Luke nr. 23 – lille julaften – Funkenslag

strømIngen over – ingen ved siden – ingen…. eh…. det var jo ikke helt sant, for i år vant jo faktisk ikke dette fantastiske spillet rankingen men har ett spill over seg. Hva kan det være tro ???

Det får du se i morgen på selveste julaften, men la oss bare si at du skal sørover til et legendarisk og sagnomsust land med mye kunstskatter og en høyt utviklet og tidlig kultur….

Tilbake til spillet som noen elsker og andre elsker å hate. Mekanikken i Funkenslag er vel godt kjent fra før men en kjapp, kjapp oppsummering hører vel til. By på sentraler, kjøp råstoffer til de slik at de kan produsere energi, bygg ut strømnettet ditt og tjen penger (elektro). Et av de aller viktigste momentene i dette spillet er rekkefølgen – som endres gjennom spillets gang alt ettersom hvem som bygger ut strømnettet sitt kjappest eller har den beste sentralen. Spillet har massevis av scenarioer fra forskjellige deler av verden. Alle disse har særtrekk fra det virkelige liv – feks har Koreabrettet to markeder (Nord og Sør) en kan kjøpe råstoffer av, men bare fra ett marked i hver runde og råstofftilgangen gjenspeiler landets ressurser slik det er i virkeligheten.

Har du ikke spillt dette spillet har du virkelig gått glipp av en klassiker. Da kjøper du det og spiller det, eller tar deg en tur inn til oss i Preikestolen Gamers og prøver det her (vi er alltid noen som leter etter en god grunn til nok en runde). Da kan du finne ut om du er en av oss som elsker det eller om du er en av de som lever for å hate det – lik Sveinmain 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: