Kort-kveld i Grotten

Spillet ser flott ut, men vanskelig å skille fargene i dunkel belysning
Spillet ser flott ut, men vanskelig å skille fargene i dunkel belysning

Saulius var førstemann ut denne kvelden og Sveinmain fant frem Artus som begge tidligere hadde prøvd med 4 spillere. Kunne spillet være bedre med kun 2? Reglene ble forklart men en gikk litt i snurr på kortene som ikke skilte særlig på farge, men etter mye rot kom vi i gang med 2 like kortstokker hver. Artus er et kortdrevet spill hvor det gjelder å få dine riddere til å sitte nærmest til høyre for kongen ved Arthurs runde bord. I tillegg har begge oppdrag en skal utføre og som gir + eller minuspoeng alt ettersom. Sveinmain tok en tidlig ledelse, men måtte innhente noen minuspoeng og dermed jevnet det seg ut. Saulius hadde bare sitt siste kort og kunne avgjøre det hele men fikk minus 20 poeng da han ikke kunne fullføre oppdraget. Dermed vant Sveinmain denne gangen.

Artus var bedre med 2 enn med 4 da dødtiden minsket betraktelig. Men om det er et godt spill, strides de lærde….

Vakrere blir det ikke!!!
Vakrere blir det ikke!!!

Hollender og Black ant ankom også en lun grotte og Hollender dro frem Kleopatra and the society of architects fra hylla. Etter å ha tørket støv av kanskje det vakreste spillet som finnes der ute var i i gang med å trekke kort, som igjen skulle gi grunnlag for bygging og innhenting av seierspoeng. Reglene var klare og her kunne bygningsarbeidere bestikkes for å få jobben gjort, men det gav korrupsjonsamuletter i retur. Den som hadde flest slike når spillet sluttet ble kastet til krokodillene uansett poengsum. Underveis var det en ofring til gudene,

Saulius: Beste byggearbeider - ingen over, ingen ved siden!
Saulius: Beste byggearbeider – ingen over, ingen ved siden!

hvor en kunne bli kvitt, eller få flere slike amuletter. Under orfingen hadde alle bydd 6 amuletter, bortsett fra Sveinmain som la inn null. Dermed fikk Sveinmain 3 korrupsjonsamuletter,mens de andre 3 ble kvitt 3 av sine. Da gikk det som det måtte gå ved spillets slutt. Sveinmain ble krokodillemat, mens de andre måtte gjøre opp om seieren. Saulius var ikke uventet den beste byggmesteren av oss rundt bordet og vant suverent. 1. Saulius, 2. Hollender, 3. Black ant, 4. Sveinmain

Kleopatra er vakkert og også ganske spillbart. Bør spilles oftere, da stemningen rundt ofringene og når andre bygger rett foran nesen din er høy!

Attika

Trangt om plassen i antikken.
Trangt om plassen i antikken.

var neste forslag ut, og hvorfor ikke. Sikkert 3 år siden det spillet havnet på bordet i PG også. Nok et kortdrevet spill, hvor en skal bruke kort for å bygge byggverk for å forene helligdommer i det gamle antikken. Black ant fikk en best mulig start, mens Hollender ødela seiersplanen hans og dermed var det Hollender som ledet, med Black ant hakk i hel. Sveinmain slet, mens Saulius plutselig fikk anledning til å forbinde 2 av helligdommene på brettet. I Attika blir det som en knock out å regne, og får ingen det må en gå alle 12 rundene.

Saulius dobbel. Uslåelig når det dreier seg om bygging:-)
Saulius dobbel. Uslåelig når det dreier seg om bygging:-)

Hollender klarte ikke/ville ikke hindre Saulius å klare dette. Så var det Black ant sin tur og når han heller ikke foretok seg noe var alt opp til Sveinmain. Men siden ingen andre hadde anstrengt seg nevneverdig, og han selv ikke hadde noen vinnersjanser så så han ingen grunn til å hindre Saulius fra seier. 1. Saulius. 2. Sveinmain/Black ant/Hollender.

Attika var underholdende da det blir trangt på brettet med 4 spillere. Må nok på bordet igjen snart!

En kortdrevet kveld i Grotten var over. 3 spill med kort som motor, men alle likevel så forskjellige…

2 kommentarer til «Kort-kveld i Grotten»

  1. Aiai, Cleopatra er jo rene lerrettet for meg! Alt jeg ser nå skal males! Male male male! Tegn på at jeg må roe meg ned litt? Kanskje 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: