Mayaer og malerier i år 2355

Et overraskene kjapt og underholdende spill

7 stk hadde møtt på loftet, og siden sidissene uteble, fant Takras frem Plato 3000 som overraskende fulgte med hans kopi av Glory to Rome.  Peter var allerede på plass, og reglene var lette å forklare. Det er designet for 4 spillere med 2 lag, men det fungerte også fint med 3, bare da uten mulighet for å bytte med hverandre. Black Ant fikk ut fine kombinasjoner av kort, og det samme gjorde Takras. Peter slet veldig med sine kort, men klarte å få ut noen etter hvert. Takras avsluttet spillet og fikk mest poeng, med Black Ant like bak. Dette var et kjapt og greit spill, og må prøves igjen som en filler med 4 spillere. Vi skulle egentlig være førstemann til 100 poeng ut fra flere runder, men vi spilte bare en runde denne gangen.

Sveinmain foreslo et lett spill mens vi ventet på de andre, men alle konkluderte kjapt at alle hadde kommet og dermed var vi i gang. Sveinmain hadde tatt med Fresco, som spilles alt for sjeldent i PG. Ant hadde reglene friskt i minnet og Saulius hev seg på. Dermed startet vi med å samle farger for å male taket i Fresco-katedralen. Vi valgte å spille uten utvidelser, spesielt utvidelse 1 som gir store fordeler til den som ligger sist, og gjør at det ikke lønner seg å lede (ikke ulikt Funkenschlag). Black ant tok kjapt en tidlig ledelse, mens Sveinmain hev seg etter på en klar 2. plass. Det laget en morsom setting da Saulius alltid valgte å stå opp kl. 7 som førstevelger. Så kunne Sveinmain velge å betale dyrere for farger på markedet og stå opp tidlig, eller sove lenge og tvinge Ant til å stå opp tidlig. Ant måtte det temmelig ofte og arbeiderne ble veldig trøtte og sure. Dette gjentok seg hver gang til stor irritasjon for Ant, og stor glede for oss andre. Ant fikk sin 6. arbeider, men Sveinmain sto opp kl. 8 og dermed måtte Ant våkne kl. 6 og den 6. arbeideren gikk og la seg igjen. 2 runder før slutt satset Sveinmain på å fullføre 2 biter av Frescomaleriet på rad, og tok dermed ledelsen. Ant kunne valgt gode farger, men var såpass gjerrig og trøtt på morgenen etter alltid å ha stått opp tidlig at han valgte å stå opp kl. 8 noe han sjelden hadde gjort.  Sveinmain fikk dermed stå opp først og være førstemann til å velge farger og male. Han seilte derfor ifra i tet og parkerte Black ant som hadde blitt tatt igjen av Saulius som hadde en fantastisk sluttspurt. Men Ant hadde mest penger og derfor tok han 2. plassen. 1. Sveinmain  2. Black ant 3. Saulius.

«I believe I can fly!»
Saulius er et A-menneske
Greit å friske opp reglene litt

Kaoleena ropte høyt etter Tzolk’in: The Mayan Calendar. Dette spillet så så utrolig fint ut at hun bare måtte være med på det. Pift og Peter ble med på det, og reglene ble forklart – enda bedre denne gangen, nå som Takras hadde fått satt seg ordentlig inn i reglene. Det er mye å ta til seg, men alt gir mening og det er lett å finne flyten i spillet. Problemet er bare prioritering, men det er jo nettopp det spillet handler om. Peter la seg en skikkelig fin strategi på mat, og hadde aldri problemer med dette. Pift samlet på materialer, og fikk bygget masse underveis. Men han gikk i negative poeng på grunn av mangelfull mating av sine arbeidere. Kaoleena holdt seg akkurat innenfor matingen, men slet med å få poeng. Hodeskaller var det hun satset på. Takras prøvde å etterligne Peter etter hvert, men hadde samtidig fin kontroll på maten med 5 av 6 arbeidere som ikke trengte mat lengre. Pift ergret seg sterkt etter hvert på tiden Peter brukte på sine trekk, og mye frem og tilbake. Det er ikke uten grunn til at Peter mottok Analyse Paralyse-prisen. På slutten var det ingen som fulgte med, da Peter gjorde sine trekk under Pifts tur. Det var noen skeptisisme til om Peter virkelig hadde husket å mate sine arbeidere eller ikke, noe som ville ført ham tilbake 12 poeng! 1. Peter 48, 2. Takras 38, 3. Pift 36, 4. Kaoleena 29.

Mester av uret og sannelig mester av tidsforbruk også
Peter kalkulerer
Veldig stilig mekanisme

De andre hadde ikke fullført Tzolk’in ennå og derfor tok vi likegodt en hovedrett til. Saulius ville spille Nexus Ops, og da ble det slik. Handlingen er satt til år 2355 og 3 raser skulle kjempe om Rubium gruvene på planeten Nexus Ops. Med 3 spillere fikk vi alle kontroll på store deler av brettet. Sveinmain hoppet først opp på Monolitten(midtpunktet), mens Black ant var ikke sen med å hive han ned igjen. Monolitten, er populær da den gir 2 energikort hver runde til den som holder fortet. Saulius angrep Sveinmain og kapret gode poengkort hele veien. Etterhvert kom det ildsprutende drager og Lava-leapere med i spillet. Desto dyrere desto lettere dreper de motspillerne, men terningen triller ikke alltid slik en ønsker. Ant forsterket Monolitten med 3 edderkopper og en Lava Leaper da Saulius plutelig hoppet opp med 4 edderkopper og Lava Leaperen sin. Så folksomt hadde det aldri vært der oppe. Noen runder senere var det kun 2 edderkopper fra Ant igjen der oppe. Men Saulius hadde andre planer og angrep Sveinmain og tok de 2 siste poengene som han trengte for å bli førstemann til 12 poeng. Han ble dermed kronet til stjernekriger av planteten Nexus, mens vi andre måtte stikke til Jorden og andre fraflyttede illeluktende planeter. 1. Saulius 12 poeng, 2. Sveinmain 10 poeng, 3. Black ant 8 poeng.

«Fløtt dæ!»
Kampen om midten
Saulius vinner nok en gang på å holde seg på sidelinjen

Og når bordene først venter på hverandre, så ble det Hotel Mystery, et kjapt spill, siden Kaoleena egentlig ville ta kvelden. Ville det bli bedre med 4 enn 2 spillere? I stedet for referat, så blir det video!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: