WPN 1

DSCF0480
Det er alltid en Svein som vinner Pompeije!

Første fredag i advent er en fast spillkveld i PG. Denne fredagen hadde Hollender invitert til PGs første WorkerPlacement Night (WPN). mange WPN-spill stod klart, men PGs største utfordring er alltid hvor mange kommer i kveld? Først tre, så fire og til slutt hadde Peter lovet sin kjære kone å vaske hele huset og fikk da permisjon. Fin gjeng, men nå kunne vi legge vekk mange 2-4 spill som fra nå av bare kunne dekorere denne WPN i bakgrunnen. Men før Peter kom startet de oppmøtte med Die Untergang von Pompeije. Dette spillet er en av Sveinmains favoritter, men han kunne ikke komme. Linn og Nils hadde ikke spilt det før, så Hollender forklarte spillet på noen få minutter. I starten er det alltid noe forvirrende hvor mange beboere man kan sette ut, men spillerne skjønte det snart. Black Ant trakk noen Omen-kort og drepte Hollender sine menn. Nils fortsatte med denne oppskriften (hit the reader). Så fikk Hollender bare få menn i byen, mens særlig Nils  og Linn hadde mange. Black Ant kunne heller ikke klage. Men mange menn betyr også harde valg. Hollender kunne fokusere på de 7 han hadde i byen og fikk de ut. Black Ant måtte nå ofre noen og det samme gjaldt for Linn. Nils stod med mange egne menn ved en port, men Black Ant sparte ham siden han også hadde noen der. Siste mann kom ut og det ble telt 2×8 og 2×7 reddete beboere. Tiebreakeren kom som følge av vulkanen: 1.Black Ant 8 (4 i vulkanen) 2.Nils 8 (8) 3. Hollender 7 (3) 4.Linn 7 (7).

DSCF0481Peter hadde kommet og så kunne Agricola komme på bordet. Mange ting å forklare og holde styr på, men unntatt Linn hadde alle spilt det før. Det ble harde kamper om mat. Nils samlet mange ressurser, men ventet lenge med å bruke de. Black Ant og Peter samlet på dyr, men måtte også slakte disse for å overleve. Startspilleren byttet hver runde, slik at det mindre innflytelse på spillet enn med færre spillere. Dette fikk mange erfare, for planene måtte revurderes flere ganger.

Agricola; Peter står og skaffer seg oversikt.
Agricola; Peter står og skaffer seg oversikt.
Varseltegn: Nils hamstrer ressurser!
Varseltegn: Nils hamstrer ressurser!

Likevel var det et bra tempo i spillet. Matmangel ble unngått, bare Linn fik 2 tiggerkort da hun ikke hadde nok mat :(. Hollender fikk en ny mann som første mann, men andre fulgte raskt. Peter og Black Ant slet med å utvide gården. Sistnevnte kan nok skylde på akevitten som han og Hollender koste seg rikelig med. Nils klarte nå også å oppgradere huset sitt. Fire rom med stein gir en del poeng. I den siste runde bygget han hele gården med en stor beite og fikk dermed ikke minuspoeng. Linn tok med sitt siste trekk

Nils med beste bondeskilz
Nils med beste bondeskilz

med fikk en grønnsak og dermed hadde Hollenders siste mann en handling uten innhold. Black Ant lurte på om han ble sist og viste hvem (les hva) han ville skylde det på, men Peter hadde færre poeng. Linn kom på 29 poeng, men mistet 6 pga tiggerkort. Nils kom på 29, mens Hollender stoppet på 28 (hvorfor måtte Linn ta den grønnsaken,?).  1.Nils 29 2.Hollender 28 3.Linn 23 (til sin store overraskelse) 4. Black Ant 22 5.Peter 18

Neste WPN-spill var Sun Sea Sand. I dette kjappe WPN-spill skal alle utvikle sin resort til å kunne tiltrekke flest mulig

Sun Sea Sand; Peter står fortsatt.....
Sun Sea Sand; Peter står fortsatt…..

gjester og helst få de til å bli lengst mulig. Tross en god regelforklaring, skjønte Ant bare at glasset var tomt og gjorde noe

Peters resort med alt for matturister!
Peters resort med alt for matturister!

med det. Den første runde ble hyttene bygget og de første turistene kom. Hollender satset på strandturister, mens Peter og Nils la alt tilrette for matturister med bar og restaurant. Attraksjonene ble bygget i høyt tempo og dermed ble prisen stadig dyrere. Rundreisende backpackere stoppet hovedsakelig hos Peter og Nils og dermed fikk de ekstra penger i kassen. Peter klarte å ta best vare på gjestene sine og de ble flere uker. De siste rundene ble flere menn plassert på fremtidige båter for å sikre gjester i den siste runden. Black Ant hadde fortsatt ikke skjønt så mye, men merkelig nok la han godt til rette for både sport- og vannturister.  Ingen visste hvem som hadde vunnet etter den niende runde, men dette var resultatet:

Flere vinnere!
Flere vinnere!

1.Peter 44 2.Black Ant 40 3.Hollender/Nils 38 5.Linn 28

Riff Raff: Peter står fremdeles....
Riff Raff: Peter står fremdeles….

Black Ant skjønte at med denne overraskelsen ville han sikkert vinne det neste spillet og trakk seg tilbake. Med en liten halvtime før fergeavgang kom Riff Raff på bordet. Er dette et WPN-spill? Man skal i hvert plassere ut gjenstander, men det er gøy. Særlig når Peter fikk skipet til rase og i sin redningshandling raste det enda mer. Dermed var Peter satt ut spill, men han var kaptein flere runde og kunne dermed påvirke spillet. Nils fikk sin gjenstand tilbake, så kunne Linn gå for seieren. Dette klarte hun og ble dermed PGs første kvinnelige vinner i dette morsomme og kjappe spillet.

....og har ikke satt seg ennå........
….og har ikke satt seg ennå……..

 

Ofte den beste kvinnen, men nå også en førsteplass!
Ofte den beste kvinnen, men nå også en førsteplass!

Peter og Hollender tok til slutt en runde med Heckmeck. Peter regnet seg rik, for Hollender og terninger og en uheldig kombinasjon. Hollender klarte å smale poeng, men Peter spilte mest mot seg selv og mistet stadig vekk sine kostbare brikker. Med bare to spillere blir det lite stjeling, men spenningen om noen klarer det eller ikke, er jo alltid tilstede. Hollender hadde en god dag med terninger, mens Peter hadde en dårlig dag. Hollender-Peter 11-1

Takker alle for en koselig kveld (med og uten akevitt :))!

Peter har satt seg, men kanskje hadde det vært bedre å stå likevel....
Peter har satt seg, men kanskje hadde det vært bedre å stå likevel….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: