Luke nr.17: Hawaii

Mye aktivitet på hovedøya hvor varene skal samles.

Hawaii er HOT!Noen dager etter Sun Sea&Sand og Bora Bora (i går) går reisen igjen til varmere bestemmelser. I Hawaii bygger man bygder på den kjente tropiske øya. Spillerne skal flytte sin hovedmann på Hawaii for å utføre handlinger og å skaffe muligheter til å bygge nye bygder og andre nødvendigheter. Samle frukt, kjøpe båter og underhold befolkningen med hula-danserinner. På slutten av spillet teller du dine poeng. Øya bygges opp forskjellifg fra gang til gang, slik at man skal utvikle nye strategier hver gang man spiller det.

Realm etter oppskrift!

Man starter med et L-formet brett hvor man kan bygge maksimalt 5 bygder. Ellers får man skjell og føtter som man kan betale handlingene med. Med føtter kan man bevege seg til en ny plass på øya. Der må man kjøpe en tegl eller brikke som man legger på eget brett. Slik er det hytter som ekstra skjell eller føtter. Med båter kan man fiske eller seile til en liten øy hvor man får fordeler. Hula-danserinner gir ekstra poeng for hver bygd de danser. Frukt kan settes inn som joker (ekstra mynter). Gudebrikkene har spesielle egenskaper. Ellers skal man samle tiki for å sikre at bygdene dine blir scoret.

Disse fordelene koster skjell. Hvor mye er avhengig av prisene som er angitt. Av og til er det for dyrt, andre ganger billig. men dyrt trenger ikke alltid å være dårlig. Når man kjøper får man den prisbrikken. På slutten av hver rundekan man få bonuspoeng, når man har nådd en viss verdi. Så kan det ha fordeler å skaffe dyre varer. Dessuten kan man betale dobbelpris og snu den kjøpte brikken til baksiden. Disse er alltid bedre enn framsiden, men prisbrikken du får har ikke samme verdi som det du betalte.

Har du på slutten av runden ikke mer å kjøpe for, kan man gå gratis til stranda for å hvile etter det harde arbeidet. Man kan da velge når man vil starte neste runde. Da får man kanskje poeng for prisbrikkene. Så starter en ny runde.

Etter 5 runder er spillet slutt. Nå teller man poeng for ale bygder som har nådd minst en tiki(maske). Spilleren med mest poeng vinner.

Hawaii har blitt spilt flere ganger med 5 spillere i PG dette kalenderåret. Det er mye å huske når man lytter til regelforklaringen, men det spilles lett og mestringsfølelsen kommer raskt. Med 5 spillere tar det 90 minutter, med færre spillere mindre. Det er nok av vanskelig valg: skal man besøke noen billige steder først eller skal man gå langt inn på øya og nytte litt tid der uten andre. Båtene gir gode fordeler. Generelt er det viktig å ha ressurstilgang tidlig i spillet, for disse minsker etter hvert.

Hawaii er et ikke alt for komplisert spill som ble likt av mange i PG. Brettet er fargerikt og hele layouten skaper en god stemning. Man vil gjøre alltid mer enn man får lov til og da blir det lett harde valg. Det er mange måter å score poeng på og dermed er det helt åpent til slutt. Kan anbefales på det varmeste!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: