To helaftens og litt ordkrangel, takk

Jeg vant, nei, det gjorde jeg, nei det var eg!
Jeg vant, nei, det gjorde jeg, nei det var eg!

Tjukk tåke og litt dårlig veiforklaring hindret ikke 7 spillesugne å ta turen til Styrmanns Lounge og mens vi ventet på Takras tok vi en runde Word Fight. Et Wordfeudaktig spill hvor en skal bygge bedre og lengre ord enn dine motspillere, og har du noen bokstaver du ikke trenger kan du hive de ut til de andre spillerne og trekke nye. Med 7 spillere skulle dette spillet bli mye mer taktisk enn først antatt, og de som bygde hurtigst fikk størst fortjeneste da bokstavene i potten rett og slett gikk tom før tiden rant ut. Word-Fighten ble ikke akkurat mindre av den grunn. Når tiden var ute skulle ordene godkjennes eller ikke. Peter var førstemann ut og med hans svorsk ble det ikke mange poengene på han. Med oss andre som hadde tvilsomme ord gjaldt det å prøve å overbevise de andre rundt bordet så godt en kunne at ordet fantes på ordntlig. Google måtte frem for å avgjøre det hele og Ant fikk underkjent et av sine lange ord. Dermed var Sveinmain, Hollender og Styrmann vinnerne, før Skillz hadde funnet ut at hans ord virkelig fantes likevel. Men da var tiden ute og han ble nedstemt 3 mot 1.

Ground FloorDa Takras kom (som også var den eneste som fant veien frem i tåka uten å ringe \o/) var Word Fight akkurat ferdig, og han fikk dokumentert en ganske høylytt diskusjon om ord som var tillat eller ei.

Om du må slå opp et ord i ordboka, og det er et ekte ord, så får du minus 10 poeng!

– Skillz

Sveinmain hadde forberedt Sylla, mens Takras hadde forbGround Flooreredt sin nye ervervelse Ground Floor. Her skal man bygge seg opp hvert sitt firma og bygge opp skyskraperne med nye lokaliteter som enten gir goder underveis eller seierspoeng. Dette var et kompleks spill med mange muligheter. Men det som var litt vanskelig å få med seg her, var at mulighetene først ble tilgjengelig etterpå, gjerne i neste runde. Hver spiller har hvert sitt bygg med egne lokaliteter som kan brukes øyeblikkelig, mens de som er til felles som faktisk gir de store inntektene krever en forståelse av flyten i spillet. De første 3-4 rundene var ganske trege, og kun Pift klarte å skaffe seg en ny etasje. Hollender slet litt med de enkleste mekanismene som kunder som kjøper varer og pris for nye etasjer. Skillz hadde god kontroll på inntekt, og

Top man on the Ground Floor
Top man on the Ground Floor

spilte de andre spillerne godt til å få det han ville. Pift hadde et meget godt utgangspunkt og forstod spillet godt, men gjorde en feilberegning på en luse informasjon som gjorde at han tapte spillet til slutt.

Ground Floor var meget taktisk, med et lite snev av flaks når det gjelder kjøpere av varer og ledighet på arbeidsmarkedet. Men vi får alltid en liten ca-beregning på dette. Etter runde 9 hadde alle klart å bygge et par etasjer, og stillingen var ganske lik. Det var et spill som var vanskelig å sette seg inn i og finne flyten i, men det har flott potensiale. I god PG-stil spiller vi tregt hele veien, helt til Skillz må rekke ferjen. Da viser vi hvordan vi egentlig klarer å spille hurtig. Må absolutt prøves igjen, og da helst av noen som allerede forstår flyten, for her kan det ligge mye godt.

En, to....
En, to….

Sylla – Romersk tema, og et auksjonsspill. Har hørt den før og sett den før også, men Sylla var faktisk noe eget. Gangen i spillet var genial. Alle fikk 5 kort med senator, handelsmann, stridskvinne, stridsmann og slave. En kunne så bruke disse personkortene til å by på senatortittelen, få penger, kjøpe bygninger eller bekjempe problemer i roma med. Problemet var at hvert kort kunne brukes en gang og en måtte by på de ulike handlingene. Hadde en brukt kortet, så fikk en ikke bruke det før neste runde. Dermed ble det mange tette auskjoner og en måtte prøve å presse motspillerene mest mulig i enhver auksjon enten en ville ha kort/bygning etc eller ei. 5 like runder skulle kjøres og hver runde avsluttet med mulighetene til å brenne av de siste

Tre!!!
Tre!!!

senatorne/pengene en hadde for å kjøpe seierspoeng med en ekte Gladiator-tommel opp eller ned. Spillet svingte voldsomt med at den som ledet plutelig lå sist, og Styrmann lå et hav bak oss andre men fikk inn en skikkelig lang sluttspurt og når slutt-tellingen med innflytelse i rom skulle telles opp var han i tet sammen med Sveinmain, og dermed ble det delt seier. Litt tilfeldig poengberegning i  siste runde gjorde at Sylla ikke ble et toppspill, men en kjekk spillopplevelse var det uansett, og håper det vil dukke opp på bordet igjen i 2013. Time will show… 1. Sveinmain/Styrmann 3. Black ant 4. Peter

Som en avslutter tok vi en runde David og Goliat. Et kortdrevet spill hvor det gjelder å ta sånn passe med stikk slik at en får max 2 kort i de 5 ulike fargene. Det ble en tett runde som selvsagt avgjøres helt på slutten hvor enkelte går fra over 20 poeng ned til 3 i det de får det 3. kortet i en farge, for da er det kun antall kort som gir poeng og ikke valøren som står på kortet. Sveinmain fikk det til å svinge sin vei og vant det hele såpass klart at han ikke husker hvem som kom på de neste plassene. 1. Sveinmain.

Romerrikes nye ledelse: Styrmann Nero og Herodes Main
Romerrikes nye ledelse: Styrmann Nero og Herodes Main

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: