Luke nr.16; Bora Bora

16 Bora BoraDet blir mye solfaktor i årets kalenderen, for vi reiser igjen til varmere strøk. Spillerne prøver lykken denne gangen i den mystiske sydhavsverden av Bora Bora. De sprer seg over øyene og bygger der mange hytter, som de rommer med effektive menn og kvinner. Det skal letes etter nye fiskemuligheter og det skal samles skjell. I slike riker er religion viktig, så derfor sendes prester til tempelet for å samle ofringer og tilfredsstille de ulike gudene.

Mye informasjon, men så kjekt når man mestrer det.
Mye informasjon, men så kjekt når man mestrer det.

Dette skjer ved hjelp av terninger som spillere setter ut som fornuftige og gjennomtenkte handlinger på de ulike handlingskortene- Spilleren som beholder den beste oversikten og klarer å planlegge best, vil oppnå suksess. Spilleren med flest poeng vinner.

Når man starter som nykommer er spillet overveldende. Brettet viser mye, mye, mye informasjon. Når man har startet å spille faller det meste på plass. Alt foregår med de samme symbolene som kommer overalt tilbake. Mulighetene man har er overveldende. Å satse på litt av alt har liten hensikt.

Hollender anbefaler Bora Bora.
Hollender anbefaler Bora Bora.

Man skal satse på visse saker og planlegging et stykke framover som ikke er noe luksus. Interaksjon er mye tilstede når man prøver å blokkere visse handlinger for andre, ta de beste smykkene, ta majoritet i tempelet og velge først nye oppgaver. Å være først i spillerrekkefølge gjør det lettere, men det vil nok flere forsøke.

Bora Bora blir bedre for hver gang man spiller det. Da blir det lettere å se sammenhengen mellom handlingene, menn/kvinner man skal bruke, og rekkefølgen. Brettet inneholder mye informasjon, men har friske og glade farger. Bora Bora ble godt mottatt i PG og flere opplever det som et toppspill med mange mulige strategier.

2-4 spillere

Alea (regler på tysk/engelsk)

90-105 minutter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: