En kamp mot tiden

De fire templene vi må ha innflytelse i.
De fire templene vi må ha innflytelse i.
Aton
Aton

Hollender inviterte Takras til en kveld med barna, og med Takras’ mystiske sekk, er det alltid noe spennende på lur, også for de voksne. De var ikke helt ferdige med TV-programmet sitt, så Takras fant frem et dedikert tomannsspill, nemlig Aton. Her skal store guder kjempe med alt de har om tilbedelse fra menneskene. Og hvordan gjøres det?! Legge noen sirkler i noen firkanter. Et totalt abstrakt spill forkledd som noe Egyptisk, og dermed var oppmerksomheten til Hollender på plass. Et enkelt spill med ganske få handlinger, men til tider vanskelig valg, spesielt når valgene gjøres skjult, og avsløres samtidig. En god del flaks i dette spillet, men også en god del kontroll over områdene sine. Det hele var fort over, og Hollender viste nok en gang sin brillianse i områdekontrollspill.

Barne-TV var over, og ungene kom løpende til Escape. Uvisst om Hollender eller de små var de mest gira på dette spillet, et terningsspill som Hollender endelig klarer å mestre.

Templet var utforsket og overvunnet igjen
Templet var utforsket og overvunnet igjen

Denne gangen var det heller ingen nåde, og alle modulene skulle være med, også illusjoner. Laura skulle også være med denne gangen, og det ble masse terningkasting. Hollender hjalp til den yngste, mens de tre andre guttene kastet masse terningen. Men igjen så klarte vi det! Oscar var tidlig ute med å finne den hellige gral, og bærte den fort mot midten av templet, så det ikke var så lang vei videre. Illusjonene var artige, og forandret mye av templet fra gang til gang etter hvert som de forsvant. Hollenderfamilien er for flink i dette spillet. På tide å øke vanseklighetsgraden til neste gang.

Kjempeflott med masse terninger
Kjempeflott med masse terninger
Så mange terninger, så lite kontroll
Så mange terninger, så lite kontroll

Hva gjør man etter å ha spilt et spill med masse terninger? Legger til enda flere terninger! Takras hadde sittet i timesvis og klistret på små lapper på terninger, ut fra et «gratis» Print and Play-spill. Terningene koster, blekket koster og det går mye tid. Et monsterspill med terninger: Dungeon Dice. I dette spillet skal man trille terninger for å bekjempe monstre man trekker fra en pose. Hvordan monstrene ble beseiret, kom an på hva slags våpen du hadde funnet og om du fikk hjelp til å bekjempe det. Men reglene var mangelfulle, og fortalte ikke hva 2-H på terningen betydde. Eller ei hvor mange terninger man kunne bruke i en kamp. Eller hvordan man beholdt trofeer, siden fargene på monstrene varierte sterkt fra hverandre. Mange spørsmål, og mye flaks. Dette ble bare kasting av terninger, skaffe seg enda flere terninger man ikke visste hvordan skulle brukes, og kaste litt til terninger, inntil noen vant. Til slutt vant Hollender.  Endelig ferdig.

2 etasjer-utvidelsen
2 etasjer-utvidelsen

En favoritt for Alfred (ikke så lett å se ut fra ratingene hans) er spillet Flashpoint: Fire Rescue. Her skal man være brannmann og redde ut ofre fra en brennende bygning. Utfordringene er vanskelig, og vi hadde skikkelige problemer i begynnelsen. Men med en porsjon brannbil og spesialroller i familieutgaveversjonen av reglene, så går spillet fra usedvanlig vanskelig til behagelig lett. Og det er lettere å glede seg når man redder alle ofrene. Det var god hjelp i å ha en brannbil som slukker branner som selveste Chuck Norris. Oscar ble svært distrahert av War of the Ring som Takras hadde med seg til utstilling.

K2K2Et annet personlig ønske fra Alfred var K2. Dette måtte Oscar bare si nei til, da han ikke klarte å holde fingrene borte fra det flotte War of the Ring. I K2 valgte vi å spille med nødredningskortet, som gir oss et lite ekstraliv. Men med bekostning av poeng. Så ingen valgte å bruke det. Det var lite problemer med utslitte klatrere, men heller med plassen på toppen. Alfred og Takras holdt seg tett samlet og hindret Hollender å komme videre. Men Takras hindret også seg selv. Det ble en meget tett avslutning, og tie-breaker var nesten nødvendig.

Fint bilde
Fint bilde
Vanskelig valg
Vanskelig valg

Så ble det en ny dedikert tomanns for Hollender og Takras. Nemlig Pillars of the Earth: Builders Duel. Hollender var meget skeptisk til en mekanisme han leste om i regelheftet, nemlig det å flippe en mynt. I spillet her skal vi legge brikker over noen kort vi ønsker å aktivere, og det vil bestandig være et kort som begge spillerne vil ha. Dette skal da kjempes om ved hjelp av myntkasting. Noen mynter har verdi 1 på en side og 5 på andre, 2-4 og 3-4, for eksempel. Så må det kjøpes inn nye mynter til senere bruk, fordi de vil bli brukt opp. En merkelig mekanisme, men den hadde sin funksjon. Om spillet spilles ofte nok, vil det være lettere å forutse hva slags kort som finnes og kommer til å komme. Vi brukte tiden på «der og da»-stadiet, og tok det vi kunne. Hollender trakk det lengste strået, og klarte å fullføre katedralen i den aller siste runden.

En kveld med mange spill mot tiden, som Escape, K2 og Fire Rescue. Tiden var imot oss, men vi klarte oss godt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: