Hattetriks i Villa Kaoleena

Kjapt og enkelt - Augustus
Kjapt og enkelt – Augustus

Det er sol (les: regn) og sommer, så også i PG. Men når det er fuktig i hjemstedet så flykter vi til varmere strøk. Noen strekker det så langt og har fraværsmelding på mailen sin som melder tilbakekomst i November! Kaoleenas Villa bestod denne kvelden av verten selv og Marog, med bare Takras som møtte opp. Det var mange nye titler tilgjengelig denne kvelden, blant annet et som ville ta 2 timer å spille.

 

Men før klokka slo 20, ble Augustus funnet frem og spilt mens vi ventet på flere. Marog fikk en ekstra leginær fra første «Ave Caesar» og hadde dermed en fordel fra starten. Kaoleena og Takras måtte stadig flytte på legionærer mellom kortene,  slik at det sjeldent ble noen fullførte fra dem. Gullet vekslet hånd et par ganger, mens hveten holdt seg på ett sted. Marog sikret seg en farge av hver + et senatmedlem og i tillegg 6 oppdragskort-poengene. Etter poengtellingen var det liten tvil om hvem som vant, spesielt da Marog hadde 2 kort flere enn resten. Så i tradisjon tro så vinner Marog i spill som er nytt for ham og kona.

1. Marog, 2. Takras, 3. Kaoleena

Mange vanskelige valg i Seasons
Mange vanskelige valg i Seasons
Alle fikk over 100 poeng!
Alle fikk over 100 poeng!

Det kom ingen flere! Seasons ble neste på menyen, et annet av Takras’ nye spill for uka. I dette spillet skal du bruke elementene til å mane frem gjenstander og skapninger for å hjelpe deg å få flest krystaller (poeng). Spillet foregår over 3 år hvor hvert år har 4 sesonger. Hver sesong tilbyr forskjellige typer elementer slik vi kjenner dem: ild, vann, jord og… planter? Hver runde trilles det terninger avhengig av hvilken sesong det er. Startspilleren velger først en terning og så går det på tur rundt bordet. Den siste terningen bestemmer hvor fort det beveger seg mot neste sesong. Terningene er store og lekre, med tydelige inngraverte symboler av de forskjellige typene element, pluss andre symboler som brukes til andre formål.

 

For å hjelpe deg mot målet skal du mane frem kraftige kort, kort som hjelper deg å manipulere og få ekstra utbytte av årstidene, samtidig som du kan herje mye med andre spillere med effektene på kortene. I starten av spillet skal vi velge ut kort i «7 Wonders»-stil, altså ta ett kort og sende bunken videre. Vi gjør det med alle 9 kortene vi har, til alle har fått valgt 9 kort. Disse kortene skal i tillegg deles opp i 3 grupper, hvor to av gruppene blir tilgjengelig i år 2 og 3. Første året har du bare 3 kort på hånd, og du må planlegge hva du kan få nytte av senere i spillet. Det er ikke en lett oppgave når du ikke har spilt det før eller aner hvor enkelt/vanskelig det er å få det du trenger for å mane dem frem og hva de faktisk betyr i praksis. Vi spilte derfor bare med de «enkle» kortene i bunken, de kortene som har mindre kompleksitet.

Hattene har sagt sitt
Hattene har sagt sitt

Allerede etter første runde så var alle med på flyten i spillet og forstod hva vi måtte gjøre. Kaoleena satt fast med bare et kort eller to, mens Takras hadde fått fire ganske tidlig, uten at de gjorde særlig nytte. Men å stjele poeng fra andre spillere hver sesongskifte var ingen dum ting for Takras. Spesielt ikke da han får begge kortene og spiller dem ut, allerede i første året. Problemet med slike kort er at de tar plass i din begrensede mengde, og gir ingen bonuser som faktisk gjør nytte. Marog hadde dette og skaffet seg mange krystaller hver runde. Men Kaoleena overrasket en runde og gikk fra 2 kort til 6 kort! Det var skikkelige kombinasjoner hun hadde fått, så plutselig var Kaoleena en sterk deltaker for å vinne spillet. Takras kunne (og burde) ha avsluttet spillet en runde siden han ikke hadde flere kort igjen på hånd, men det gikk altså en ekstra runde. Kaoleena hadde nesten 40 poeng med flest kort i slutten av spillet, men Takras matchet dette i siste liten. Så bar det frem med kalkis og beregne sluttsummen.

 

1. Marog, 2. Takras, 3. Kaoleena

Seasons var et fint spill med mange kombinasjonsmuligheter og lekre komponenter. Det er alltid et valg å ta, selv med terninger, og valgene er viktige for hvordan du velger å spille videre. Noen kort får andre til å miste kort og poeng, så interaksjon var det nok av.

 

Last Will hadde gjemt seg bort i bagen til Takras. Dette så interessent ut og med et lokkende konsept – bruke penger! Førstemann som blakker seg fullstendig vinner. Dette er inspirert av boka «Brewsters Millions», hvor en ukjent onkel har strøket med og har deg oppført som arving. Men det er en hake ved det hele. Du får ikke ett eneste øre av formuen med mindre du viser at du har egenskap til å bruke pengene på underholdning. Du kan altså ikke gi dem bort eller kjøpe ting for så å ødelegge. Du får en smakebit av arven din, 70 i dette tilfellet, og du må bruke dem alle opp før du får resten. Problemet er jo at alle andre spillere også er arvinger, men bare én kan stikke av med potten. Førstemann som blakker seg helt!

Dra på seiltur med ei dame, og gjerne ta med deg en hund og hest på turen. Og hvorfor ikke en profesjonell kokk? Det koster masse penger – bra! Kjøp et herskapshus med flotte hager når boligmarkedet er dyrt. Og så lar du det forfalle og selger det når markedet er billig. Enormt bra! Dette må feires med en storlagen fest med venner du ikke har.

Men det er ikke enkelt å blakke seg helt. Takras hadde en bolig som var verd 25, men den må også selges før man erklærer seg blakk. Problemet var at han ikke hadde råd til å vedlikeholde det, noe som gir mye minuspenger. Han måtte selge først, men da hadde han ikke lenger noe annet å bruke penger på! Marog følte det samme problemet. Han hadde for lite penger til å bruke penger! Kaoleena hadde fin flyt i sin beholdning, med nesten ingen eiendeler og bare vas av underholdning. Det var også en god taktikk. Men Marog var ikke tålmodig nok til å la verken Takras eller Kaoleena vinne og erklærte seg som blakk i runde 6.

1. Marog 0, 2. Takras 5, 3. Kaoleena 10 (?)

Last Will var et artig spill med mye god undereholdning med hvordan du kan sløse penger. Artig å bygge opp noe for så å bryte ned igjen, og helst ende opp med 0 penger. Du kan nemlig ikke bli i gjeld her. Marog tok sin tredje seier i kveld, og hattene hans hadde gjort mange fornuftige valg i Last Will.

Marog, Marog og Marog vant i kveldens tre spill.
Marog, Marog og Marog vant i kveldens tre spill.

2 kommentarer til «Hattetriks i Villa Kaoleena»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: