En spontan torsdag med mye Feld

Hollender hadde invitert til spilling sist torsdag. Stavangers beste spillere tok turen over fjorden. I påvente av en aktiv Pift  ble Notre Dame valgt. Alle hadde spilt det før, slik at tempoet lå meget høyt. Periodevis lignet spillet på 7 wonders når det gjaldt farten. Alle plasserte ut to brikker i parken sin som genererte ekstra poeng. Både Hollender og Skilz kunne fryde seg over eneveldet i Notre Dame. Mot slutten av spillet ble rotteplagen mer merkbar for Kim og Skilz og begge måtte gi fra seg poeng og brikker. Hollender berget sine poeng, men fikk ikke særlig poeng de siste rundene. Etter 9 runder var spillet over og alle så på hverandre. Det ble en meget spennende klimaks hvor det var lite forskjell mellom alle 3. Skilz vant med minimal forsprang, mens Kim som tredje mann også kom på 60 poeng.

Notre Dame: en ekte PG klassiker!
Notre Dame: en ekte PG klassiker!
Hollender 63 poeng var ikke nok...
Hollender 63 poeng var ikke nok…

1.Skilz 64 2.Hollender 63 3.Kim 60

Amerigo
Amerigo

Så hadde Pift kommet og satte Kim opp sitt nyeste spill; Amerigo. I dette spillet skal en velge handlinger som gir mulighet å utbvikle seg videre eller til å sanke poeng underveis. Så er bygging og samling av varer lønnsomme strategier. Skilz kunne fryde seg over å være startspiller hele den første runden. Hermed kunne han bygge hvor han ville, mens Pift og Hollender ble raskt innesperret og mistet dermed byggemuligheter. Kim og Skilz viste sin erfaring og valgte handlinger som gav nye muligheter. Pift og Hollender bygget litt for spredt på øyene og gikk glipp av store rundepoeng. Piratene herjet og bare Skilz klarte å unngå denne DSCF3294utfordringen den første runden. Kim hadde kjøpt mange like brikker og satset på en god sluttscore. Hollender som lå mer enn en runde bak ledende Skilz klarte den siste runden å endelig fullbygge noen øyer og kom litt tilbake igjen. Etter den femte runden og godt over to timer (eksklusiv regelforklaringen) var spillet ferdig. Det kom mange forskjellige sluttpoeng (ifølge god Stefan Feld-stil). Både

Kim med fulle seil......
Kim med fulle seil……

Pift og Hollender likte spillet godt og innså hvor de kunne ha fått flere poeng i løpet av spillet. Ikke overraskende gikk de to øverste plassene til byfolket som hadde spilt Amerigo før. Kim slo Skilz med minimal forskjell denne gangen.

1.Kim 210 2.Skilz 209 3.Pift 191 4.Hollender 187

Amerigo er ett spill som lett tar to timer, men hvor valgmuligheter ikke kjeder spillerne. Det er alltid mye å gjøre, men hvor finsikting gir forskjell. Tårnet er ett fin erstatning til terninger som velger handlinger i Amerigo. Alle likte spillet godt og så vil Amerigo komme helt sikkert tilbake på bordet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: