The Main Event 2011

Engasjerte spillere!
Vinner Sahne - Olav og Sveinmain Jr.

Et av årets høydepunkter i PG gikk av stabelen denne dagen. The Main Event, Sveinmains uhøytidelig bursdagsmarkering, samlet i tradisjon tro mange spillelystne 1. fredag i november. Noen hadde utsatt viktige reiser for å at alt skulle klaffe og det gjorde det. Grotten var varm som en sommerdag og siden det var bursdag så var det bare å hive kaka på bordet og begynne å spise, denne gangen i brettspillet Sahne. PG-juniormedlem Peter var også tilstede og ville spise kirsebær med oss store. 5 kaker, 11 stykker i hver ble fordelt på 4 spillere, og her gjaldt det å samle på de riktige kakeslagene og spise de en ikke ville ha. Et raskt og kjekt spill, litt dypere enn det en tror. De 2-3 første kakene går temmelig greit, men så gjelder det å dele slik at en får flertall, og det er ikke alltid like lett. Peter og Olav hadde begge mye flertall, mens Vegard og Sveinmain slet med kakespisinga. Det ble fintelling som avgjorde det hele. Olav og Peter delte seieren med minstemann som mest fornøyd og kunne gå å legge seg med et smil om munnen.

Førnøyde vinnere av et flott spill!

2 til dukket opp og Sveinmain fant frem Uluru. Han trodde først spillet var laget for 6 spillere, men med kun 5 brett som spratt opp av eska spilte Peter og Olav på lag, noe som heller ikke er noen ulempe i Uluru. Spille kan minne litt om Ubongo, bare annerledes. Her gjelder det å sette «pingviner» i en viss rekkefølge som kortene som kommer opp krever. Gul motsatt av rød, rød ved siden av gul, gul… osv. 8 stk. i alt, og alt skal plasseres på 43 sekunder. Vi kjørte den lette utgaven, men den var krevende nok for 1. gangs spillende som vi var. 6 runder ble kjørt med kort og det ble en del stønning og nei underveis. Mest fra Black ant og Saulius. Sveinmain og Vegard holdt koken godt og kunne dele seieren etter en god innsats. 1. Sveinmain 1. Vegard begge 4 steiner. 3. Peter/Olav 5 steiner, 4. Black ant 8, 5. Saulius 9.

Uluru var et hyggelig bekjentskap, og de fleste syntes spillet var bedre enn forgjengeren Ubongo, noe som må være en tillitsærklæring.

Tapas i Grotten

Sven ankom også og dermed var vi PG-koden på 7 spillere. Og mens vi diskuterte hva vi skulle gjøre ble PG-tapas servert i Grotten. Det ble køtilstander og mange fornøyde fjes i pølse.. eh… Tapas-køa. Mye godt tilbehør hører også med i tillegg til pakkeåpning. Den beste pakken må vel sies (uten å såre noen) å være spillet Hffnffl, eller hva det heter, det norske vikingespillet fra Middelalderen som Peter tok med. Takk, takk til alle!!! Joan glimtet med sitt fravær, så hvorfor ikke ta en skikkelig Racingkveld? Saulius og Vegard rigget Pitchcar, Sveinmain sprang og hentet Yello, med «the Race» på CD og dermed var vi i gang.

Tapas

Først kvalifisering, og bestemann Black ant var nede i 12 knips mot 22 på Sveinmain som den treigeste. I løpet ble det mye nerver og feilknipsing. Pitchcar er som vanlig meget stemningsskapende og sosialiserende, og det ble mye latter og løye etterhvert som bilene føyk helt feil rundt bordet. Black ant som var konge i kvalifiseringen havnet selvsagt lenge helt sist. Olav var den som tok føringen, men da han fikk nerver og Vegard hadde muligheten til å kjøre seg i front, så kom det selvsagt ett fiseknips til latterbrøl rundt bordet. Slik gikk det slag i slag. Olav forsvarte ledelsen, Vegard lekte seg til 2. plass, mens Yello ljomte i bakgrunnen med «the Race» . De andre delte de neste plassene med Sveinmain og Sven på de 2 siste plassene.

 

 
Startrekkefølgen etter kvallik på færrest knips rundt banen. Beste 12 dårligste 22!

Olav var en fornøyd vinner, men dette var jo bare kvalifiseringen, for nå skulle det virkelige racet begynne, nemlig Formula De. Rekkefølgen i Pitchcar utgjor startposisjonen i Formula De. Olav startet derfor først, og kjørte av gårde i stor fart på Monte Carlo banen i Monaco. Alle holdt posisjonene sine helt til en kom til 3 stopps svingen. Olav hadde fjerdegir inn, så tredje, og kjørte ut av svingen i 2.gir. Ikke helt etter boka, men til stor glede for alle andre som klarte å kjøre ut av svingen i 4. gir – da går det unna. Olav sakket akterut i feltet, mens det kun var små endringer underveis. Alle hadde sine – bare jeg ikke får 7 på terningen fra 7-12 – å neiiii. Etter en runde var det mange som

Den raskeste i PG 2011

måtte inn i pitstoppen og skifte dekk. Saulius og Sven durte forbi i stor fart, men vi andre hadde nye dekk til nye overtredelser i svingene. Bilene ble mer og mer slitte, og bare litt marginer på terningen hindret flere i å få kolaps da de satset på gode prestasjoner mot slutten av spillet. Saulius hadde en solid ledelse til siste sving men safet litt på slutten og dermed kunne Vegard ta han igjen med et gullkast på terningen. Men kastet holdt kun til sølv, til glede for Saulius, som kunne kjøre F1 bilen sin inn i solnedgangen. Black ant fikk bronse, Sveinmain 4, Peter 5 og Sven 6. plass. Olav trakk seg halvveis og ble derfor en DNF.

Beauty

Det var sent og de fleste takket for seg, men Sveinmain, Vegard og Peter var klare for mer! Sveinmain benyttet anledningen til å foreslå sin favoritt for tiden på under en time: Asara – landet med de 1000 tårn. Vegard fikk en kort regelforklaring og dermed var vi i gang. Spillet som er et syn for øye åpner rolig, men interaksjonen øker i takt med tårnhøyden og mengden alle bygger. Alle vil ha høyest tårn i de 5 fargene, lengt tårn totalt og flest tårn. Derfor blir det kniving om tårnbitene, og da gjelder det å være først ute. Men er en først går en glipp av mye annet som kort og penger og derfor mange vanskelige valg. Tårnene reiste seg mer og mer og det ble som vanlig en skikkelig drakamp om tårnene, og ingen har vel egentlig oversikten før siste telling er unnagjort. Det ble en jevn runde og Peter vant 2 like dueller med Sveinmain på grunn av sine opplyste vindu(en utvidelse i spillet) som gir majoritet ved likhet. Sveinmain var short på penger sent i spillet og hadde aldri råd til disse gavente vinduene og dertil tapte poeng. Vegard scoret også høyt på flest tårn og høyest i mange farger og dermed stakk han av i front og ble Kalif av Asara, mens vi andre måtte bygge tårn til verdens ende.

Beste tårnbygger på The Main Event!

Litt tunge i hodet og klokken var snart 03.00, så hvorfor ikke avslutte med en runde Bluff. Alltid like kjekt med bluff, spillet som har gledet Preikestolen Gamers i snart 10 år. Så også denne gangen.

Blide og fornøyde etter en fantastisk The Main Event kunne en gå ut i høstnatten vel vitende om at The Main Event igjen hadde vært en suksess, gastronomisk, opplevelsesmessig med gode sommertempraturer. Takk til alle som deltok og gjorde The Main Event til en kjekk opplevelse!!!

5 kommentarer til «The Main Event 2011»

  1. Gissa hvem som bluffet til seg seieren i Bluff igjen! 🙂

  2. Det er tydelig at dere ikke har kameramannen (meg!) med dere denne kvelden. På tide å kjøpe et på lekebutikken for å oppgradere kanskje? 😉

  3. Vi hadde jo kameramann, med eget cam til og med. Ulempen var at han nesten ikke knipset bilder, bortsett fra 11 stk. av meg som spiste PG-tapas, og det blir det dårlig blogg av. I tillegg gikk kameramannen tidlig hjem og la seg(men han knipset ikke uansett….). Jeg hadde hentet ordntlig gammeldags kamera, men kameramannen sa han hadde kontroll, og dermed ble resultatet litt leketøysaktig, ja.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: