Familiespill til hele familien!

DSCF0411
Delt seier; ekstra glede!

PGs  nye generasjon og nye junioravdeling (hvor har den gamle blitt?), Oscar og Alfred,  skulle teste tre nye familiespill en lørdag i desember. Første spill var Paris Connection. Et stort spill med enkle regler; sette ut tog eller bytte aksjer. Pappa forklarte regler til guttene som tok poenget snart. Alfred på 8 år syntes det var noe utfordrende å regne ut aksjenes verdier underveis. Senior spilte med bremsene på, slik at begge guttene opplevde mye mestring. Togbrikkene koblet selkapene til nye byer og økte så dets verdi. Etter noen får runder viste det seg hvilke selkap man burde ha noen aksjer i. Flere selskap ble attraktive, slik at alle hadde ulike aksjer. Da Marseille etter 25 minutter ble koblet til nettverket, var spillet slutt.  Ingen hadde mer aksjer enn tillatt, slik at tellingen startet uten minuspoeng.

DSCF0408
Full konsentrasjon i årets pg-hit; Riff Raff

Oscar: 105+15+26+42+60= 248 (Rød, svart, gul, lilla, brun), Alfred: 0+145+0+28+75=248, Senior: 75+15+0+28+60= 178

Det var morsomt at begge guttene tross ulik satsing endte likt! Paris Connection spilles raskt, ser flott ut og har et regelhefte som 5 minutter å lese!

Lette brikker legges høyest på skipet
Lette brikker legges høyest på skipet

Neste spill var Riff Raff. Dette er PGs største suksess når det gjelder korte og morsomme spill. Spille ut kort og sette gjenstander på båten, uten at noe faller på bordet. Når man klarer å fange noe, går gjenstandene ut av spillet. Første mann ferdig eller når alle har spilt ut alle sine 10 DSCF0409kort, avslutter spillet. 10 minutter med masse moro og også mestring (eller nettopp ikke).

Så kom Enigma på bordet. ett spill med flotte oppgaver som består av tangram, ubongo3d, regnevekt og

Mer konsentrasjon men nå uten fallrisiko.
Mer konsentrasjon men nå uten fallrisiko.

kanalbygging. Timeglasset gir noe tempo og ekstra stress i spillet. Øvelse gir mestring gjelder absolutt for dette spillet. Igjen ett spill med kort spilletid! Når oppgaven er løst kan man legge kortet til gruvesystemet hvor man kan smale poeng når de gangene hvor de står blir avsluttet. En anbefaling for alle ubongo-elskere!

Kjekt å spille, kjekt å vinne!
Kjekt å spille, kjekt å vinne!
Likevekt!
Likevekt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: