PG on the move!

Byggeboomen er i gang.
Byggeboomen er i gang.

Tiden i PG er forbi da en kan legge barn og så spille. Derfor har Spill-loftet til Ant blitt stengt i ukedagene da ingen barn legger seg før PG forlater bygningen, og når det stort sett skjer etter kl. 24 så sliter en litt. Grotten sliter med temperaturen, og derfor måtte nye arenaer jaktes etter. Frivillighetssentralen på Jørpeland tilbød ved en tilfeldighet lokalene sine til PG, og dermed var PG on the move for å teste ut de nye sentrale lokalene midt i Jørpelands navle.

Første spill ut var The City. Vegard, Ant og Main hadde alle prøvd dette før og poenget i spillet er å få i gang en god motor i form av kort, for så å omgjøre motoren til poeng. Alle prøvde etter beste evne, men alle var litt overrasket over den dårlige poengfangsten til Vegard. Ant føk i fra i tet og luka til de andre ble større og større. 1. Black ant 76, 2. Sveinmain 55, 3. Vegard 21. Etterpå viste det seg at Vegard hadde glemt å telle med de poengene han alt hadde, bare de nye. Ikke akkurat en vinneroppskrift når en spiller The City…

Svenske byggearbeidere tok rotta på overbetalte nordbaggar!
Svenske byggearbeidere tok rotta på overbetalte nordbaggar!

Peter hadde fått fri i kveld og fant også frem til de nye lokalene. Sveinmain hadde forberedt Capitol for anledningen. Her gjelder det å bygge hus i ulike høyder, sette på husene tak for så å sette de ut på brettet med byggetillatelser, og prøve å omgjøre de til poeng. I 9 bydeler var det mulig å hente 2 poeng for mest innflytelse og ett ekstrapoeng hvis en hadde fontene der. Den med nest mest innflytelse fikk kun poeng for fontenen. Derfor ble det en del kniving om utplasseringene og alle sprang etter fonteneområdene i begynnelsen. Byggereglene måtte følges og en måtte ha rund eller spiss takkonstruksjon som matchet de andre byggene i bydelen. Det ble mye kniving om plassene og Ant og

Flott, men upraktisk poengskala.
Flott, men upraktisk poengskala.

Peter dro i fra Sveinmain og Vegard. I 3. runde prøvde Sveinmain en desperat handling og satset alt på tempel i auksjonsfasen som gir doble poeng. Han vant tempelet og sikret seg dermed 10 poeng i de 2 siste rundene. Eneste ulempe at Peter med nest mest innflytelse fikk 6 poeng i de samme rundene. Dermed var Vegard alene i bunn på poengskalaen, og selv med en kortmajoritet klarte han ikke å utjevne avstanden. Peter seilte i fra og vant overlegent, mens Sveinmain måtte se 2. plassen gå tapt et knepent poeng bak Black ant. 1. Peter 52, 2. Black ant 47, 3. Sveinmain 46, 3. Vegard 35.

Capitol var et meget kjekt spill med 4 spillere. Selv om en ikke alltid fikk byggetillatelser der en ville, så var det mulig i komme tilbake i spillet. Mye god kniving gjorde Capitol til et godt duellspill.

Klanene har samlet seg på sletta!
Klanene har samlet seg på sletta!

Som en avslutning på kvelden tok vi frem Clans.  50 brikker på 50 områder står på brettet i 5 ulike farger og alt du gjør er å flytte brikke/r fra ett område til et annet. Hvis et område ikke har tilgrensende brikker i områdene rundt seg er det scoring. Noen scoringer gir ekstrapoeng, mens andre gir død, dvs. ingenting. Peter startet friskt i samarbeid med Ant slik at mange av Vegards og Sveinmains brikker døde. Dermed var stemninge

Black ant: Ruler of the Clans an the City!
Black ant: Ruler of the Clans an the City!

n satt og det ble kamp om hver telling. Vegard prøvde på slutten å invitere til dobbeltscoring på sine brikker, men Ant og Sveinmain ville det annerledes og dermed nådde ikke Vegard opp ei heller denne gangen. Alle avslørte sine farger og vinneren kunne kåres. 1. Black ant 38, 2. Sveinmain 36, 3. Peter 28, 4. Vegard 26.

Clans er vel Leo Colovinis beste spill. Sier kanskje mer om Colovini enn om Clans, men Clans er godt nok til å komme på bordet i ny og ne!

En hyggelig og varm kveld i nye lokaler var over. Tipper vi prøver igjen i samme lokaler neste mandag:-)

En kommentar til «PG on the move!»

  1. Jeg kikket på det bildet med søylene og forstod lite. Men så gikk det opp for meg. Ser fort hvor upraktisk den saken er, ja 🙂 Godt det finnes andre spillarenaer når nøden er størst!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: