30 årskrigen herjet i PG!

 

Supermusa Ant fikk litt hjelp og tok rotta på Peter
Supermusa Ant fikk litt hjelp og tok rotta på Peter

Igjen var PG blitt så stort at arrangementet måtte dele seg med «byassene» i byen, og «landassene» selvsagt på Jørpeland. Dermed var vi 3 stk av den harde kjerne som tok turen til Frivilligsentralen denne mandagen, for spilling i varme omgivelser. Mens Sveinmain måtte ut et ærend rakk Black ant og Peter å ta en runde Quoridor kid, et av de best likte tomannsspillene i PG! Ant tapte første runde, og var i ferd med å tape den 2. da Sveinmain dukket opp. Han avslørte planen til Peter og reddet ant i siste liten. Ant var selvsagt med på Sveinmains gode plan og dermed vant Supermusa Ant foran Loosermusa Peter denne gangen. Men totalt 1-1 i Quoridor kid, som krever stor tankevirksomhet.

År en er omme!
År en er omme!

Ant overrasket alle med å ta med spill denne gangen(mulig kvaliteten hadde blitt for dårlig i det siste) og Wallenstein dukket opp fra glemselen. Alle var gira på å ta en tur ut i 30 års krigen mellom mange stormakter i Tyskland. Alle fikk vi hver vårt rike og så skulle vi velge distrikter for utplassering. Sveinmain hevdet han oftet seg for spillet mange ganger for å unngå at Peter og Ant fikk gode områder allerede før spillet hadde startet. Så var vi i gang, og det er 2 kriger, sammen med 3 bygginger, 4 troppeutsettinger og en korn og en inntekt. Vi skulle alle velge hvilke land vi skulle hente gull/korn, og krige fra samt få forsterkninger. Dette velges hemmelig og før vi følger rekkefølgene på hendelsene. Krig A og B kom alltid tidlig slik at planleggingen ble vanskelig pga at da kunne allerede landet vi ville hente penger fra være tapt. Det måtte unngås for en hver pris. Etter år en hadde Sveinmain mistet 3 land, og hadde minimalt med ressurser igjen etter noen harde kriger, mens Peter og Black ant hadde fått hvert

Det bygger seg opp til storslag på midten!
Det bygger seg opp til storslag på midten!

sitt hjørne av brettet hvor de kunne bygge slott, kirker og hus som igjen kumulerte seierspoeng. Litt opprør ble det på vinteren, men ikke mer enn at vi klarte å slå ned på det.  Sveinmain sto med 9 poeng, mot Peters 22 og Ants 23. Et nytt og siste år skulle avgjøre det hele. Peter hadde en kirke, som både Sveinmain og Black ant sto klar for å overta. Men så ble det plutselig kirkefred den runden, og planene måtte forandres. Ant angrep selvsagt Main, som ikke ble sterkere av dette. Kornreservene var vanskelig å fylle og det var det som skulle avgjøre det hele, da ingen hadde nok korn i siste runde. Main mistet et land, så gjorde

Peter vant da svenskene selvsagt deltok i 30 årskrigen. Om de vant er en annen historie...
Peter vant da svenskene selvsagt deltok i 30 årskrigen. Om de vant er en annen historie…

Peter, mens Ant mistet et land med både slott og hus, dvs. minst 5 poeng tapt. Dermed ble det telling og Peter og Black ant kom helt likt. Da måtte regelheftet frem, og det var den med mest slott som vant. Likt der også og kirker avgjorde. Peter hadde en kirke mer enn ant og ble dermed kronet til Wallenstein, mens Ant og Main måtte skure gulvet på slottet til knugen. 1. Peter 46 poeng, 2. Black ant 46 poeng, 3. Sveinmain 25 poeng.

Wallenstein funket godt med 3 spillere, og gikk også forholdsvis raskt unna, selv om riggingen tar litt tid.

En bøddel bør velge sine hoder med omhu!
En bøddel bør velge sine hoder med omhu!

Som en avslutter kom nok en klassiker opp fra boksen til Black ant: Guilliotine. Her skulle hodene rulle i Frankrikes revolusjon. Men husk det er lov å snike i køen og få de mest verdifulle hodene fremst. Køa forandret seg stadig og noe var mer fornøyd enn andre. Nye kom til og dag en ble temmelig lang, men morsom. Dag 2 endte straks Robbispierre ble plukket, så var vi i dag 3. Pissboy lå klar, og Ant valgte å bytte han ut med toppkortet i bunken, dermed hadde han minus et poeng i stedet for et. Peter fikk inn ganske mange gode hoder og var nok favoritt til å vinne da dag 3 var over. Han telte over 30 poeng  og vant soleklart. 1. Peter 30+, 2. Black ant 20, 3. Sveinmain 19.

Guilliotine var et gledelig gjensyn. Alltid god stemning når vi spiller dette og ikke minst alle har spilt før og kan tekstene på kortene:-)

En flott kveld var over, og alle lurer på hva Ant har i sekken neste mandag?!?

La hodet til vinneren rulle:-)
La hodet til vinneren rulle:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: