Utopisk aften i PG

Med vinterstengt Grotte, åpnet Sveinmain Übergrotten for spilling denne kvelden. Folk kom halsende litt etterhvert, men plutselig var vi 5 spillere som var klare. Vi kunne vært enda flere hadde ikke «noen» glemt sin datters bursdag i farten:-)

Vakkert - lekkert - Utopia
Vakkert – lekkert – Utopia

Alle tenkelige 5 mannsspill ble funnet frem og valget falt på Utopia. Et skikkelig påkostet spill i en stor eske. Masse vakre komponenter datt ut av eska, men hvordan var reglene. Etter mye knoting så kom vi oss i gang, og noen ble flinkere utopiske byggere enn andre. De 4 elementene, Jord, Vann, Ild og Vind representerte hver sin

Vegard - beste utopiske bygger i Utopia
Vegard – beste utopiske bygger i Utopia

bydel, og kongen hadde bedt oss 5 i PG om å lage de flotteste palasser og monumenter i disse bydelene. Pift satset stort på å bygge monumenter, mens Vegard satset på palassene, mens vi andre prøvde oss på begge. Vegard føyk i fra i tet, og med førstemann til 50 poeng så burde han være umulig å stoppe, men spillet har en utjevningsregel med at den som leder får et lite handicap, mens den som ligger sist får en liten fordel. Likevel var ikke dette nok, og det var utopisk å tro at noen av oss andre skulle kunne ta igjen Vegard som vant slik han ville. Hollender og Sveinmain knivet om 2. plassen, mens Black ant karret seg hårfint foran Pift for å unngå sisteplass. 1. Vegard, 2. Hollender, 3. Sveinmain 4. Black ant og 5. Pift.

Ant fikk et slørete syn under Hab & Gut
Ant fikk et slørete syn under Hab & Gut

Ant skulle ut et lite ærend så hvorfor ikke ta turen til kakefatet og spise litt Sahne. I sahne skal en samle på paistykker av ymse slag og 11 stykker skal deles, og den som deler skal selvsagt velge sist. Pift fikk æren av å begynne og avslutte, noe som ikke er en veldig fordel i spillet. Den ene kaken etter den andre ble fordelt til sultne PGere som enten sparte stykkene sine eller spiste de med en gang, i de sortene en garantert ikke fikk flertall. Det hele ble en meget jevn affære hvor kun 5 poeng skilte vinneren fra taperen. Hvem som vant får bli en overraskelse, men det var ikke den sultneste…

Hold deg unna denne mannen, og hvit og brun brikke neste gang Hab & Gut spilles...
Hold dere unna denne mannen, og hvit og brun brikke neste gang Hab & Gut spilles…

Med Ant tilbake tok vi en runde Hab & Gut som var en nyhet i PG. Har skal vi alle kjøpe og selge aksjer, for så å påvirke kursen etter beste evne. Med 5 spillere har hver spiller oversikt over 40% av aksjesvingningene, og det er selvsagt ikke nok til å ha stålkontroll og tjene på alle aksjene sine. I tillegg forventes det at en gir litt av aksjemajoriteten til folket i form av veldedighet. Den som har vært mest gnien her kommer på sisteplass. Vi bommet selvsagt litt på reglene denne runden, men alle spilte med de samme forutsetningene, og dermed ble ingen sure:-) Sveinmain gjorde det Gut og vant, mens de andre bare endte opp med en Hab på slutten.

3 kjekke spill på en litt rotete regelkveld, men slik er det når en ikke har spilt spill på lenge(Utopia) og de engelske reglene til Hab og Gut var på avveie.  Men moro var det likevel, og tipper Utopia vil komme på bordet igjen, for makan til vakkert spill skal en lete lenge etter!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: