Bursdagsroundell i Saulius´Vilnius

PGs bursdagsroundell hadde destinasjon Rettedal denne mandagen. Det betyr at Saulius har bursdag og at det selvsagt er kake på menyen. Menyen i Saulius Villnius var som vanlig meget rikholdig med snadder av ymse slag. Ellers på menyen sto selvsagt brettspill. 8 spillere hadde møtt opp. Etter litt spising, drøs og en fantastisk morsom Kim skal ut historie valgte burdagsbarnet Fresco som sitt valg, ervervet fra premiebordet på Midwinter.

Hele 6 roundeller i Shipyard!
Hele 6 roundeller i Shipyard!

Sveinmain hadde forberedt Shipyard – Et roundellspill med hele 6 roundeller på samme brett. Styrmann som skulle hjem tidlig valgte selvsagt dette spillet, sammen Peter og Kim var vi klare for å drive skipsverft på det andre bordet. I Shipyard er det 8 forskjellige handlinger å velge mellom, men en kan kun velge de som ikke er opptatt av andre spillere. Dette gav hver spiller 4 mulige valg i hver runde. Det kunne være å kjøpe båtdeler, hyre mannskap, skaffe utstyr, låne en fjord for testing av båt, eller få subsidier, få inn et tog med utstyr, eller selge toglaster for mannskap og utstyr. Altså mye å holde styr på til en hver tid. Alle prøvde etter beste evne å utstyre båtene med seil, damp, propeller, utstyr og mannskap som passet med båten og som også passet med et av sine 2 hemmelige oppdrag en sitter igjen med på slutten av spillet. Men det måtte mange handlinger til å få et skip seilings

4 svimle spillere venter på fremgang i spillet...
4 svimle spillere venter på fremgang i spillet…

dyktig nok til å få poeng for båten og poeng for testkjøringen. Roundellene florerte og skulle en flytte markøren mer en ett flytt så kostet det dyrebare penger. I tillegg kunne en ved å velge upopulære handlinger tjene noen kroner. Spillet fløt godt rundt brettet, men båtene fløt sent ut av brettet. Det gjorde noe med spillgleden til alle selv om en hadde mye å tenke på mellom hvert trekk så gikk tiden alt for fort og spillet alt for tregt. Tror alle var glade når spillet var slutt, og oppdragskortene skulle avsløres. Før det var det temmelig jevnt, men noen klarte oppdrag mye mer verdt enn andre og Peter vant nesten en runde foran Kim. 1. Peter, 2. Styrmann, 3. Sveinmain 4. Kim. Styrmann sprang så fort han kunne hjem da han var på overtiden av overtiden. Oss andre 3 tok en runde Dice Town. Dette ble et spill

Skillz tok en lett seier i Egizia
Skillz tok en lett seier i Egizia

til ferga går runde, og Kim fikk fort forklart reglene. Sveinmain og Peter hadde spilt før og satset begge mye på det samme. Dette ble deres bane da Sheriff Kim tok affære og kontrollerte så og si alle kortene i hele spillet etter mye god terningtrilling. Når han i siste runde klarte å få 5 konger som gav kontroll på sheriffen og 5 viktige poeng var det aldri noen tvil hvor seieren skulle havne. 1. Sheriff Kim 43 poeng, 2. Peter 14 poeng 3. Sveinmain 11 poeng.

På det andre bordet ble Egizia og Fresko spilt og godt likt av Skillz, Hollender, Black ant og jubilanten Saulius!

Hollender van Gogh malte de andre ned i støvlene!
Hollender van Gogh malte de andre ned i støvlene!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: