King of Tokyo

Vakre komponenter og norsk tekst
Vakre komponenter og norsk tekst

Da har King of Tokyo kommet på norsk. I dette spillet inntar spillere rollene som monstre og skal slåss mot andre monstre. Det sterkeste monsteret blir til slutt den nye kongen i Tokyo. Som innhold i esken følger det med ett lite brett, noen terninger, små grønne brikker, flott illustrerte kort og noen mer eller mindre vakre monstre med støttefot. Styrken i King of Tokyo er egentlig at det er oversiktlig, lett å lære og lett å spille.

Så skal man først kaste terningene 3 ganger og man bestemmer selv hvilke symboler eller poeng man vil samle på. Tre like poengterninger gir poeng, lynsymbolet gir energikuber, hjerte gir nytt liv og angrep har negativ effekt på andre. Etter turen kan man kjøpe et kort som gir en virkning umiddelbart eller hver runde. Teksten på kortene er kortfattet og på norsk. I løpet av spillet har man mulighet til å innta Tokyo, men da vil man bli ekstra utsatt for angrep fra andre monstre. Til gjengeld og hvis

King of Tokyo: mye interaksjon og lite dødtid
King of Tokyo: mye interaksjon og lite dødtid

man overlever kan man få poeng hver runde.

Spillet er ferdig etter at en spiller har fått 20 poeng eller mer, eller når det er bare et levende monster igjen. Kort og kraftig!

For hvem passer dette spillet? I løpet av bare ett døgn ble spillet spilt hele 7 ganger hjemme hos oss! Guttene på 12 og 9 år var ganske ivrige og ville spille gang på gang og helst med flest mulig spillere med. Temaet er kanskje litt mer tilrettelagt for de som liker monsterspill. Guttene syntes det var lett å lære, kjapt å spille og muligheten til å vinne i en omkamp er alltid tilstede. Mestringen var dermed stor og det kommer spillgleden til gode. Det ble spilt rett før de dro på skolen i morges og minecraft måtte vike i ettermiddag, for King of Tokyo hadde kanskje en sterkere avhengighetskraft. En runde med King of Tokyo tar 15-30min og gir plass fra 2 til 6 spillere.  Spillmaterialet er av solid kvalitet og øyner friskt. Forfatteren er nok ikke den største fan av monster- og terningspill, men når barna koser seg så raskt med et spill, må det ha gode og fengende ingredienser! De som lar seg skremme av lange regelhefter kan puste rolig, for reglene King of Tokyo kan leses på 5 minutter. Kan anbefales!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: