Luke nr. 15 – St. Petersburg

Sveinmain anbefaler PGs topp 10 - St. Petersburg
Sveinmain anbefaler PGs topp 10 – St. Petersburg

Endelig inne på PGs topp 10, og på tiendeplass ligger altså St. Petersburg et av de eldre spillene i Preikestolen gamers historie. Kun Bluff, Settlers og Royal turf er eldre. I St. Petersburg skal du leie inn arbeidere, bygge bygninger og ikke minst få tak i aristokrater til å drifte byen. Penger er alltid mangelvare og det gjelder å få i gang en pengemaskin før en igjen samler seierpoeng ikke ulikt forrige nominerte, Dominion. Men i St. Petersburg er det ingen kort som driver spillet men dine pengeinvesteringer.

Flotte farger og god kniving om de rette kortene!
Flotte farger og god kniving om de rette kortene!

St. Petersburg er også unikt da det var en av de første spillene hvor en ved spillets slutt får et økende antall poeng for sine aristokrater 4 gir 10 poeng, 5 gir 15 poeng, 6 gir 21 poeng osv. Mange spillmakere har tatt etter dette siden. Balansen i spillet er vanskelig å mestre og taktikken som kanskje virker for 2 spillere nytter ikke med 3 eller 4, selv om spillet er like bra uansett antall. Spilletiden er under 40 minutter da Skillz og Kim alltid tar en runde på ferga på vei til PG! Den korte spilletiden og spillets dybde gjør St. Petersburg verdig en 10. plass i PG. Et spill alle liker, forstår, men ikke alltid mestrer. Men neste gang skal jeg vinne…

Spiller er utsolgt i Norge, men på utenlandske nettsider kan det sikker finnes noen eksemplarer ennå:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: