Luke nr 3 – Qwirkle

Qwirkle er et taktisk og morsomt spill med symoboler og farger, som utfordrer både unge og gamle spillere. Spillet ble utgitt dførst i 2006, men vant 5 år senere en av de viktigste priser i brettspillverden, das Spiel des Jahres 2011.

Spillet består av 108 trebrikker med 6 forskjellige symboler i seks forskjellige farger. Spillerne  prøver med disse brikkene å få mest mulig poeng når de bygger rad og rekker som har en fellesnevner (enten farge eller symbol). Qwirkle er lett å lære, men man vil oppdage raskt at man er nødt til å tenke strategisk for å score mest mulig poeng.

Vanligvis blir spill som Qwirkle spilt noen få ganger i Preikestolen Gamers før de blir lagret i hyllene, men Qwirkle kommer fortsatt på bordet! Det ble spilt flere ganger i år og ble dessuten godt mottatt. Derfor finner vi Qwirkle tilbake på plass nr.22.

Høy grad av mestring, kort spilletid og lett å lære er spillets kjennetegn. Brikkene er solide og godt synlige. Eneste som mangler i Qwirkle er et scorespor (vi bruker selv ofte scorebrettet fra for eksempel carcassonne). Kan anbefales!

2-4 spillere

30 minutter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: