Ingen rører kongen på haugen

Dominion: En standard Ant-hånd!

Kim måtte melde pass denne kvelden pga reise neste dag og fikk følge av flere med sykdom hos seg selv eller I familien. Men Skillz tok turen fra Stavanger og ankom i god tid før halv åtte. Da kom  Ant, som har som nyttårsforsett å gjøre enda mere ut av 40-års-krisa, rett fra skogstur med hodelykt og de gjøv på en aperitiff før de andre kom. Skillz hadde gått til innkjøp av Dominion og hva er en bedre måte å lære spillet på enn å spille det med noen som kan det. 12 tilfeldige bunker fra grunnspillet ble valgt og lagt ut. Pga 2 spillere tok vi vekk 3 kort fra 6 poengs bunken og sa at spillet var ferdig ved to tomme bunker. Deretter satte vi i gang. Skillz satset stort på Village, Smithy og Witch. Dette gjorde at han fikk mange handlinger og generøst overøste Ant med curse. Ant satset litt bredere men litt forskjellig, men gikk etter hvert en del for gardens. Etter hvert besto Ant sin stokk av omtrent like mange curse som resten av kortene (ikke så ille, men til slutt var det 24 curse av totalt 67 kort) så det ble noe vanskelig å ha en hånd som kunne gjøre de gode kjøpene. Skillz derimot fosset fra og kjøpte både gardens og 6-poengere. Oppsummert fikk Skillz 49 poeng og knuste dermed Ant som endte på fattige 26 poeng og «forbannet» hekser for all fremtid.

De andre hadde da ankommet og perfekte 8 deltakere skulle gjøre kvelden til en festkveld. Joan tok initiativet og dekket opp det ene bordet med Puerto Rico. Metallurgen og dama heiv seg med mens det andre bordet disket opp med Nexus Ops. Saulius, Peter, Skillz og

Black Ant koser seg på toppen og ser ned på de som eliminerer hverandre

Sveinmain benket seg her – klar for fantacy-fighting. Men så var det Black ant og Puerto Rico da. De går ikke i hop og som den gode kompis Main er så ofret han seg og konverterte til det andre bordet. Dermed var det duket for en god runde Nexus Ops.

Fargerikt fellesskap i Nexus Ops!

Saulius ble startspiller. Han begynte dermed med lite penger med med masse uutforsket land og fikk derfor fort friske tropper inn på brettet. Peter og Skillz fulgte samme oppskrift med Ant ut som sistemann med mere penger men trangere brett. Alle utforsket og kjøpte folk og flyttet nærmere monolitten, men av en eller annen grunn gikk hverken Spiller 1, 2, eller 3 opp. Dermed fikk spiller nr 4 innta tronen med to Striders og der fikk han stå i fred (bare etter hvert styrket av en flygende øyenstikker) absolutt hele spillet uten så mye som et angrep. Saulius utvidet sitt

King of the hill!

territorie og gikk så i strupen på Peter med tap og seiere på begge sider. Peter på sin side gikk mot Skillz som i sin tur slo tilbake med det han kunne mønstre slik at disse to tynte hverandre. Skillz presset også Ant noe tilbake, men sto pal da Ant sin tropper var utryddet. Saulius gikk da også mot Ant, men med utallige spesialkort etter å ha stått på monolitten i fred kunne Ant slå kraftig tilbake. I en siste finale ga Ant alt han hadde, oppfylte flere oppdrag i samme turn og vant med 13 poeng. Neste mann var Peter med 5 og Skillz med 4. Saulius sin poengsum ble ikke notert så hvor han havnet på lista er uvisst. Uansett hadde deltakerne det morsomt, men lærdommen som kan trekkes ut av dette er at en mann ikke bør få stå i fred på monolitten. Der får en meske seg i spesialkort som gjør det vanskelig for de andre å kunne kjempe om seieren.

 

Ferskingen Skillz storkoser seg

De andre holdt på med Puerto Rico ennå. Det var lenge til ferga til Stavanger skulle gå så dermed gikk en for desserten og klassikeren Ave Cæsar. Sjelden skaper et spill mere latter og stemning i PG enn dette spillet (kanskje bortsett fra Bluff). Skillz skulle kjøre for første gang mens vi andre hadde hyllet en keiser før. Som alltid i dette spillet er det vel så moro å ødelegge for andre som å lede selv. Pressing og blokkeringer  og styr ga mye latter og stemning. Som alltid er det mye frafall på slutten og første heat tok Black Ant hjem med fattige ett flytt over målstreken. Neste runde gikk som den første og her var det Peter som dro det lengste strået etter at Skillz stoppet rett før målstreken – laaaangt foran – med bare en 6er på hånd.

På Puerto Rico bordet hadde Hollender en god regelforklaring før vi alle satte i gang. Plantasjer skal dyrkes og noen krever fabrikker som kan kjøpes, før varene skipes ut i den store verden til seierspoeng. Rollevelging må til for å få dette til noe som er vesentlig i dette spillet, og alle roller gir stort sett en fordel til den som velger den.

Sveinmain er oppslukt i spillet

Penger derimot er mangelvare og ble det også denne gangen. Metallurgen og Metallinnen satset begge på Hazienda hvor en kan få 2 plantasjer istedet for en i plantasjerunden. Hollender satset på Verft, mens Sveinmain brukte lang tid på å skaffe seg et office for å tjene masse penger ved salg, helt til han oppdaget at han kun fikk selge en vare av et slag om gangen likevel. Ikke alltid like lett å få med seg alt. Men Hollender fikk stor glede av verftet sitt med et valgfritt ekstra skip, slet metallurgen med å stadig måtte hive varer på sjøen. Helt til han fikk en fantastisk runde hvor han valgte kaptein og fikk levert det meste, før vi midt i neste runde oppdaget at Metallurgen hadde valgt 2 roller denne runden.

Hvitskjortene gikk av med seier og tap

Vi bare fortsatte da det var umulig å spole tilbake og med ett var det tomt for seierspoeng og klart for telling. Hollender var skeptisk på forhånd, men klarte likevel å dra seieren i land snaue 3 poeng foran Magny. 1. Hollender 53 2. Metallinnen 3. Metallurgen 37 4. Sveinmain 30

Puerto Rico var et hyggelig gjensyn, og spillet er bra, selv om jeg fortsatt synes at potensialet i spillet og rollevelgelsen nok var en større nyhet  for snart 20 år enn i dag. Men i dag gikk det såpass at jeg tror vi ser Puerto Rico på bordet igjen om noen måneder i PG, og det må være en tillitserklæring, spesielt når det kommer fra Sveinmain

Fugemesteren strikes back!

Sveinmain ville avslutte tidlig denne mandagen og derfor ble et nytt raskt spill presentert, Megastar. Her er det 7 band som har gitt ut plate og som beveger seg opp og ned på hitlista. En skal samle kort på de ulike bandene, og poeng blir delt ut pr. kort etter hvor bandet som er på kortene dine ligger på lista ved spillets slutt. Spillmekanikken som er litt annerledes alle andre kortspill jeg har spilt, satt ganske fort uten at noen klarte å legge noen form for strategi av den grunn. Tellinger kom støtt og stadig og bandene beveget seg opp og ned med unntak av 1. plassen som det svarte bandet til stadighet hadde. Samtlige, bortsett fra Hollender prøvde å få andre band til å innta førsteplassen på lista, men uten å lykkes og når spillet var ferdig hadde Hollender hele 8 av 11 kort av 1. plassen.

Hollender er en megastjerne i kveld

Dermed vant han overlegent med 56 poeng. 1. Hollender. 2. Metallurgen 39 3. Sveinmain 36 4. Metallinnen 27

Megastar var kaotisk, men likevel et kjapt kortspill. De annonserte 45 minuttene på eska klarte vi å få unna på 15, noe som er akseptabelt av et kortspill som ikke skal gå på bekostning av andre gode brettspill pga. lengden. Derfor vil det nok bli prøvd igjen!

Kun Hollender overlevde...

Puerto Rico-bordet forlot åstedet i løpet av heat 2 i Ave Ceasar, bortsett fra Hollender som lot seg fange av den gode stemningen. Han ble med på det avsluttende 3. heatet. Til stor latter måtte Hollender miste en masse flytt i løpet av den første runden. Deretter var det masse hinder på kryss og tvers. Ant valgte å stå over hyllesten av Cæsar i runde 1 og strøk forbi i fin fart samtidig som han stadig vekk saboterte for Saulius. Hollender derimot ødela for alle men mest for Peter. Da siste runde kom hindret han også Ant i å hylle Cæsar. Han ga da F i hele keiseren, viste han fingeren istedenfor mynten og strøk forbi for andre gang. Hollender fortsatte sitt infame løp og tok til slutt den siste triumfen med akkurat nok flytt. Ingen andre fullførte da de enten hadde brukt opp energien, hadde kommet i unåde hos Cæsar eller gjerne begge deler. Igjen beviser dette spillet sin fortreffelighet som et utrolig festlig spill !

En artig kveld var over og det er max en uke til neste gang for Ryfylkes spillklubb nr 1

Alle vinner av å spille Ave Caesar

5 kommentarer til «Ingen rører kongen på haugen»

  1. Ved to spillere i Dominion skal det bare være 10 curse-kort….bare til info.

  2. Ja – det sa Hollender også da vi var nesten ferdige….. Men da var vi……….nesten ferdige 😉

  3. God beskrivelse av en svært innholdsrik kveld. Gledelig å lese at et tidligere nesten forhatt spill som Puerto Rico har funnet veien tilbake!

  4. En virkelig bra kveld! Fint med en innføring i Dominion – om enn med en VEL «overpowered» heks! Falt ellers litt for den herlige kitsj-faktoren det var over brikkene i Nexus Ops med pastellgjennomsiktige rosa og spygrønne farger. ;D Forøvrig var det litt skjebnens ironi at vinneren av Nexus Ops «egentlig» skulle spilt Puerto Rico! 😉 Avslutningsvis var jo Ave Caesar en fantastisk måte å ende kvelden på! Raskt, enkelt og med en upåklagelig stemning rundt bordet i alle tre løp!

  5. Nå som PG bare blir større og større, vil jo også «beryktede» spill finne veien til bordet 🙂
    Du var heldig som fikk prøve den gamle utgaven av Ave, Skillz, det kartet er langt mer forrædersk og trangt enn det nye, spesielt mot slutten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: