Sesongåpning i Casa Grotten

Grotten, endelig varmere enn eis...
Grotten, endelig varmere enn eis...

Sveinmain hadde vært ute og hentet inn en brettspill-nyhet og inviterte 3 stk. for testspilling denne fredagen, som også ble sesongåpningen i Grotten 2012. Grotten er som navnet sier ikke verdens varmeste plass, men denne kvelden var det plussgrader både inne og ute og dermed fullt mulig å spille uten å fryse beina av seg. Pift og Black ant kom først og dermed tok vi en runde Packeis am pol mens vi ventet på at Vegard skulle ankomme. Dermed var kampen om fisk og ikke minst isflakene igang. Black ant ble nesten innparkert til å begynne med men klarte på mesterlig vis å komme seg ut av knipa. Han og Pift kjempet om de samme områdene, mens Sveinmain dermed kunne sikre seg et mega-isflak med mye god fisk og dermed en god seier. 1. Sveinmain 40 2. Pift 32 3. Black ant 31.

Packeis er som alltid en suksess, kjapt, enkelt og med harde valg hele veien til sydpolen:-)

Vegard - Casa grande av Grotten

Vegard hadde ankommet og dermed var det klart for Sveinmains nyvinning Casa Grande. I Casa Grande flytter en seg rundet et brett hvor en må sette ut en byggekloss hver gang en flytter seg. En kan også bygge en plattform etter spesielle regler og score poeng for denne. Poeng= Størrelsen på plattformen x etasje den bygges. Ekstraflytt kan opparbeides ved at andre bygger på dine plattformer, men får du 9 eller mer får du istedet 9 penger og står uten mulighet til å flytte annet enn det terningen viser i neste trekk.  Det ble mye lav og tett bygging i dette spillet men etterhvert løftet Casaen seg fra bakken og det ble også mer taktisk bygging. Spillet utartet seg slik: Kast terning – flytt – ta noen ekstraflytt alt ettersom – plasser byggestein og evt. bygg plattform. Ikke de store taktiske utfordringene altså, men etterhvert ble det en del ødelegging for hverandre og en del taktisk klosseplassering for å hindre motspilleren å få poeng, eller rett og slett bygge over motspillerens byggekloss – meget effektivt!  Ant lå an til 5×5 poeng i 5. etg på slutten, men Sveinmain og Vegard forhindret elegant dette før det ble telling. Vegard hadde vært den desidert beste byggeren med hele 89 poeng. Ant hadde 80, Sveinmain 70 mens Pift endte på 44.

Casa Grande var en behagelig spill-opplevelse, og falt godt i smak hos u.t. De andre var mer avmålt, men Sveinmain vil nok lure flere til å teste ut Casa Grande, så flere referater om spillet vil garantert komme:-) Et vakkert og behagelig spill, men håper spilletiden går ned, da en time+ er litt i lengste laget for et slikt spill!

Black ant og Louis XIV var en bra kar....a!?!

Som en avslutter tok vi en tur til Solkongens slott og Louis XIV. Her gjelder det å inynde seg med hoffet til Solkongen for å få mest mulig innflytelse i form av skjold som gir 1 poeng og oppdragskort som gir 5 poeng pr. kort. Eneste aberet med Louis er et reglene er litt krøkkete og ingen husker alle fra gang til gang, så litt tid tar det før det hele sitter. Det fikk Sveinmain erfare da han gikk for privilegier men da han kikket på kortene sine så var det helt andre han hadde behov for. Men han ble reddet av gong-gongen, og fikk inn noen oppdrag likevel i 1. av i alt 4 runde spillet består av. Det er hele veien en kamp om innflytelsen hos hoffet, hvor en plasserer ut brikker på 12 ulike geistlige, men som regel kun premie til den første, derfor mye interraksjon i dette spillet. Black ant tok en Sveinmain spesial og fortalte alle at han var svak og at Vegard heller måtte ødelegge for de andre. Trikset virker fortsatt og Black ant som dog hadde fått en litt svak start var plutselig i tet! Pift som ikke hadde spilt spillet før hang godt med til førstereisgutt å være og før siste runde var det hele meget jevnt. Ant fikk mest innflytelse hos hoffet til Louis XIV i siste runde og vant med 48 poeng foran Vegard på 43, Sveinmain på 38 og Pift på 28.

Louis falt godt i smak hos alle, og er et meget godt og lettlikt 2 timers-spill!!!

En kjekk fredagskveld var over, med god stemning og musikk av Prima Vera. Det ser ut som om Mars måned blir en av de mest tettspilte i PGs historie til nå, og ennå er det flere dager igjen…

5 kommentarer til «Sesongåpning i Casa Grotten»

  1. Når Grotten åpner, kommer sommeren til PG! Ser at jeg gikk glipp av Louis XIV, ett av de beste majoritetsspillene som finnes. Casa Grande trenger et stabilt bord?! Hvor lang tid brukte dere til byggingen?

  2. Spennende – en uprøvd spillarena for min del! 😉

  3. Grotten er det stedet med mest historikk. To bord, hvor man sitter med ryggen mot spillveggen. Lite plass å bevege seg. Har vært kø til langt ute, da folk ventet på pølse og kake. Periodevis lite ventilasjon og lys. Musikk fra det lave bordet (D&D) førte til frustrasjon hos de som prøvde å spille noe annet. Tross sterk innsats med varming frøs folk en gang, etc.
    Til tross for alle disse historiene er Grotten også det stedet med mange gode spill og hvor spillopplevelsen alltid er topp! Uansett hvor mange som har kommet, alle fikk sitteplass.

  4. Grotten var en periode eneste spillarena i PG, og ble brukt litt for lenge på vinteren. Husker ennå 13 varmegrader og spilling med Kyrre – en kald opplevelse. Ant har lært av erfaring og stiller som regel i Grotten med stilongs da varmen senhøstes fra midjen og opp er 15 grader høyere enn under bordet hvor frosten fra betongen herjer med bena. Det er skoplikt, selv om noen har prøvd uten.

    Lys og ventilasjon er som i Grotter flest selv om jeg har kjørt inn forbedrende tiltak med årenes løp. De andre mer moderne arenaen har etterhvert tatt over spillhegmoniet i PG, men Grotten er alltid ledig hver mandag i tilfelle de andre arenaene er stengt. The Main Event første fredag i november er det fast Grottespilling uansett, så sett av den i allefall:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: