PGs glemte perler: Tikal

Fårspillet slår an i PGs juniorgjeng!
Fårspillet slår an i PGs juniorgjeng!

Da ble det en sjelden spillekveld på søndag denne gangen. Noen var forhindret med ølbrygging, alle svenske spillere måtte pleie forholdene hjemme og andre hadde ikke gitt beskjed. Det så ut som en glemt kveld, helt til Sveinmain dukket plutselig opp likevel. Hollenders junior Oscar hadde satt opp et historiespill som snart måtte vike for andre spill. Som oppvarming og etter Oscars ønske ble det spilt Fårspiel fra Vennerød Forlag. I dette morsomme og kjappe partyspillet skal en assosiere raskt og ta adjenktiv-kort før andre. Enkelt, engaserende og kjapt! Oscar vant før Sveinmain og Hollender.

Så ble det voksentid og startet Sveinmain og Hollender PGs vinterserie «glemte perler». Denne gangen ble Tikal valgt. Dette spillet kommer fra den tiden at ekspertspill kunne ble årets spill i Tyskland. Sveinmain er PGs egen

Jevnt forløp
Jevnt forløp

Kramerspesialist og startet trofast med å samle smykker som han oppdaget. Dette førte til at han ledet spillet da den første vulkanen kom (19-14). Men så klarte Hollender å skjerme av et hjørne på brettet og før Sveinmain kunne nå fram med arkeologene sine, hadde Hollender sikret to templer på 9 poeng hver. Sveinmain fortsatte med de kumulerende smykkene. Hollender hadde overtatt ledelsen da vulkan nummer 2 kom (58-56). Dette jevne forløpet gav spillet mye

Oransj har inntatt kostbare templer
Oransj har inntatt kostbare templer

tensjon og ingenting ble gitt gratis. Hollender fikk endelig også noen smykker, men var langt unna Sveinmains 21 poeng. Heldigvis for Hollender kunne Sveinmain ikke få store poeng for sine templer da vulkan numer 3 kom, slik at Hollender ledet med 11 poeng (119-107). Spillet gikk mot slutten og alle mennene hadde funnet templer på brettet. Men mange menn stod nesten parkert for å ikke gi motstanderen enkle poeng. Spillet gikk mot slutten og Sveinmain hadde startet innhentingen. Han nøytraliserte Hollenders templer i stor grad og klarte å få billige poeng for egne arkeologer. Hollender kunne ta poeng først. Det ble færre poeng for templer, men de smykkene han hadde fått i den siste runden kompenserte noe. Nå startet Sveinmain med sin optimalisering. Han kom stadig nærmere, men måtte konstatere at han bare manglet 3 poeng.

Vinner med svært liten margin
Vinner med svært liten margin

1.Hollender 167 2.Sveinmain 164

Tikal innfridde som en glemt perle og bør spilles mer framover. Det ble utrolig jevnt med 2 spillere. Med flere spillere vil tenketiden øke, men det finnes mange muligheter å sanke poeng!

Så fikk Sveinmain sin debut i Terra Nova. I dette taktiske spillet skal man avgrense områder på en slik måte at man får mest mulig poeng. Majoriteter er viktg, samt å

Vanskelig valg i et enkelt spill
Vanskelig valg i et enkelt spill

gi mindre verdifulle områder til motstanderen. Det hele utviklet seg som en sjakklignende kamp (hvor var Peter?), men det gikk fort unna likevel. Hollender hadde tidlig en mann ekstra på brettet, men Sveinmain ledet lenge. Men Hollender klarte å utnytte denne fordelen og sikret en ledelse som han beholdt til slutt.

1.Hollender 106 2.Sveinmain 94

Spennende siste runder om verdifulle områder
Spennende siste runder om verdifulle områder

Dette var en fin start på PGs nye serie: Glemte Perler. Gjerne kom med forslag hvilke andre glemte perler bør spilles i løpet av de neste ukene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: