Norges mest aktive brettspillklubb på nett!
Trofaste Skillz dukket opp god tid i forveien, og slipper 15 minutts kjøring til Jørpeland. Takras hadde fått ny utvidelse til Quarriors. Klare for å prøve dette, så brukte de kun kortene og terningene fra Quarmageddon som var mulig. Og med den fantastiske nye esken var det lett å finne frem terningene som trengtes. Vi brukte litt tid på å sette oss inn i kortene, men så var det full rulle, med et par nye regler. Tillat med 2 kjøp per runde, og når monstrene gir poeng, så forsvinner de fra spill. Dette var en flott regel som Skillz ble veldig grådig med, og klarte å tømme posen sin for hver runde. Men det er selvsagt et tveegget sverd, og han slet med quiddity. Men likevel gikk han forbi Takras, som slet med å trille frem sine monstre. 1. Skillz 22, 2. Takras 17
Begge var enige i at dette var et «bedre» spill enn Dominion, og tilbyr mye mer variasjon underveis.
Mens de ferdiggjorde Quarmageddon, hadde Saulius og Styrmann kommet innom, litt før tiden. De trengte et spill for to som de begge kunne reglene på og korte ned ventetiden. Valget falt på Ubongo Duell, og det skulle vise seg å være hardere enn hardt. Det tok lang tid før vi hørte et sukkende «Jah!» fra Ubongo-bordet. Stillingen var 1-0 til Styrmann i lengre tid, og det tok god stund før neste poeng var i havn. Stillingen ble 3-1 til Styrmann over Saulius.
Saulius ville gjerne ta oss med en tur til London, og Sveinmain, Styrmann og Peter sa ikke nei takk til det. Styrmann fikk en innføring i reglene, men misforsto noe underveis. Det førte til at han bygde den største London-byen gjennom tidene med hele 10 kort. Saulius og Peter satset på små byutvikling på cirka 4 kort, mens Sveinmains by lå på 6 konstant. Penger og fattigdom skulle selvsagt sette sitt preg på livet i London, så også denne gangen. London bygde seg opp litt etter litt fra bybrannen i 1666, selv om ingen bygde undergrunn denne gangen. Det ble stor omsetning på nye kort og avslutningen kom derfor brått på alle. Sveinmain så han ikke hadde sjanse på å rekke å både bygge og kjøre byen sin og trakk heller inn resten av stokken. Styrmann tok det siste så var det en siste runde før telling. Saulius måtte betale gjeld på 7 poeng, men likevel klarte han å trekke det lengste strået og ble dermed Londons store sønn, men han ble så glad at han glemte å bli avbildet som vinner!?!?!
1. Saulius 38, 2. Peter 36, 3. Sveinmain 30, 4. Styrmann 13
Mens London skulle møte sin restaurering, skulle sørlendingene konkurrere om å gjenoppbygge det postapokalyptiske USA, og lage den nye staten. Dette var ikke et spill som fristet mange PG-ere i kveld, med sitt dystre tema, og det var kun de barske Justvikingene og Sømsmannen fra Sør som var de kule i kveld. I første øyekast ligner 51st State på Race for the Galaxy, men det har store forskjeller. Den største likheten ligger i all symbolikken som er på alle kortene, og de kan bli ganske forvirrende. Men Takras hadde vært forberedt og laget handouts til hver spiller med all infoen de trenger.
Regelforklaringen i dette spillet er tøft, og lærekurven bratt. Hvert kort består av 3 deler, og de brukes på forskjellige måter. Hver del kan anskaffes ved hjelp av 3 andre ressurser av tilsvarende farge, og du kan kun velge en av delene per kort. Hvordan du ønsker å bruke kortet er helt opp til deg, og hvordan du legger opp strategien. Men kortet har en pris, og du trenger også å legge opp til å kunne betale for det i den valøren som kreves.
Skillz tok konseptet fort, mens Metallurgen slet med å forstå sammenhengen i kortene, symbolene og rekkefølgen på ting. Starten er treg i spillet, og gir samtidig fin anledning for nybegynnere å bli familiær med kortene og symbolene. Plutselig så fikk Skillz en ordentlig maskin gående, og poengene strømmet inn. Metallurgen hadde alltid mange kort på hånd, og hadde en flott anledning til å bygge ut, noe han gjorde mot slutten. Takras hadde alltid problemer med kort på hånd, og måtte passe lenge før de andre i de siste rundene. Ved 27 poeng innledet det til siste runde, og Skillz vant med små poeng, med regelforklarer langt bak.
1. Skillz 36, 2. Metallurgen 33, 3. Takras 23
Saulius ville så gjerne spille Black Friday, og alle på det bordet var villig til å prøve det. Etter et krunglete oppsett og forsøk på å gå gjennom reglene, ble det pent pakket sammen igjen til fordel for Ave Caesar. Når reglene er oppfrisket igjen, så er det dags for å få dette frem på bordet igjen.
Styrmann skulle endelig få en innføring i PGs store hit, Ave Ceasar. Etter en litt rusten start fattet han kjapt poenget og kjørte på. Igjen ble det mye pressing og blokkering og stemningen økte i takt med at vi nærmet oss målpassering. Peter suste inn til 1. plass, mens Sveinmain fikk en parkering på oppløpssiden og dermed føk Styrmann forbi mens Saulius stoppet før siste sving.
1. Peter, 2. Styrmann, 3. Sveinmain DNF, 4. Saulius DNF
Ny runde og nye muligheter. Peter var 1. mann inne hos Ceasar og ble blokket på vei ut av Sveinmain som tok teten for å bli der, men farten sakket som ofte av på slutten da 6er kortene en ikke kan spille som leder blokkerer flere og flere plasser av de 3 du har tilgjengelig på hånda. Sveinmain får igjen en parkering på oppløpet, men denne gangen stoppet Styrmann rett på siden. Peter og Saulius som kom bak hadde bare høye kort igjen og måtte brenne av mye krutt for få flytt og dermed kunne Sveinmain ta seieren hjem som eneste med målpassering. Styrmann kom nærmest mål av de andre.
1. Sveinmain, 2. Styrmann, 3. Saulius DNF, 4. Peter DNF
Det andre bordet gikk over fra et dystert og tungt spill til noe lettere og rosa. Pandabjørnen er sulten, og gartneren er stresset. Det er Takenoko-tid. Her skal vi utvide bambusplantasjen med forskjellige bambuser, få pandaen til å spise dem mens gartneres strever med å holde dem oppe, og dyrke områdene basert på hva slags oppdragskort man har. Spillet baserte seg på mye flaks, men var lett nok til å passe seg godt som familiespill. For gamere er dette ikke optimalt, spesielt ikke med en litt grov feil i den engelske oversettelsen av reglene, hvor vi legger brikker på toppen av trekkbunken i stedet for bunnen, slik det egentlig skal være.
1. Skillz 42, 2. Metallurgen 31, 3. Takras 25
Med mye flaks og investering i de forskjellige bambusene, var det Skillz som endelig avgjorde spillet, spesielt idet han trakk et oppdragskort han klarte å fullføre i siste runde. Det var et kjekt spill, men neste gang blir det innført noen regler for gamere som skal redusere flaks-faktoren betraktelig. Det er litt dumt å invistere i taktikk og planlegging når andre kan ødelegge det kjapt bare på grunnlag av flaks med terningen.
Så over til en god kandidat til årets spill i PG: Hey, that’s my fish, eller Packeis am pol som det også heter. Metallurgen fikk et minutts opplæring på reglene så var vi i gang. Peter satset på å legge seg klin inntil Sveinmain for å ødelegge hans vinnersjanser, men heldigvis så presset alle hverandre såpass at oppmerksomheten måtte deles på flere. Takras ble først innparkert på sine små isflak. Peter kunne flytte litt lengre, men slet også med posisjoneringen. Til slutt var det Metallurgen og Sveinmain som delte noen store flak mellom seg, og det ble ganske jevnt, men Sveinvinen tok seieren med sine pingviner til slutt. 1. Sveinmain 30, 2. Metallurgen 27, 3. Takras 19, 4. Peter 18
En ekstra avslutter? OK! Kakkerlakkensalade er et meget kjapt og lite spill med hektisk husking og kjapp handling. Perfekt etter midnatt, etter mange timer med hjerneaktivitet. Eller? Peter er ikke kjent for å være flink i slike huskespill med høyt tempo, noe han fint beviste i kveld, og sa feil grønnsak gang på gang. Sveinmain hadde noen «øøøh»-stunder, og måtte trekke inn kort da. Metallurgen hadde det enkelt siden han satt ved siden av Peter, og fikk ofte sjans til å legge ut kort som første i runden. Takras hadde stålkontroll, men glapp også et par ganger.
1. Takras 19, 2. Sveinmain 28, 3. Metallurgen 34, 4. Peter 45
Det ble en kjapp slutt på kvelden, men gjorde at vi fikk fullført 4 spill i løpet av kvelden, og 5 for Takras og Skillz. Ikke verst for en mandags kveld.
Veldig bra referat, som bare gnir det inn for den som ikke kunne delta. Kjekt for Skillz å slippe unna nok et nederlag i St.Petersburg på ferga. 🙂
Hvem er denne «Kim» som kommenterer på bloggen her? Pleier han å komme på samlingene, eller? 😉 Ellers en veldig bra kveld og en fin oppvarming til Spill-o-Rama. 🙂 Veldig imponert over regelforklarers ydmykhet som lot de andre vinne i kveld!