Endeavor på lørdag

Bare Saulius kunne ta turen til Holand House denne lørdagen. Oscar hadde ønsket å se på film, men kunne være stand-in, slik at det ikke bare ble duelle

Endeavor krever god planlegging og et stort bord.
Endeavor krever god planlegging og et stort bord.
DSCF0790
Oscar har kontroll over Europa

r denne kvelden. Endeavor hadde liggte en stund ubrukt i hyllene, så Hollender forklarte regelene til begge debutantene. I endeavor (sjekk PG-spillrefleksjon for en utfyllende analyse) skal man bygge bygninger, erobre byer og sende skip til fjerne og ukjente destinasjoner. I løpet av spillet skal man utvikle seg på fire områder og helst få noen sammenhenger i dette. De første festningsbyene i Europa ble okkupert, slik at politiske kort (med ulike fordeler) kom i spillet. Saulius satset på den raske og gode effekten av slave-kort. Spillet fløt godt og det var lite spørsmål om oppklaringer. Oscar valgte

Hollender brett
Hollender brett

barracks som sin andre bygning og var dermed klar til kamp. Både Hollender og Saulius mistet noen byer i Europa og senere også andre verdensdeler. Likevel hadde Hollender og Saulius fokus på andre verdensdeler, slik at Oscar fikk

Oscars brett
Oscars brett

fritt spillerom. Med 5 byer i Europa fikk han de resterende politiske kortene her og det siste kortet har effekter på alle som har slaver. Nå hadde flere noen slave-kort, men hardest gikk det ut over Saulius som mistet tre kort og måtte redusere sin utvikling på alle områder. Hollender fikk nesten optimal utvikling på brettet, mens Oscar lå et stykke bak. Unge Hollender hadde derimot en stor overmakt av byer på brettet og minst like viktig kontroll over forbindelsene mellom egne byer. Dermed fikk Oscar en overraskende og sterk seier.

King Oscar is ruling.
King Oscar rules!

1. Oscar 68 2.Hollender 55 3.Saulius 41

Dominion Hinterlands ble neste spill. Utrolig kjekt å spille Dominion, men håpløst å skrive referat om. Vi spilte kun med kort fra Hinterlands. Hollender vant med 12 poeng før Saulius og Oscar som delte den andre plassen med 24 poeng.

En interessant utvidelse
En interessant utvidelse

1.Hollender 38 2.Oscar/Saulius 24

Oscar ble takket for innsatsen og dirigert en etasje ned, mens Saulius fant fram St Petersburg. Begge hadde spilt det før, så spillet startet raskt. Saulius valgte noen like blå bygninger, mens Hollender startet forsiktig i den blå fasen. Like etterpå hadde han nok penger til en mer verdifull adelsmann som både genererte poeng og penger. Kombinasjonen mellom poeng og penger i nesten hver fase skal ikke

Ett av fjorårets mest populære spill i PG.
Ett av fjorårets mest populære spill i PG.

undervurderes. Saulius fikk tak i noen gode byttekort som gav ham mer penger i den blå fasen, mens Hollender kjøpte både 14, 16 og 18-adelsmennkort ut. Spillet varte under en halvtime. Bortsett fra en lovende start har Saulius sett at Hollender kunne øke sitt forsprang hver runde. Han presenterte allerede noen taktikker rett etter spillets slutt, så pass på for Saulius er klar til omkamp! Likevel er det alltid kjekt med dette attraktive spillet!

1.Hollender 104 2.Saulius 75

En kommentar til «Endeavor på lørdag»

  1. Endelig kommer Endeavor på bordet, og Kim var ikke med! Nei vent, det var navegador. Slemme Marog!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: