2 puzzlespill og 1 mester

 

Die Burgen von Burgund trenger plass på bordet.

Hollender hadde tatt turen til Vegard for å teste Burgen von Burgund. Sist gang det ble spilt i PG tok dette spillet på grunn av en kanskje dismatch med målgruppe mer enn tre timer, så det gjenstod å se om det kunne gå fortere og om spillet kan engasjere. Da spillet kom på bordet var en overflod av brikker som skulle legges på plass. På tross av alle brikkene er spillets forløp temmelig oversiktlig. Kaste terning, utføre to hanlinger (av mulige 4) og hvis man har noksilverlings er det mulig å kjøpe noe fra det sentrale markedet. I løpet av 5 runder (med 5 minirunder hver) skal man bygge opp fyrstedømme på en måte som fører til mest mulig poeng. Altså er det ikke mye direkte interaksjon, selv om man må følge med hva andre kan tjene mest på. Så ble terningene brukt til å samle bygninger og andre brikker, slik at de kunne legges i fyrstedømmet ved hjelp av andre terningkast senere. Så bygget Hollender og Vegard opp hver sitt rike. Hollender klarte å samle både miner og gule brikker (som gav ham noen unntak på de vanlige reglene), men Vegard klarte raskt å fullføre to større områder. Dessuten kapret Vegard skipene som gav ham mulighet til å kunne starte hver runde. Denne fordelen gjorde at han kunne

Tett kamp!

velge de brikkene han tjente mest på. Likevel klarte Hollender å komme tilbake halvveis i spillet. Vegard  var ferdig med

Vegards seiersoppskrift.

skipene sine, mens Hollender fullførte sine gule områder. Dermed var de resterende skipene til Hollender, mens Vegard tok de siste gule brikkene (og det var disse han tjente masse bonuspoeng på). Etter den femte runde ledet Hollender med 1 poeng, men Vegards bonuspoeng viste hvem som ble den beste byggeren (eller puzzleren). Hvor Vegard fikk full pott for bonusbrikkene, måtte Hollender se at han hadde bommet på noen brikker og dermed ble utbytte minimal. Vegard mente at dette spillet kom til å bli en gjenganger. Hollender delte denne oppfatningen. Vi brukte litt over 90 minutter noe som føltes overkommelig.

1. Vegard 167 2. Hollender 146

Masterbuilder Vegard

Så ble det en runde med ubongo 3d. Hollender vssite på forhånd at han var sjanseløs mot PGs mesterbygger Vegard, men når man ikke prøver…. Så var vi i gang, eller bedre sagt Vegard var i gang. Det ble ubongo flere ganger på 4-er brettet, før Hollender

PGs ubongospesialist

ba Vegard om å gå tilbake til 3-er brettet. Vegard var sportiv og gav Hollender mulighet til å oppleve litt mestring likevel. Så fikk han også noen poeng, men altfor lite til å slå Vegard som ble kvelden beste puzzleren!

1. Vegard 41 2. Hollender

Greit å ha kort avstand til naboer! Godt med spilling på en søndagkveld.

3 kommentarer til «2 puzzlespill og 1 mester»

  1. Hei! Tror dere har misforstått regelen om spillerekkefølge i Bürgen von Burgund. Når man velger båtbrikker, blir man plassert lenger bak i spillerekkefølgen. Man blir altså «straffet» dersom man bygger mange båter.

  2. Tusen takk for tilbakemeldingen! Da blir det lettere å være/bli startspiller.

  3. Etter nøye regellesing på bgg ble det funnet følgende oppklarende tekst:
    Turn order is right-to-left, top-to-bottom.

    Så da spilte vi riktig likevel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: