3 Metropoler: Rettedal-London-Oregon

 

En har kontroll - den andre strever! Hvem?!?

3 store steder skulle besøkes denne spillkvelden i Saulius´Villnius. Sveinmain og Knut tok turen ut til metropolen Rettedal på Forsand og der var Saulius klar og London lå og ventet på bordet. Knut hadde ikke spilt det før, men med kvalitets-regelforklaring fra Sveinmain og Saulius forsto han spillet fort.

Byen er ferdig utbygd - sluttstilling

Her gjelder det å utvikle London etter den store brannen i 1666 til begynnelsen av 1900 tallet. Det er 3 ting en kan gjøre, kjøpe en bydel, bygge byen, eller utvikle(kjøre) byen. En må også ta opp lån for å få råd til dette men med 50% rente så gjelder det å begrense det litt da penger fort blir en mangelvare. Spesielt når Knut stikker av med alle pengekortene. Sveinmain og Saulius fikk 10 og 15 pund når de kjørte byen sin, mens Knut kunne håve inn hele 32 penger. Det var også ulike strategier på hvor store byene var. Sveinmain hadde 7 korts by, mens Saulius hadde en by på hele 9 kort mens Knut bygde gradvis opp. Store byer gir selvsagt mer penger og poeng, men også mer fattigdom da en utarmer bydelen sin når en kjører byen, og får like mye fattigdom pr. kort en har i byen+ igjen på hånd. Og hvis du skulle være i tvil, fattigdom gir minus når spillet er over. Saulius hadde gått i fattigdomsfella stort sett hver gang han har spilt London, men denne gangen hadde han virkelig lært.

The king of London

Fattigdommen ble holdt nede og bekjempet med kort med hvite brikker på. Sveinmain og Knut måtte holde følge eller ville fattigdommen ta knekken på alle seierspoengene de hadde. Men det ble en annen fattigdom som ble gjeldende i spillet, nemlig hos spillerne. Inntektene ble så knappe at kun Knut klarte å betale tilbake alle lånene sine når spillet var slutt. Dvs. Sveinmain fikk 7 og Saulius fikk 14 minuspoeng bare på grunn av dette. Dermed var det telling. Knut hadde mest på bydelene, Saulius hadde mest poeng i kort og Sveinmain hadde mest undergrunnspoeng. Fintelling var ikke nødvendig denne gangen for vi visste hvor seieren ville gå, selv om både Sveinmain og Saulius hadde sine håp. 1. Knut 72, 2. Saulius 62, 3. Sveinmain 53.

Oppdagerne av Oregon!

Etter at Metropolen Rettedal var inntatt, og nå London, så hvorfor ikke ta en tur til Oregon i samme slengen. Et av beste norske spillene der ute, iallefall av de med minst flaksefaktor. Her gjelder det å sette sine cowboyer ut i staten Oregon. Poeng scores enten ved å sette bygg ved siden av cowboyene, eller motsatt. Men kortene en trekker inn begrenser hvor en kan sette, og med kun 4 kort å velge mellom må en poengoptimalisere der en har muligheten til å sette. I tillegg har spillet også en finurlig Joker og ekstratur-funksjon som krydrer spillet og forvirrer andre særlig Saulius:-)

Oregon - sluttstilling

Han prøvde seg på joker og ekstraturer som han hadde brukt, og måtte gang på gang skrinlegge sine planer. Sveinmain og Knut derimot hev ut Cowboyer spesielt i nærheten av kirkene. Sveinmain startet godt med kirkeplasseriing, men Knut fikk alltid flest poeng. Slik gikk det hele spillet og til slutt når gullgruvemarkører og kullgruvemarkørene var opptalt vant Knut sin 2. seier for kvelden. Det er jaggu godt det er langt i mellom hver gang han møter opp slik at vi andre også kan vinne;-) 1. Knut 72, 2. Sveinmain 60, 3. Saulius 40.

The king of Rettedal, London and Oregon!

Knut fikk besøke 3 metropoler han aldri hadde besøkt denne fredagen, Rettedal, brettspillet London og Oregon, og  alle falt i smak hos den gutten kan vi vel trygt si! En meget hyggelig fredagskveld var over, den 3. spillekvelden i PG denne uken. Mandag er det nye sjanser og nye muligheter….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: