Surprice palace!

Skillz ruller seg gjennom tiden
Skillz ruller seg gjennom tiden

Villa Kaoleena stilte sitt hus til disposisjon og 8. PGere inntok villaen for spill og moro. Skillz hadde som vanlig tatt turen fra byen og folket kom godt i gang med Roll Through the Ages mens de ventet på flere spillere. Mange slet mye med å prøve å få poeng i dette terningspillet om verdens utvikling og Takras klaget mest. Han hadde kun 17 poeng og var tydelig misfornøyd da spillet ble avsluttet. Så var det poengtelling. Kaoleena hadde 10 poeng, Skillz gikk akkurat i null, mens Black ant fikk minus. Dermed ble Takras den sure  den rullende mesteren likevel!

Svein vs Svein, men dessverre var Svein en sterkere kandidat. Neste gang, Svein.
Svein vs Svein, men dessverre var Svein en sterkere kandidat. Neste gang, Svein.

Vi delte oss opp i to. Takras, Sveinmain og Black ant tok en runde The Great Heartland Hauling mens vi ventet på Hollender. Her gjaldt det å transportere varer over kortene fra det ene til det andre, og innkassere penger. Men en måtte ha kort i riktig farge for å få lastet og losset. Sveinmain hadde svært god gli på kortene og fikk de fargene han trengte, og presset de andre mot slutt-tellingen. Men så stoppet kortene helt opp. Han hadde 3 svarte varer på lastebilen han måtte bli kvitt, men etter 3 runder med trekking klarte han å få kun ett svart kort. Men det var nok til å losse den ene varen å vinne. 1. Sveinmain 40 poeng, 2. Black ant 27 3. Takras 27.

The Great Heartland Hauling var et enkelt og kjekt spill, iallefall når du får de kortene du trenger:-)

Saulius tar en andre seier på rad.
Saulius tar en andre seier på rad.

Den andre gjengen gikk for Tzolk’in: The Mayan Calendar, et spill som Saulius har begynt å mestre, og et spill som begge vertene av Villa Kaoleena stetter stor pris på. Ut fra vurderingene så tok dette spillet litt lenger tid enn det burde denne gangen. Men Saulius har vunnet for 2. gang på rad.

1. Saulius 52, 2. Skillz 46, 3. Marog 36, 4. Kaoleena 36

Det var bare såvidt de andre kom fra 0-plassen.
Det var bare såvidt de andre kom fra 0-plassen.
Andre runde var helt annerledes
Andre runde var helt annerledes

Hollender kom og det var klart for kveldens hovedmeny: Palaces of Carrara, et spill Sveinmain hadde siklet på siden Essen ’12, men ikke klart å skaffe seg før nå! Spilldesignerne Kramer og Kiesling står bak og da må det jo være bra?!? Her skulle det enten hentes og kjøpes varer fra steinbruddet, bygge palasser, eller score poeng. Kun en handling hver tur. Turene gikk dermed fort unna. Sluttkriteriene var litt ala Kingdombuilder, slik at de varierer veldig fra spill til spill. Alle bortsett fra Takras som hadde tatt noen scoringer følte de var kommet litt igang med planen sin. Men samtlige unntatt Takras sto på null poeng da Takras annonserte at han hadde klart sluttkriteriene og spillet var over. Det ble en skikkelig Palace Suprise denne runden. What? Vi hadde jo knapt begynt?!? Mulig vi burde spilt med grunnoppsettet først likevel, men valgte å åpne utvidelsen selv om det sto Nicht open eller lignende på den. Takras vant soleklart foran oss andre denne runden.

Fornøyd og kalkulerende vinner
Fornøyd og kalkulerende vinner

Men det skulle bli anledning til Revansje. Denne gangen rakk vi alle å score poeng i allefall. Selv om penger var viktig i denne runden og mange satset på dette. Hollender kom desidert best i gang med byggingen og fikk alltid de beste byggesteinene billig, mens Ant stjal alltid steinene Sveinmain ville ha hver bidige runde. Det ble tettere denne gangen, iallefall mellom 2. og 3. plassen. Hollender oppfylte kriteriene og avsluttet spillet, mens Takras helt hadde mistet grepet. Sveinmain og Black ant kom helt likt på poeng et hav bak Hollender og det måtte avgjøres på Tiebreaker, som Sveinmain vant med flest byggesteiner.

Palaces of Carrara var et godt worker placementspill som er ulikt det meste Kramer og Kiesling har laget før, men absolutt på anbefale. Eller som Hollender sier: På min wish-list!

Det andre bordet sluttet av Tzolk’in og fortsatte med Village. Denne gangen handler det også om tid, men bare ikke i form av kalender.

Men Kaoleena likte det godt, uten å ha spilt Diamant først
Men Kaoleena likte det godt, uten å ha spilt Diamant først
Ikke fullt så godt som Diamant, sies det
Ikke fullt så godt som Diamant, sies det

De fleste dro hjem, men Hollender, Takras Kaoleena og Sveinmain ble igjen og spilte en runde Incan Gold, den nye utgaven av Diamant. Hollender sprang tidilg ut av gruvene hver gang, men de nektet å rase, og Takras og Kaoleena tjente fett på dette. Savnet etter gruvearbeiderne som dette i bordet ble større og større hos Sveinmain og Hollender, som mente Incan Gold bare ble en blass kopi. Folk ventet lengre med å forlate gruvene etterhvert, og dermed jevnet resultatet seg noe ut, men ingen kunne slå Kaoleena som tok hjem potten og ble gruvemester denne gangen. 1. Kaoleena 70+ 2. Takras 60+ 3. Hollender 43 4. Sveinmain 41.

En hyggelig kveld var over i Villa Kaoleena! Snart ny mandag, og ikke minst snart 17. mai tog…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: