Sveinmains hot or not – Midwinter V

Hele 10 PGere skulle ta turen fra Jørpeland til MidWinter 5, og det er ny klubbrekord på et arrangement utenfor PGs eget område. Siden det var mange fotoknipsere til stede og at mange er mye flinkere/flittigere enn å ta bilder enn meg konsentrerte jeg meg om spillingen, og opplevelsen av å være med på det som nå kanskje er landets største brettspillfestival.

Fredag:

4 PGere, Saulius, Pift, Sveinmain og Sveinmain jr. dro samlet fra Jørpeland og hva var mer naturlig å starte spillingen på ferga. Sveinmain tok med Packeis am pol opp i salongen. Packeis er en ypperlig oppvarmer og god stemning blir det fort da det er mange dueller om fiskene og de attraktive isflakene. Et meget anvenderlig spill hvor vi rakk 2 runder med 3 spillere på Tauferga. Vi plukket opp Kim i Stavanger og rakk to nye runder på Boknafjord-ferga, denne gangen med 4 spillere. Spillet er for meg alltid HOT og gir det karakteren 9/10.

Vi kjørte innom Slakthuset før alle fant veien til sine overnattingssteder. En time senere ble jeg gjenforent med PG og en haug med andre glade brettspillere. Mens vi ventet på noe fornuftig å spille tok vi noen runder: For Sale! Vi tok to runder først med 6 spillere, og så med 5 spillere. Et fiffig system i dette spillet hvor det er 2 auksjonsfaser. Spilte det sist i fjor på MidWinter og spiller det gjerne igjen da spillet er HOT! Gir det 9/10. 

Marog og Karoleena ville ha meg, Terje og Pift med på en runde Thunderstone.  Da spillet er inne på BGG topp 100 var det greit å få testet det ut en gang for alle. Spillet er som Dominion, men med monstere istedet. Disse skal bekjempes med poeng, og det startet bra med et 3 er og to 5 er monster. Noen klarte å samle 5 i power til å slå de ut, men så dukket det opp 10,9 og 8 monster og dermed ble spillet mer og mer et gjesp. Fikk benyttet spilletiden til å lese meg opp på reglene til Tikal II, mens jeg ventet på tur. Spillet var helt klart NOT for mitt vedkommende. Dagens sitat under spillet: Terje:»Jeg kjøper det monsteret til 7″ Marog: Du kjøper ikke monster, du dreper dem.Score 1/10. Ikke mere Thunderstone for meg…

PG-gjengen spittet opp og jeg som hadde meldt meg på Mondo-turneringen ville teste dette ut da denne ble utsatt til neste dag. En Terje Ruten med samme navn ville lære oss det men ville først spille en runde Diamant , så hvorfor ikke?!? Med fullt bord blir de alltid masse liv, og selv med mange års erfaring med spillet, så ble denne runden Diamant en opplevelse en sent glemmer. Noen hadde litt annet system på spillet en det er vant til og det er godt å se at selv Diamant kan spilles forskjellig fra plass til plass. Et HOT spill, som scorer 7/10 denne gangen.

Så fikk jeg en innføring i Mondo  av Terje Ruten og en av alle de hyggelige damene på MidWinter, og de var det mange av!!! I Mondo bruker en eggetimer for å stable brikker på et brett i 6 minutter. Alle letet etter brikker i samme bunke og skulle lage et kontinent etter egne byggeregler. En skulle samle på dyr, ha mange områder og lite vulkaner. Er i utgangspunktet ikke særlig glad i stressespill, og dette ble også NOT. Sikkert bra i det rette selskapet, men ikke for meg. 3/10 og da strøk en seg kjapt fra Mondoturneringen…

Terje Ruten og Terje Flotmyr var klar for noe bedre og Sveinmain fant fram en av sine favoritter: Asara Terje og Terje tok spillet kjapt, og godt hjulpet av kompanjong Ingmar, eller Innmarg som han heter på BGG fikk de til en målrettet bygging og klarte å dra i land en god seier til Terje Ruten, og Ruten Brettspillklubb;-) Asara var igjen for meg HOT og gir det 8/10 på skalaen, men var nok litt mer lunken for de andre deltakerne…

Flotmyr og Ruten ville også prøve Smallworld, som de begge syntes så innbydende ut. Vi spilte 3 personers brettet og med en litt rusten regelforklaring var vi i gang. Kl. nærmet seg kl. 03.00 da vi la inn årene etter 6. runde uten at spillet hadde imponert. Om det var tidspunktet eller regelforklareren vet jeg ikke men Smallworld ble derfor NOT! med en score på 4/10 på skalaen denne kvelden.

Som en avslutning ble det i tradisjon tro en runde Crokinole

på meg og Terje Flotmyr. Selv om brettet blir skjevere og skjevere for hvert år som går, så er spillet en fryd i korte bolker, så også som en avslutning på denne kvelden. Gir det 10/10 mulige da spillet var en HOT opplevelse å spille.

Tok kveld kl. 03.30, og kommer tilbake med fyldig referat fra lørdagen på MidWinter 5 om en dag eller to:-)

3 kommentarer til «Sveinmains hot or not – Midwinter V»

  1. Flott liste, Sveinmain. Da gjenstår det bare 2 dager til! Hadde jeg laget en liste, ville det vært stort sprik mellom oss, ikke minst fordi vi spilte helt forskjellige spill 🙂 Men må si meg enig i Mondo. Har spilt det et par ganger før og var usikker på hva jeg syns, mens under MW så likte jeg det ikke i det hele tatt.

  2. Tilbaketråkk: Hot or Not MidWinter 5 – av Takras! « Preikestolen Gamers

  3. Tilbaketråkk: MidWinter 5 – The Video! « Preikestolen Gamers

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: