iOS-utgave av Hey, that’s my fish!

Det blir stadig mer populært å lage brettspill for mobile enheter for tiden, spesielt for iPad. Og med så mange overføringer så er det garantert noen av dem som er kjapt og stygt utført. Jeg prøver de fleste, og finner ut om dette er verd pengene dine.

Reglene forklart på 6 bilder

Dette er et spill vi holder kjært i PG, nemlig Packeis am Pol. Eller som det heter på engelsk: Hey, that’s my fish!. Fantasy Flight står selv som produsent for denne utgivelsen, og den har altså kommet som en universal app, som betyr at samme versjon fungerer på både iPad og iPhone, du trenger ikke kjøpe det to ganger.

Det første man merker seg er den barnevennlige fremtoningen til spillet. Pingenene er smilende skapninger med skjerf og lue, altså meget menneskeliggjorte. Menyen er meget spartansk, og innstillinger er for å kunne skru av og på lyden. Du kan kjapt lære deg reglene for dette spillet ved hjelp av 6 godt illustrerte bilder, som du kan se her. Til slutt er det knappen for selve spillet, og det er jo det dette handler om. Hvordan fungerer det? Først kan du jo sjekke ut min videoomtale av det fysiske brettspillet, da får du litt innsikt om hvordan det fungerte originalt.

Oppsettet er enkelt. Velg antall spillere, og velg om du vil ha med datamaskiner. Du kan faktisk sitte å se på datamaskinen slåss mot seg selv, og du trenger ikke delta. Det er dessverre ingen mulighet for å spille dette på nett. Det har blitt et slags must i det siste, da de fleste er på farten og kanskje bare vil gjøre et lite trekk her og der. Du får nøye deg med å sende mobilen mellom hverandre eller spille mot dataen.

Dataen er ikke spesielt utfordrende. Jeg spiller dette alltid på hard, og selv da er det ikke veldig vanskelig, men mye enklere enn easy. Jeg har ikke fulgt med på om datamaskinen setter seg opp i et mønster eller ikke, jeg bare gjør som jeg pleier, og det fungerer som regel godt. Det er kanskje litt enklere når alle brikkene du har lov til å flytte til lyser opp.

Som du ser på bildet så er det veldig lett å få oversikten. Fargene er sterke og gode, og det er lett å skille mellom brikkene. I tillegg så får du se en sterk rødfarge på de brikkene du har lov til å flytte til, og du kan se alle pingvinenes flyttemuligheter samtidig. Med få pingviner er dette lett. Utseendet er som sagt meget barnevennlig, og kan kanskje komme litt i veien for hvor flott dette spillet egentlig er. Jeg syns litt av sjarmen har forsvunnet fra det fysiske brettspillet til denne utgaven. Men selve kjernen er der fremdeles, og det er jo spillmekanismen.

Frem til de får støtte for online spilling, så ville jeg foreløpig sagt at dette kan du vente med. Kjøp heller den fysiske versjonen for noen tiere ekstra og kos deg med det. Men om du vil øve og ta en kjapp runde i ny og ne, så er dette ikke å forakte. Du kan forsøke deg på forskjellige prestasjoner som følger med om du har en Game Center-konto, noe du absolutt burde ha. Mitt kallenavn er Takras, du kan godt legge meg til om du vil 🙂

Hey, that’s my fish! [Apple Store link]

2 kommentarer til «iOS-utgave av Hey, that’s my fish!»

  1. Packeis am Pol ligger som ‘spillklassiker’ i online versjon på Brettspielwelt…bra laget..og gratis.

  2. Takk for tipset 🙂 Men det er ikke det samme som en egen app til iphone 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: