Black Ant er tilbak…ant! Åpning av nye «loftet».

Etter vi mistet Loftet i fjor, var vi alle spente på hvordan det ville gå med PGs faste spilletid på mandag. Hvis ingen kunne dedikere en spillearena denne kvelden ville det bli vanskelig å få samlet oss. Grotten står ofte tilgjengelig, men er ofte kjent for sin ikke altfor så gode kvalitet på luft og belysning. Og med Black Ants mye fravær det siste halvåret var ingenting sikkert.

Østkysten fikk tidlig statuer plassert
En haug arbeidere for en liten statue

Men han er tilbake! Og nye Loftet har blitt løftet til en ny standard og gjennomgått såpass store endringer at et nytt navn trengs. Nye Loftet? Kjør debatt! I denne regnfulle dagen var det en god gjeng som møtte opp. Takras dro frem Giants på det ene bordet, og gruppen på 8 ble fort splittet i to. Så kom Main snikende opp trappen og slapp alt han hadde i hendene og satt seg rett ned til Giants. Heldigvis går dette spillet opp til 5 mann. «Jeg har bare drømt om å få spille dette» uttrykte han gledelig. Regelforklaringen var godt i gang, men tok en restart for Mains sak, som satt seg sammen med Hollender, Vegard, Kim og Takras.

Hva var tanken med å sette en hatt på statuene?

Bak alle disse flotte figurene, brikkene og rent sett fantastiske visuelle befinner det seg et spill. I dette spillet handler det om én ting og én ting alene: reise opp Moaier, eller kjempehoder i stein, og så sette hatt på dem. Om alle naturressurser forsvinner underveis er ikke det så farlig. Men slik var det nå dengang. Spillet er meget logisk. I første fase skal vi by om tilgjengelige statuer. Vi byr med mynter og akkompagnerer med arbeidere. Myntene gir rett til å delta og bestemmer rekkefølge. Arbeidere kan hogge frem disse statuene, men får ikke gjøre noe senere i spiller. I andre fase setter vi ut arbeidere og eventuell tømmer. Arbeiderne skal frakte statuene fra stenbrudd og frem til plassen de skal stå. Alle spillernes arbeidere samarbeider, men poeng fordeles hvis du ikke bruker dine egne. Så er det ny runde.

Øya er komplett!
Stødig som stein!

Kim misforstod litt mekanismen med auksjon og hvordan dette kunne brukes videre i spillet, så han fikk en treg start uten noen statue. Her er det ikke så veldig smart å spare til neste runde, for man får nemlig ingen renter på det man ikke bruker. Takras fikk satt opp statuer tidlig, men bare på plasser som ga 1-2 poeng. Main fikk også tidlig statuer, men også på lave poengplasser. Hollender fikk økt verdi på sine plasser, mens Vegard satset på store poeng. Kim hadde vanskelig med å finne prioritering da plassene forsvant fort, og han hadde dårlig utgangspunkt. Takras fikk inn jevnlig med poeng på transportfasen, og måtte se seg langt bak til sisteplassen der Main lå, og ingen poeng gikk til ham.

Kim? Kim! Rolig nå. Legg kniven fra deg! Å sette hatt på statuene kunne vært et minispill i spillet.

Det var vanskelig å si hvem som ville vinne. Og når hattene begynte å fordele seg, var det plutselig vanskelig å huske hvilke statuer som var dine. For plassene de bygges på legges med bildesiden ned. I sluttellingen kom det for lyset at Takras hadde bygd hatt på feil Moai! Hollender kunne dermed ta imot 10 poeng, noe som ga han ledelsen med 9 poeng over Takras! Dette var en kritisk tabbe for Takras, og satte ham akterut. Når statuene skulle snus ble det en helt ny situasjon på poengstigen, og løpet ble meget tett. Men Vegard kom seirende ut av det hele med et lite poeng over Hollender.

1. Vegard 109, 2. Hollender 108, 3. Kim 104, 4. Main 100, 5. Takras

Mens kjemper kjempet om kjempene, satt det andre kjemper og spilte Puerto Rico. Det er uvisst hvordan denne kampen foregikk, men Peter klarte bragdene godt, og denne gangen uten juks! (eller misforståelse av regel som ingen ville motstride).

1. Peter 52, 2. Saulius 49, 3. Kaoleena 45, 4. Black Ant 40

Men Giants gikk fremdeles på kjøkkenbordet, men de var godt over halvveis. Da kom det frem et spill som tok litt mindre tid, nemlig Dominion. Men ikke bare Dominion, men også Seaside, som viste seg å være en god opplevelse for alle spillerne.

1. Peter 33, 2. Kaoleena 32, 3. Black Ant 30, 4. Saulius 27

Bluff er interessant å følge med på i sluttfasen.
Overraskende seier

Kim måtte rekke sjømonsteret kalt Tau-Stavanger-sambandet. Uten noen bløffing i Giants var det på tide med nettopp det: Bluff! Kim hadde ikke spilt det før, men fikk kjapt innføring i dette enkle spillet. Første runde gikk lett, og Takras mistet ikke mindre enn 4 terninger. Neste runde ble det kollektivstraff, og Takras var ute av spillet. Et par runder senere tok bløffemesteren Svein en sjefsavgjørelse og anklaget Kim for bløffing, men møtte veggen og måtte forlate spillet. Dominion var nå ferdig på det andre bordet, og publikum strømmet til rundt bordet. Men hva er nå dette? Sitter Terningsmester Hollender igjen i finalen? Meget uvanlig! I siste og avgjørende runde sa Hollender noe Vegard bare ikke kunne tro på, men siden Hollender hadde en stjerne i tillegg til en siste terning mot Vegards ene terning, var det lett match for Hollender.

1. Hollender, 2. Vegard, 3. Kim, 4. Main, 5. Takras

Ser du løsningen?
Dyp konsentrasjon
Delt seiersbilde for godt spill

Black Ant fikk valget mellom Ubongo og Ubongo 3D. Han er ingen fan av noen av dem, og valgte det bordet som ble ledig. Med Vegard, Peter og Takras som alle liker denne varianten, ville motstanden for Ant bli stor. Men i begynnelsen var det noe som ikke stemte. Det ble fort enighet om at et par løsninger var umulige, men vi nektet å sjekke fasit, for den ville jo selvsagt være full av løgn. I 3D-varianten skal nemlig timeglasset snus rundt om ingen har sagt «Ubongo» enda, og det skjedde flere ganger denne kvelden. Vi spilte selvsagt på den vanskelige siden. Black Ant kastet ofte inn håndkleet før tiden rant ut, ofte etterfulgt av Takras. Peter nektet å gi seg til siste sekund, og han og Vegard var de store kjempene denne kvelden. Bare valg av diamanter fra sekken ville avgjøre hvem som vant.

1. Vegard 32, 2. Peter 30, 3. Takras 13, 4. Black Ant 4

På det andre bordet var det en helt annen Ubongo. Helt flat og vanlig Ubongo. Ordet Ubongo ble ropt oftere rundt dette bordet enn 3D-bordet, og det er en hel del enklere å spille, men har også en annerledes måte å anskaffe seg poeng på. Selv om Main var den mest høylydte av dem, var det Hollender som stakk av med de beste krystallene.

1. Hollender 7, 2. Main 5, 3. Saulius 4, 4. Kaoleena 3

En kommentar til «Black Ant er tilbak…ant! Åpning av nye «loftet».»

  1. Jeg vill minnes at Vegard og jeg oppnådde samme poeng…
    Peter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: