Flippertilstand! Det er Ricochet Robots

Det er ikke bare Ubongo som gir gode opplevelser og som samtidig er et brynespill for hjernen. Ricochet Robots faller godt inn under denne kategorien, men er både mer kjappspilt og har rom for så mange spillere som man måtte ønske.

Brettet består av 4 separate deler, og hver del kan snus og plasseres andre steder, noe som gir totalt 96 forskjellige brett. Et spill vil aldri bli det samme, med andre ord, spesielt når robotene heller aldri starter på samme sted. Lynkjapt å sette opp, og nesten like kjapt å lære seg.

Som du ser av bildet til høyre så er det et stort rutenett. Mini-megene er istedet for roboter, men gjør samme praktiske betydning. De kan kun gå rett frem, og aldri på skrått. Når de først setter i gang å flytte seg, stopper de ikke før de møter en hindring, og det kan være enten en annen robot eller en vegg. Men hvorfor flytte på dem da? Ved siden av brettet ligger en liten haug med brikker som har bildesiden ned. En av disse trekkes frem og legges på midten. Fargen viser hvilken robot som skal komme til målet, og ikonet viser hvilket av målene som skal nås, for eksempel en Blå Halvmåne.

Da skal alle som er med, finne målet. Uten å røre en eneste brikke på brettet, skal de tenke seg en måte for den blå roboten å komme seg til mål på. Alle robotene kan flyttes på, men hvert flytt telles som… ja, et flytt. Når du har tenkt deg en bane til mål, annonserer du antall flytt, og snur timeglasset som varer i et minutt. Nå kan andre komme med like mange flytt eller kortere. Hvis de bare klarer like mange, får de lov til å prøve sitt dersom du bruker flere trekk enn du annonserte når du skal demonstrere.

Hvis du kommer i mål, så får du målbrikken som poeng. Ny runde. Såre enkelt spill, men slettes ikke lett å spille. Tenke fort, tenke logisk, og ikke minst gjøre det før de andre gjør det før deg! Det er en lettelse å kunne si «10!» og snu timeglasset. Og så gå gjennom banen igjen bare for å sjekke at det stemte. Det er utrolig fort gjort å glemme hva man tenkte først. Men plutselig kommer noen og sier «7» før tiden er ute, og du må skynde deg å tenke på nytt! Hvordan i all verden var det mulig?

Det som gjør opp for mye av tenkningen er et rungende «Aaah» som fyller rommet idet trekket til den som annonserte blir demonstrert. Så enkelt var det, altså. Jeg liker godt Ubongo og Ubongo 3D, og vil stille dette i samme type kategori, bare at her så gjøres alt på en felles arena, og løsningen blir vist til alle sammen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: