Luke 24 – julaften – Egizia

 


nilen
Tararatata……. taaaaaaa!!! Hør sounden av slaver som hugger sten, skvulpende klukk fra Nilen alt til Bangles «Walking like an egyptian» i det fjerne 🙂

Etter iherdig rating gjennom et helt år vant altså dette glitrende spillet årets spill i PG 2013. Og for et spill det er! Du skal seile nedover Nilen, plukke spesialkort, øke effektiviteten i stenbruddet eller mølla, skaffe oppdrag i Sfinxen, bygge effektive arbeidslag, bygge obelix, pyramide eller portal eller grave ut skatter i Kongenes Dal. Men pass på – jo mere kapasitet arbeiderne dine får – jo mere mat må de ha, byggesteiner må skaffes for å bygge og hvem vet om dine motstandere lager tørke slik at du ikke får mat nok til dine folk – da straffes du hardt!

Det artige med dette spillet er at når runden startet kan du kun flyte en vei – nedover Nilen. Har du da valgt å seile forbi et stoppested kan du ikke neste gang velge noe som ligger ovenfor dette stedet. Og hvorfor skulle du så hoppe over noe ? Jo – fordi man setter ut båter etter tur og hvis ikke du setter din båt på et sted du gjerne vil ha noe risikerer du at andre har okkupert nettoppp den plassen når det igjen er din tur. Dessuten er det alltid bare plass til en mindre enn det det er spillere på de tre byggeplassene så her er det viktig å få inn en båt. Det er fordi det er her det kan bygges og dermed score poeng. Dette er et tyancient-egypt-pyramids-wallpaperpisk spill der du har lyst på så mye mer enn du kan få.

Det er kort som fungerer som unntak fra reglene eller gir fordeler eller stor fremgang feks en gang. Disse bidrar til variasjon i spillet og gjør valgene nedover Nilen enda vanskeligere.

Egizia er et spill de fleste liker selv om det vel er slik at Funkenslag-gjengen også har en viss forkjærlighet for dette mens andre godt kan spille det. Det er imidlertid ikke et spill å hate så det er en bankers å prøve seg på dersom en er litt vant til å spille og vil ha et lettfattelig spill som er lett å forstå men akk så utfordrende å spille godt. Slike spill liker vi – og det er bare å nok en gang gratulere med seieren for beste spill i PG – 2013

4 kommentarer til «Luke 24 – julaften – Egizia»

  1. Da var sangen også på plass! God innsats Marog:-) Takk for vel gjennomført kalender alle mann? Hva er ditt favorittspill? Jeg må nok nok litt ned på lista for å finne min topp 24 favoritt London, foran Village, Macao og Fresco!

  2. Min favoritt (Trajan) kom heller ikke lenger enn plass nr5. Ellers var det mange flotte spill som ble spilt minst 6 ganger i årets liste.

    Sangen var en morsom opplevelse :).

  3. Hmmm… Veldig vanskelig å plukke bare én favoritt.. Er opptil flere som kniver om den plassen… Men for å være litt original samt for å holde «tusser og troll»-tematikken i hevd så får jeg gå for Mage Knight.;)

  4. Mage Knight er en innertier, men jeg må jo være litt ekstra subjektiv og gå for Descent 2nd edition. Ferdigmalte figurer gjør underverker for en allerede god spillopplevelse 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: