Luke nr 4 – Fresco

freskeBak luke 4 skjuler det seg et spill for de kreative. Slå av TVen, la advent være advent og finn fram inspirasjonen til å male de store kunstverkene. Fresco er altså det 20. beste spillet i PG i 2013. Ikke så ofte spilt men godt likt når det kommer på bordet. Man skal altså male de store mesterverk men det er ikke slik at en kan gå på europris og kjøpe billig maling og kjøre i vei. Nei – først så må en velge hvilke håndlangere eller lærlinger som skal utføre forskjellige handlinger den dagen. Skal de gå på torget for å handle farger, skal de blande de slik at en får flere farger enn basisfargene, skal de male portretter for å få penger i kassa, skal de male de store kunstverkene inne i kirken eller skal en rett og slett sende de i teateret for å muntre de litt opp i en travel hverdag ? Så må en ta et hardt valg – nemlig bestemme når de skal stå opp. Jo tidligere de står opp jo mere valgfrihet, men jo surere blir de og dyrere er handlingene. Som i en del andre spill er rekkefølgen en vesentlig del av strategien (som for eksempel i Funkenslag) bfrescoåde når det gjelder å stå opp og når en teller poeng. Sist spillet ble spilt i PG havnet 3 av 4 spillere omtrent oppe på hverandre i sluttellingen og rekkefølgen det ble telt i ble utslagsgivende. Mange valg – et utrolig vakkert spill – tett i teten – dette er et veldig bra spill med en bra utvidelse som er vel verdt å prøve !

For mere info – se Takras sin glitrende gjennomgang av spillet her http://www.youtube.com/watch?v=HPqrv5e3Jm4

I morgen – spillet foregår på et av verdens vakreste steder, med fantastiske bygninger. Det har vært i hendene på folkeslag med forskjellige religioner men det er vel muslimene og deres byggeskikk som har gjort stedets bygninger berømte. Det hele begynner rundt en fontene… Vet du hvilket spill vi snakker om ???

2 kommentarer til «Luke nr 4 – Fresco»

  1. 4. Desember og PG har allerede gått i surr på hvilket topp 24 spill som presenteres:-) Fresco er det 21. beste spillet i PG i 2013, og ikke det 20! Men flott presentasjon, fikk lyst til å ringe sjefen å si en er syk, og spille Fresco i stedet…

  2. Ehhh… akkurat ! Sliiik var det ja… (Hør for deg Gorgon vaktmester nå du leser det) 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: