Luke nr. 22 – Tzolk’in: The Mayan Calendar

Vurdert av Takras, som ikke har vunnet i dette ennå, derfor ingen seiersbilde!
Vurdert av Takras, som ikke har vunnet i dette ennå, derfor ingen seiersbilde!
Vakkert med maling på brettet
Vakkert med maling på brettet

Landsbyen i gårsdagens luke var ganske liten og hadde en krønike for sine innbyggere. I dag er det også en landsby som skal utføre arbeid, men i langt større grad. Tzolk’in-kalenderen spår når det er bra å høste og kan gi ordentlige goder hvis den brukes riktig. Men det er kamp om ressursene og du har ikke uendelig med arbeidere eller mat til dem. Men, det er faktisk ikke først til mølla her.

Vanligvis når det er worker placement, så må du prioritere hva du skal gjøre først. Men nå må du tenke på hva du skal prioritere senere! Fysiske hjul dreies hver runde og flytter alle arbeiderne som står på dem. Nye muligheter er tilgjengelige, men du må gjøre harde valg likevel. Skal du sette ut flere arbeidere eller høste det du kan få nå? Hvis du venter ytterligere, får du kanskje enda mer, men da får du mindre frem til da. Dessuten så har du hard motstand fra andre som kan snappe ressurser rett foran nesen på deg.

Tzolk’in er et utrolig vakkert spill med en fantastisk mekanisme. Ikke rart den har havnet på PGs plass nummer 3! Den steg raskt opp fra da den kom i fjor, og har gitt en hard konkurranse til topplasseringene.

Reglene er lette å lese og har flotte illustrasjoner. Spillet funker for 2-4 spillere og er like bra uansett antall. Spilletiden blir gjerne 90 minutt, oppimot 2 timer med fullt bord inklusive regelforklaring, men det er en tid som flyr unna. Du finner spillet hos Spillsjefen.no.

Men i morgen blir det litt mer moderne. Det er ikke lenger mat folket trenger, men noe mer… elektrisk.

Sjekk også ut min videoomtale av spillet i episode 94 av Brettspill med Takras.

3 kommentarer til «Luke nr. 22 – Tzolk’in: The Mayan Calendar»

  1. Enda et spill jeg må over til PG og prøve! 2014 blir et travelt år.

  2. Jøss, har du ikke fått prøvd Tzolkin ennå, Nappeto??? Da har du VIRKELIG gått glipp av noe! Ligger høyt på lista mi over gode spill – til tross for manglende «tusser og troll»-tematikk!;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: