordet av det kommer de vel ikke engang til å ville spille med gamlefar *snufs* 😉

  3. Ja, vi må passe på at juniorene finner hverandre😃 Heldigvis fant han ut at det var kjekkere å spille enn å kjede seg, mye takket være King of Tokyo. Nå gleder vi oss begge til MW8!

  4. Tilbaketråkk: Takras sitt MidWinter VII « Preikestolen Gamers

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: